Igre Promo Vesti

Na čemu ćemo se igrati u 2019?

Vreme je za kupovinu nove konzole za igranje, a sukob velikana se nastavlja i u 2019. Neki od vodećih brendova nedavno su objavili verzije s poboljšanim hardverom kao PS4 PRO i Microsoft Xbox One X konzole ili nove verzije PlayStation VR-a. Pravo je vreme za kupovinu čak i ako imate ograničen budžet jer s obzirom na nove verzije, originali se mogu kupiti po povoljnijoj ceni.

Sony, Microsoft i Nintendo nastavljaju svoju borbu za prevlast, a iako je gomila razloga za kupovinu bilo koje od spomenutih konzola, samo jedna može biti najbolja – a to je upravo, po mišljenju mnogih, Sony PlayStation 4 Pro.

Najbolje konzole i kome su namenjene

PlayStation 4 Pro

Svi se slažu da je PlayStation 4 Pro najbolja verzija najpopularnije konzole za igranje sa definitivno najviše dostupnih igara. Sa 4K HDR kompatibilnosti i ekskluzivnom listom dostupnih igara ovo je trenutno najbolja igračka platforma koju možete da nabavite. PS4 je još od premijere daleke 2013. godine ostao nenadmašna platforma kada je reč o broju, kvalitetu i popularnosti dostupnih igara, a kada ih zaigrate na moćnoj PS4 Pro verziji doživljaj je nenadmašan.

Xbox One X

Ovo je definitivno jedna od najjačih igračkih konzola ikada. Sa 4K HDR rezolucijom i ugrađenim Blu-ray plejerom nudi mogućnosti za igranje najzahtevnijih igara i uživanje u sadržaju najvećeg mogućeg kvaliteta. Na svoje mesto će napokon doći svi obožavatelji Halo, Froza ili Gears of War igara. Siguran izbor svih onih koji žele beskompromisan užitak gledanja filmova i igranja u 4K HDR rezoluciji.

Nintendo Switch

Ova konzola je po mišljenju mnogih najbolja u kategoriji prenosnih igračkih konzola. Nintendo je nakon manje ili više popularnih Wii i Wii U verzija odlučio da ponudi punokrvnu igračku konzolu zapakovanu u 6,2 inčni LCD tablet. Nintendo Switch je hibridna prenosna konzola na kojoj se bez problema možete ili igrati dok ste u pokretu ili je kod kuće povezati na televizor, monitor ili projektor i uživati u satima i satima zabave igrajući već standardno odlične Nintendo igre.

Nintendo SNES Edition

Minijaturna verzija originalnog Super Nintenda oduševiće sve koji su s Nintendom odrastali pre nekih 30-ak godina. Retro dizajn konzole i kontrolera, klasik i svojevrsni must-have svima nama koji smo odrasli uz Super Mario Kart ili podjednako popularnog Street Fightera. Konzola dolazi sa 20 najpopularnijih retro naslova koji će pobuditi nostalgiju kod svakog gejmera. Vremenska kapsula koju se definitivno isplati kupiti!

Novi dodaci za igračke konzole pomeraju granice realnosti
Uz listu najboljih igračkih konzola treba spomenuti i neke od neizostavnih dodataka za igračke konzole. I dok Xbox One wireless gamepad i nakon dugih pet godina i dalje ne silazi s liste najboljeg gamepada ikad, ovde ćemo spomenuti dodatke za igračke konzole za koje verujemo da će vrhunac svoje popularnosti tek doživeti narednih meseci i godina.

U iščekivanju za ovu godinu najavljenog Oculus Questa, prve igračke konzole napravljene za virtualnu realnost, dostupne su nam VR naočare za igračke konzole kao PlayStation VR headset ili HTC Vive VR headset za igranje PC igara.

Da nam zaista sledi doba virtuelne realnosti potvrđuje gomila uređaja i sadržaja koja nas preplavljuje proteklih godinu-dve. VR ideja nikako nije nova, cirkuliše po tech krugovima već godinama, ali je tek relativno nedavno prekoračila dugo nedostižne granice. Još je Googleov Cardboard svima sa smartfonom dao da naslute sve mogućnosti svojih sofisticiranih naslednika. A danas, VR uređaji kao HTC Vive PRO ili Oculus Rift zaista pomeraju granice doživljaja realnosti.

Gotovo svi vrhunski gejmerski brendovi imaju svoj model VR naočara – od Sonya, Acera, Asusa ili Samsunga, a trendu su se priključili i proizvođači dodatne gejmerske opreme kao što su Trust ili Renkforce. A sa ovogodišnjem CES-a krenule su i glasine da će i Apple izdati svoje VR naočare do 2020. godine. Jedno je sigurno, VR je nova dimenzija gejminga.