Nordeus Hub, Booster i Intro 2 Gaming

Početkom septembra je zvanično otvoren Nordeus Hub, besplatan radni prostor pod pokroviteljstvom kompanije Nordeus koji se nalazi u neposrednoj blizini njihove glavne kancelarije na Novom Beogradu. Primarna namena ovog prostora je pomaganje razvoja gaming industrije kod nas, što znači olakšavanje formiranja i proširivanja indie gaming timova ili startupa kao i pružanje pomoći ovim grupama ili pojedincima tokom različitih stadijuma rada na njihovim igračkim projektima. Sam prostor od oko 260 kvadratnih metara smešten je u poslovnom centru GTC Green Heart i obuhvata 30 sedećih radnih mesta, a kada se organizuju razne prezentacije, događaji ili predavanja može da ugosti preko 70 ljudi. Tu su i dve odvojene sale za sastanke i prezentacije, kuhinja i prateće prostorije, kao i odeljak za relaksaciju.

Prvi značajan projekat koji će okupiti mlade razvojne timove u Nordeus Hubu je Booster, besplatan program od šest meseci u okviru kog članovi timova mogu slobodno da koriste Hub kao sopstvenu kancelariju, kao i da direktno iskoriste riznicu znanja osoblja iz Nordeusa. Naime, vođa projekta Hub, Miloš Paunović iz Nordeusa, svakodnevno je u kontaktu sa svim učesnicima u programu Booster. U skladu sa potrebama različitih timova ili pojedinaca Miloš im organizuje vreme sa stručnjacima iz Nordeusa. Tako tokom edukativnih radionica ili direktnih mentorskih sesija indie timovi mogu da dobiju pomoć i savete na bilo kom polju razvoja ili plasmana igre, od dizajna i mehanike igre, preko umetničkih komponenata do brojnih poslovnih detalja. Prvi ciklus Boostera je već u toku, ali moguće je prijavljivanje za naredne cikluse na zvaničnoj stranici: https://nordeus.com/nordeus-hub/.

Pored Boostera, Nordeus organizuje i Intro 2 Gaming, program koji obuhvata seriju prezentacija i događaja namenjenih kako svima koji već rade na igračkim projektima, tako i onima koje zanima da se upuste u te vode. Teme će pokrivati sve od pregleda tržišta i stanja industrije video igara, do dizajna, razvoja i produkcije video igara. Najsvežije informacije o Nordus Hubu i programima Booster i Intro 2 Gaming možete da pratite putem društvenih mreža:

https://www.facebook.com/nordeushub
https://twitter.com/NordeusHub