Nex Dual Display Edition – dvoekranski selfifon

Kineski proizvođač Vivo, najavio je svoj Nex Dual Display Edition telefon. Ovaj uređaj objedinjuje tri faktora koja će za moderne potrošače dubljih džepova i pliće pameti biti presudna pri redovnoj zameni starog za novo – više ekrana, kvalitetna kamera i odsustvo useka (notcha).
Nex poseduje dva Super AMOLED full HD ekrana: prednji, dijagonale 6,4 i zadnji od 5,5 inča (razliku je zauzela kamera na poleđini). Ovakvo pozicioniranje, lišilo je ekrane useka, a telefon učinilo idealnim za fotkanje selfija, kao i za naprednije poziranje, jer mirror režim omogućava osobi ispred objektiva uvid u planirani kadar. Zadnja kamera je trostruka i čine je primarna od 12 megapiksela, zatim senzor dubine od dva megapiksela za bokeh efekat i Time of Flight, koja je esencijalno 3D skener za prepoznavanje lica. Sve tri kamere grupisane su unutar Lunar ringa, koji služi za osvetljenje pri fotografisanju i notifikacije u raznim bojama.

Između staklarije je Snapdragon 845, 128 gigabajta skladišnog prostora i čak deset gigabajta RAM-a. Vivo ne navodi prostranstvo baterije, pa je ono najverovatnije standardnih 3500 miliamper časova, što može da bude dovoljno, pošto oba ekrana istovremeno rade samo po potrebi. Nex Dual, pohodiće prvo tržišta dalekog istoka (Kine, Singapura,Tajvana), a Vivo ga ceni oko 725 dolara.