Novi Galaxy Note – deseta beležnica

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy Note10, novu liniju premijum pametnih telefon. Po prvi put, telefoni dolaze u dve veličine, kako bi korisnici mogli da izaberu onu koja im najviše odgovara. Note10 dolazi uz S Pen olovku i Cinematic Infinity display (od ivice do ivice, gotovo da nema okvir) dijagonale 6,3 inča, dok ona kod Galaxy Note10+ modela iznosi 6,8. AMOLED ekran sa HDR10+ sertifikatom i dinamičkim preslikavanjem tonova, čini da fotografije i video materijali budu svetliji nego na prethodnim Note uređajima i sadrže neverovatan, širok spektar boja. Uz to, Eye Comfort ekran smanjuje količinu plavog svetla bez uticaja na kvalitet boja, što čini svakodnevno korišćenje znatno prijatnijim.

Jedna od karakteristika novog Galaxy Note telefona je redizajnirana S Pen olovka. Korisnici koji hvataju beleške u prilici su da uz pomoć Samsung Notesa  automatski konvertuju rukopis u digitalni tekst, kao i da beleške eksportuju u čitav niz formata, uljučujući Microsoft Word. Moguće je i prilagoditi beleške, umanjiti ih, uvećati ili promeniti boju teksta. Air actions dodatak omogućava da određenim fukcijama uređaja upravljate pokretom. Korisnicima Windows 10 operativnog sistema na raspolaganju je integracija preko Quick Panel aplikacije.

 

Sa Galaxy Note10, kreatori sadržaja ali i redovni korisnici, mogu da koriste alate za snimanje fantastičnih videa i fotografija, što doprinosi da se njihovi kanali, priče i objave istaknu i budu drugačiji. Uz kombinaciju napredne vizuelne tehnologije i softvera, ovaj telefon video i fotografiju diže na viši nivo. Galaxy Note10 omogućava korisnicima da snimaju video profesionalnog kvaliteta bez potrebe da sa sobom nose bilo kakvu dodatnu opremu. Live focus video opcija dodaje dubinu kameri, tako da možete da zamaglite pozadinu, fokusirajući se samo na objekat snimka. Zoom-In Mic opcija pojačava glavni zvuk na snimku i umanjuje pozadinski šum, stavljajući fokus na ono što želite da se čuje. Kako bismo otklonili treperenje i nepravilnosti koji obično čine video mutnim, nova poboljšana Super steady opcija stabilizuje snimak, a sada je dostupna i u Hyperlapse režimu. Video editor može da se koristi uz pomoć S Pen olovke, tako da umesto da stalno klikću kako bi pregledali i editovali snimak, korisnici mogu precizno da odaberu tačan trenutak koji žele da iseku. Za kreativce kojima je potreban još veći stepen kontrole nad njihovim snimcima, Adobe Rush na Galaxy Note10 uređaju pruža sofisticirani skup alata, koji je sada još precizniji uz pomoć S Pen olovke. Za gejmere koji žele da personalizuju svoje gejming streamove, ili vlogere koji žele da poboljšaju svoje tutorijale, Galaxy Note10 predstavlja Screen recorder. Možete sa lakoćom da snimite ono što se trenutno nalazi na ekranu, koristite sliku u slici kako biste dodali reakcije i beleške tokom snimanja sa S Penom, što će video učiniti zabavnijim i interesantnijim.

Dodatni kreativni boost ogleda se u integraciji AR i 3D mogućnosti. Sa AR Doodle uz pomoć S Pen olovke možete personalizovali fotografije sa dinamičnim crtežima, efektima i animacijama koje prate sliku. Osim toga, aktiviranjem 3D skener opcije , koja je prvi put uvedena na Note uređaj, možete skenirati objekat uz pomoć Galaxy Note10+ Depth Vision kamere i odmah ga pretvoriti u pokretni 3D render.

Od naprednijih karakteristika vredi pomenuti –super brzo punjenje (samo 30 minuta dovoljno je za čitav dan), Wireless PowerShare (bežično punjenje srodnih uređaja), LTE i 5G opcije.

Galaxy Note10 nalazi se u srcu Galaxy ekosistema, skupa premijum proizvoda i usluga koje korisnicima omogućavaju veću umreženost i povezanost, među kojima su Galaxy Watch Active2 i Galaxy Tab S6. Samsung Pay omogućava brzo i bezbedno plaćanje. Samsung Health pomaže korisnicima da ostvare svoje zdravstvene i rekreativne ciljeve uz jednostavno praćenje rezultata. Samsung Knox čuva podatke. Bixby, Samsung inteligentna platforma pruža integrisanu podršku kako bi učinila vaš život lakšim, bolje organizovanim i umreženim.

Galaxy Note10 biće dostupan u aura sjajnoj, aura pink i aura crnoj boji dok će Galaxy Note10+ biti dostupan u aura sjajnoj, aura beloj i aura crnoj boji od 23. avgusta. Za više informacija o Galaxy Note10 posetite news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com ili www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-note10.