Samsung predstavio viziju televizije na IFA 2018

Samsung QLED 8K

Jedan dan pre zvaničnog otvaranja sajma, Samsung je održao konferenciju za novinare na kojoj su možda najupečatljivije inovacije bile u vezi sa televizijom. Ove godine se granice pomeraju u rezoluciji, predstavljanjem modela Q900R QLED 8K iz čijeg imena je jasno da se radi o modelu sa rezolucijom u 8K u četiri dijagonale ekrana: 65, 75, 82 i 85 inča. Svesni da materijala u 8K nema (tek lagano stavljamo šape na 4K snimke), novi modeli će raditi 8K AI upscaling SD i HD snimaka pomoću Quantum Processor 8K . Osim rezolucije, crne su stvarno crne (zahvaljujući QLED tehnologiji ekrana), a bele stvarno bele (zahvaljujući maksimalnoj svetlini od 4,000 nita).

Samsung The Wall

Druga inovacija je The Wall, što je ekran od micro LED-ova namenjen upotrebi u firmama, ali i kod kuće. Pošto je potpuno modularan, ekran možete složiti u oblik koji vama odgovara.

I na kraju, kolekciji Frame modela dodat je ekran dijagonale 49 inča. Ukoliko niste upoznati sa Frame modelima, oni su dizajnirani tako da podsećaju na ram za slike, kako bi mogli da prikazuju umetnička dela dok ne gledate televiziju. Preuzimanje i prikazivanje slika olakšava Art Store, u kojem se nalazi veliki broj dela iz brojnih muzeja širom sveta, kao i fotografije renomiranih fotografa.

Samsung The Frame