Propali MK HD remake

Devedesetih godina minulog veka, kompanija Midway Games pokrenula je jednu od najpoznatijih borilačkih franšiza. U relativno kratkom periodu (od 1992. do 1995.), prva tri naslova Mortal Kombata osvojila su srca publike željne dobre makljaže. Usledila je prilično nesrećna tranzicija na trodimenzionalno okruženje, koja je dodatno zacementirala kultni status ove originalne trilogije.

Grupa entuzijasta, radila je na remontu grafike nekoliko godina, i sudeći po screenshotovima išlo im je sasvim solidno, sve dok odjednom nije. Ko što obično biva sa fan made projektima, Mortal Kombat HD Remix je obustavljen (neovlašćeno korišćenje zakonom zaštićene svojine verovatan je faktor).

Internetom kruži prototip ovog pokušaja. Pošto je daleko od potpune igre, poprilično trokira. U GameMaker verziji za dva igrača, na raspolaganju su Scorpion i Sub Zero, dok je ona spravljena u Unity Engineu (MK Returns) još siromašnija, pa se može testirati samo u čizmama Sub Zeroa u single player režimu. Ovo ne znači da se HD remake neće pojaviti. Ukoliko nadležni prepoznaju da ima interesenata, ko su oni da to uskrate (a usput i dodatno zarade).