Rani pristup HTC EXODUS 1 telefonu – u zamenu za kriptovalute

Kompanija HTC, objavila je početak ranog poručivanja (pre order) svog EXODUS 1 telefona. S obzirom da se radi o prvom ovakvom uređaju koji koristi blockchain tehnologiju, nabavka se vrši u zamenu za kriptovalute (BTC ili ETH). Očekivani datum isporuke ovog tipa je decembar.

EXODUS 1 pruža premijum performanse i kvalitet dizajna koji se očekuje od linije najboljih uređaja kompanije HTC i kombinuje ih sa blockchain tehnologijom i softverom koji je neophodan za pružanje iskustva upotrebe pametnog telefona doraslog modernom korisniku i novom dobu interneta.

HTC EXODUS 1 sadrži zaključanu oblast na telefonu koja je zaštićena od Android OS-a. Secure enclave će čuvati ključeve vašeg kripto-sadržaja, bilo da su u pitanju valute ili nezamenjivi tokeni (non-fungible tokens – NFT) ili, u bliskoj budućnosti, svi vaši digitalni podaci.

HTC je razvio jedinstven mehanizam društvenog povraćaja ključa (Social Key Recovery) u slučaju da izgubite telefon ili vam ga ukradu ili ako zaboravite ključeve. To je jednostavan i bezbedan način za povraćaj ključeva koji su izgubljeni. On takođe osigurava da HTC ne čuva vaše ključeve na centralnoj lokaciji u bilo kom trenutku – vi sve vreme zadržavate njihovo vlasništvo. HTC vam dozvoljava da izaberete nekoliko pouzdanih kontakata i svako od njih mora da preuzme aplikaciju za upravljanje ključevima. Vaši ključevi se zatim dele pomoću tajnog algoritma za deljenje i šalju se ovim pouzdanim kontaktima. Ukoliko se javi potreba za tim, možete uspešno da povratite pristup svojim sredstvima.

Tags

EXODUS 1 HTC