Nova serija Dell proizvoda

Kompanija Dell pojačava svoj asortiman novim radnim stanicama, laptopima, desktop računarima i monitorima P serije.
Za jedan od glavnih aduta, Dell ističe bezbednost podataka.

Pet od sedam filmova nagrađenih oskarom koristio je Precision radne stanice za renderovanje specijalnih efekata, uključujući i vizuelno remek-delo „Bladerunner 2049”. U mobilnim stanicama kompaktnih dimenzija su Intel Core i Xeon procesori. Za grafiku su zaduženi profesionalni AMD Radeon Pro i Nvidia Quadro moduli. Sa memorijom od 128 gigabajta, ovo su mobilne stanice sa najvećim kapacitetom. Dell Precision 7530 je prva 15-inčna Ready for VR mobilna radna stanica, sa SSD-om kapaciteta od ogromnih šest terabajta. 7730 je pogodna za razvoj veštačke inteligencije i mašinskog učenja. Dell Precision 5530 2 u 1, koristiće kreativcima za stvaranje sadržaja i editovanje na InfinitiEdge 4K ultra HD ekranu. Fleksibilna šarka od 360 stepeni omogućava više načina interakcije, uključujući podršku za dodir i olovku.

Dugi sastanci ili međunarodni letovi, poslovna su okruženja koja zahtevaju prenosivost i povezanost, a za te zadatake biće idealni Dell latitute 5491 i 5591. Baterije ovih laptopa mogu da izdrže do 19 radnih sati. U njima su Intel Core i5, odnosno i7 procesori na 2666 megaherca, memorija do 32 gigabajta i Nvidia grafika. Moguće je i korišćenje kontaktnog čitača kartica FIPS 201, ali i beskontaktnog Control Vault 2.

Modele desktop računara, OptiPlex All-in-One (AIO), krasi elegantan dizajn i moćna hardverska podrška. U njima je osma generacija Intel Core vPro procesora, DDR4 do 32 gigabajta ili opciono Intel Optane memorija za brzo pokretanje programa i otvaranje fajlova. Za kvalitetnu video komunikaciju staraće se pop-up full HD web kamera sa integrisanim infracrvenim reflektorom. OptiPlex 7760 AIO sa InfinitiEdge ekranom od 27 inča raspolaže rezolucijom od 4K i HDR podrškom, a proizvodi se i u verziji sa ekranom osetljivim na dodir. Modeli OptiPlex 7460 i OptiPlex 5260 nude sličnu funkcionalnost uz nešto manje dijagonale ekrana od 23,8 i 21,5 inča.

Za kraj, tu je dobro poznata P serija monitora. Karakteriše ih tanak ekran, USB-C hub i poboljšani „skrivači“ kablova, radi urednosti radne površine. Baratanje sa nekoliko aplikacija odjednom, olakšaće Easy Arrange alatka.
Ugao gledanja je širok, 178 stepeni po obe ose. In-Plane Switching matrica omogućava konzistentne boje iz praktično bilo kog ugla. Ultra tanke ivice ovih monitora čine ih pogodnim za spajanje, za šta je Dell konstruisao namenski MD219 Dual Monitor stalak na koji se mogu montirati dva monitora dijagonale 27 inča i tako dobiti jedan virtuelni monitor velike dijagonale.

 

 

Za više informacija posetite zvaničnu web stranicu.