Nova linija pametnih proizvoda kompanije Lenovo

Svetski kongres mobilne telefonije prigodna je startna pozicija za brojne uređaje čije se premijere specijalno za tu priliku pripremaju. Ni kompanija Lenovo nije izuzetak. Danas je iz Barselone na tržište lansirano nekoliko proizvoda, od računara i pametnih uređaja do vrhunskih proizvoda i rešenja za data centre.

Počnimo od najnovijih laptopa koji su obogatili ThinkPad portfolio – T490s, T490, T590, X390 i X390 Yoga. Ovo su neke od karakteristika koje krase ove mobilne računare:

· ThinkShield sa funkcijama kao što su ThinkPad PrivacyGuard i PrivacyAlert i ThinkShutter fizička bezbednost za veb kamere, dostupno na većini modela
· Novi moderni ThinkPad BIOS sa novim mogućnostima uključujući i mogućnost automatske popravke.
· WWAN za najbolje mogućnosti povezivanja sa gigabitskim brzinama, pomoću Fibocom L860-GL CAT16 LTE na modelu T490
· Yoga, T490s, X390 i X390 sadrže najnoviji Intel Wi-Fi 6 Gig +
· Dvostruki mikrofoni sa far-field performansama koje omogućavaju doseg i do četiri metra udaljenosti i pokrivenošću od 360 stepeni
· HDR displej sa podrškom za Dolby Vision na svim T modelima
· Novi FHD displej od 400 nita dostupan je na T490s i T490 modelima
· Najnoviji Intel Core procesori osme generacije

Pred sam početak proleća, kompanija Lenovo otkriva novi asortiman Windows 10 IdeaPad i IdeaCentre potrošačkih računara za široku upotrebu, koji studentima, mladim profesionalcima i porodicama nude više izbora po pitanju dizajna i kvaliteta po pristupačnim cenama. Dostupan u dimenzijama od 14 i 15 inča i sa potpuno aluminijumskim kućištem, novi ultra-tanki laptop IdeaPad S540 balansira jače performanse sa većom prenosivošću i dužim trajanjem baterije, omogućavajući korisnicima da postignu više i kada su u pokretu. Opremljen najnovijim Intel Core i7 procesorima osme generacije sa Nvidia GeForce MXS250 grafičkim procesorima ili AMD Ryzen 7 3700U mobilnim procesorom sa Radeon RX Vega 10 grafikom, IdeaPad S540 ima više nego dovoljno konjskih snaga za gledanje filmova, obradu teksta i online kupovinu. Takođe nudi i do 12 sati trajanja baterije uz RapidCharge tehnologiju, koja omogućava i do dva sata korišćenja uz oko 15 minuta punjenja.

Dostupan u tri raskošne boje, uključujući Abyss Blue, Copper i Mineral Grey, profil IdeaPad S540 računara je sada još tanji i elegantiniji uz opcioni Full HD IPS ekran. Uparen sa Dolby Audio sistemom zvučnika, IdeaPad S540 isporučuje kristalno jasan zvuk uz specijalno dizajnirane Dolby zvučnike. Kada veb kamera nije u funkciji, jednostavno prevucite integrisani TrueBlock zatvarač preko nje, za dodatnu privatnost.

Novi IdeaPad S340 je „mlađi brat” modela IdeaPad S540. Njegov profil je još tanji, a on je još laganiji nego pre i može se naći u četiri upečatljive boje i opcijama od 14 i 15 inča. Osim toga, ovaj ultra-tanki laptop sadrži više snage nego ikada uz najnoviju osmu generaciju Intel Core i7-8565U procesora sa Nvidia GeForce MX250 grafičkim procesorima, ili AMD Ryzen 7 3700U mobilnim procesorom sa Radeon RX Vega 10 grafikom.

Tanak i prilagodljiv za sve one koji su stalno u pokretu, novi IdeaPad C340 2-u-1 konvertibilni laptop je bliski rođak IdeaPad S540 i S340 ultra-tankih laptopa. On nudi i do osam sati rada baterije uz RapidCharge tehnologiju, podršku za Active Pen na odabranim modelima za praktično skiciranje ili pisanje gde god da se nalazite, kao i opcioni integrisani čitač otiska prsta za brz i jednostavan log-in. Dostupan u dimenzijama od 14 i 15 inča i tri upečatljive boje, IdeaPad C340 se lako može pretvoriti iz laptop računara (za pisanje dužih i-mejlova i pravljenje tabela), u tablet (za gledanje video zapisa tokom svakodnevnih poslova).

 

Nova porodica računara namenjenih potrošačima je kompletirana novim IdeaCentre AIO A340 all-in-one desktop računarom. Dizajniran da se savršeno uklopi u gotovo svaki moderan dom ili radni prostor, novi IdeaCentre može se naći i u elegantnoj Business Black ili Foggi White nijansi, sa većim Full HD ekranom od 22 ili 24 inča i tanjim okvirima nego ranije. Dizajniran za porodice ili profesionalce koji žele kućni desktop koji štedi prostor ili pouzdan računar za mali radni prostor ili kućnu kancelariju, IdeaCentre AIO A340 nudi Intel Core i5-8400T procesor sa AMD Radeon 530 ili integrisanom grafikom, ili AMD A9-9425 procesor sedme generacije sa Radeon R5 grafikom za potrebe svakodnevnog rada, kao što su pretraživanje interneta, slanje i-mejlova, budžetiranje, uređivanje fotografija i još mnogo toga. Njegovo prepoznatljivo i minimalističko izvijeno čelično postolje izdvaja ga iz mora nezgrapnih tradicionalnih desktop računara, dok se on graciozno uklapa u radne navike i životni prostor korisnika.

Uparite bilo koji od novih IdeaPad ili IdeaCentre računara sa novim Yoga ANC slušalicama dizajniranim za impresivnu zabavu ili fokusiranu produktivnost. Sa hibridnim ANC (aktivno uklanjanje šuma) i ENC (uklanjanje pozadinske buke) mikrofonima sa glasovnom podrškom i Dolby drajverima koji inteligentno filtriraju pozadinsku buku tokom poziva, Yoga ANC slušalice će zvučati podjednako dobro kao što i izgledaju.

Od sada, korisnici koji su često u pokretu mogu dobiti najbolje od oba sveta pomoću novog ultra-prenosivog tableta Lenovo V7. On kombinuje prednosti Android tableta, uključujući celodnevni rad baterije, odličan zvuk i ogroman IPS Full HD ekran od 6,9 inča, sa prednostima pametnog telefona koji vam omogućava da razgovarate, razmenjujete poruke i upotrebljavate podatke gde god da se nalazite – i sve to po veoma pristupačnoj ceni. Odličan je za pravljenje selfi fotografija, a prednja i zadnja kamera su mu takođe dizajnirane tako da prave zapanjujuće fotografije.