Povratak Nokije – Nokia 6, 7 Plus i Nokia 1

Kompanija HMD Global, najavila je danas da su tri nova pametna telefona legendarnog brenda Nokia od sada dostupna i na srpskom tržištu. Uz čist Android, nova Nokia 6 i Nokia 7 Plus stižu bez suvišnih izmena korisničkog interfejsa. Sa ograničenim brojem pre-instaliranih aplikacija, ostavljaju više prostora za skladištenje podataka, dok se model Nokia 1 rukovodi lepotom jednostavnosti.

 

Nokia 6

Nova Nokia 6 jedan je od modela koji čine deo programa kompanije Google pod nazivom Andriod One. Moćna Qualcomm Snapdragon 630 mobilna platforma čini ga do 60 odsto bržim u odnosu na njegovog prethodnika. Zadnja kamera od 16 megapiksela sa ZEISS optikom i dvostrukim blicem, kao i selfi kamera od 8 megapiksela mogu se aktivirati u isto vreme (Dual-Sight režim). Ovako snimljen sadržaj moguće je direktno emitovati na internetu. „Enterijer” Nokia 6 spakovan je u jednodelno telo izrađeno od čvrstog bloka aluminijuma. Bateriju od 3000 miliamperčasova, moguće je napuniti do polovine kapaciteta za samo 30 minuta, a ovaj model pruža i mogućnost otključavanja uređaja putem prepoznavanja lica.

 

Nokia 7 Plus

Ovaj model namenjen je zahtevnijim korisnicima, naročito u domenu multimedije. Zasnovan je na nešto naprednijoj Snapdragon 660 platformi, koja je optimizovana i integrisana kako bi omogućila najbolje performanse, ali i veću autonomiju baterije. Sa mogućnošću korišćenja i poslednjeg atoma iz moćne baterije od 3800 miliamperčasova, Nokia 7 Plus omogućava autonomiju baterije od čitava dva dana. Poseduje tri kamere, prednju od 16, širokougaonu od 12, kao i selfi kameru  rezolucije 13 megapiksela. Uz Dual-Sight režim, visoko osetljivom ZEISS optikom i Pro Camera režimom, Nokia 7 Plus pravi jasne snimke, bez obzira na ambijentalno osvetljenje. Blago zakrivljeno telo i tanke ivice ovog modela pružaju sjajan osećaj u ruci, a omogućavaju i odličan prijem signala. Nokia 7 Plus raspolaže ekranom pune HD rezolucije, formata 18:9 i dijagonale šest inča. Tu su i tri mikrofona koja snimaju 360° Nokia prostorni zvuk, a RAM kapaciteta četiri gigabajta čini ovaj model dovoljno brzim za sve korisnike koji često rade dve stvari istovremeno.

 

Nokia 1

Nokia 1 osmišljen je tako da bude jednostavan za upotrebu i pouzdan. Ovaj model dolazi sa operativnim sistemom Android Oreo (GO izdanje) – verzijom Android operativnog sistema optimizovanom za uređaje sa jednim gigabajtom memorije ili čak i manje. Maska  je izrađena od dve nijanse polikarbonata u boji, pa je svojom robusnom konstrukcijom Nokia 1 potpuno spremna za svakodnevne izazove.