Nokia osvežava ponudu – 5.1, 3.1 i 2.1 modeli

Kompanija HMD Global, obogatila je ponudu pametnih Nokia telefona za tri unapređena modela. Karakteriše ih Android Oreo operativni sistem, kao i kvalitetna izrada i dizajn svojstven ovom brendu.

 

Nokia 5.1 – Osvežen klasik

U odnosu na prethodnika, dijagonala ekrana ovog modela duža je za 0,3 inča i sada iznosi pet i po. Korisnik će pratiti omiljeni sadržaj na full HD+ ekranu odnosa stranica 18:9. Procesor MediaTek Helio P18 sa osam jezgara i dva gigaherca pruža do 40 procenata brže performanse u odnosu na pređašnju generaciju. Za kvalitet fotografije zadužena je glavna kamera od 16 megapiksela sa faznom detekcijom i autofokusom, kao i širokougaoni objektiv. Na poleđini telefona je i senzor za otisak prsta što olakšava otključavanje telefona, a uz podršku za NFC povezivanje, sada možete bezbedno i lako vršiti uplate preko Google Paya. Nokia 5.1 biće dostupna u tri osnovne boje – boja bakra, teget plava i crna. U ponudi su i dve verzije skladišnog prostora i radne memorije. Od 16 i dva, ili od 32 i tri gigabajta. Model će biti dostupan početkom jula po prosečnoj globalnoj maloprodajnoj ceni od 190 evra.

Nokia 3.1 – Savršen spoj materijala i performansi

Prilagođen upotrebi jednom rukom, Nokia 3.1 dolazi sa HD+ ekranom dijagonale 5,2 inča i istim odnosom stranica kao i Petica. Zaštićen Gorilla staklom, ekran će dugo ostati „kao nov”. Telefon će ispratiti svakodnevne zahteve za 50 procenata brže nego ranije, zahvaljujući MediaTek 6750 čipsetom od osam jezgara. Kamera sa 13 megapiksela i autofokusom uspešno će zabeležiti sve što se pred objektivom nađe. Zahvaljujući setu senzora, koji su karakteristični za premijum telefone, moći ćete da iskoristite najviše od popularnih AR aplikacija kao što je Pokémon Go. Nokia 3.1 dolazi u tri boje: plava/bakarna, crna/boja hroma i bela/boja bakra. Verzije prostora i radne memorije, istovetne su kao i kod Nokia 5.1 modela (16 / 2 gigabajta, odnosno 32 / 3 gigabajta. Preporučena maloprodajna cena je 140 evra.

Nokia 2.1 – Pametni telefon čija baterija traje 2 dana

Trajanje baterije uvek je bila krilatica Nokia telefona, kod Nokia 2.1 modela, ona će trajati dva dana uz bateriju od četiri hiljade miliamperčasova. HD ekran dijagonale pet i po inča, veći je za 20 procenata od prethodnika. Polikarbonatna pozadina čuva telefon od ogrebotina. U elegantno zaobljenom kućištu je Qualcomm Snapdragon 425, koji je ubrzao ovu Nokiju za 50 procenata u odnosu na od prethodnu. Prednja kamera od pet i zadnja od osam megapiksela, skromnije su u odnosu na ostala dva modela, ali to je za očekivati, jer je autonomija u prvom planu. Početkom jula, model će biti dostupan u 3 boje – plava/bakarna, plava/srebrna i siva/srebrna, po prosečnoj ceni od 115 dolara.