Promo Vesti

Koji dodatak ti još uvek nedostaje za tvoj omiljeni uređaj?

Svi smo ponosni vlasnici različitih elektronskih uređaja i gadgeta. A kako bi mogli da ih još svestranije koristite, pripremili smo ti popis dodataka sa kojim ćeš zaista moći da iskoristiš pun potencijal svog mobilnog telefona, laptopa ili tableta.

Za pametni telefon
Kada uopšteno pričamo o dodacima za naše uređaje, velika je verovatnoća da prvo pomislimo na neki od bezbrojnih dodataka sa kojim možemo da iskoristimo pun potencijal naših pametnih telefona. Kod pametnih telefona, nekoliko je obaveznih dodataka koji svakako isplate da se koristite. Prvi takav dodatak su kvalitetne slušalice za mobilne telefone. Uopšteno su najpopularnije bežične bluetooth slušalice koje su super rešenje za sve one koji se redovno bave sportom ili puno vremena provode u svojim automobilima. Za svaki slučaj proverite i vodootporne slušalice za mobilne telefone, a pre upotrebe svakako nemojte da zaboravite da dopunite bateriju. Ako muziku sa svog smartfona puštate na sav glas, odličan izbor za vas, mogli bi biti bluetooth zvučnici – dolaze u različitim veličinama, bojama, oblicima i naravno, cenovnim razredima pa smo sigurni da ćete lako da pronađete model za sebe.

Ako vam je dosta zapetljanih punjača mobilnih telefona, i imate smartphone novije tehnologije, razmislite o nabavci bežičnog postolja za punjenje. Takvi gadgeti su prilagođeni za brzo punjenje, na njima je moguće da se puni mobilni sa navlakama i maskicama, i praktične su u svakom pogledu. Još jedan neizostavni dodatak su omiljene maskice, etuiji i torbice za mobilne telefone kao i zaštitne folije za stakla, a pri ruci je uvek dobro da imate i različite kablove koji će vam omogućiti spajanje mobilnog telefona sa različitim uređajima poput televizora, Hi-Fi sastava ili projektora.

Za prenosne računare
Prenosni računari nisu samo obavezna oprema za posao ili školu, davno su postali sastavni deo našeg svakodnevnog života. Različitom opremom za prenosne računare možete svoj rad ili igranje na laptopu da učinite još produktivnijim, zabavnijim i uspešnijim. Neizostavna oprema su i torbe za prenosnike – a najpopularniji su upravo različiti ruksaci u koje osim samog laptopa možemo da stavimo i druge potrebne dodatke.
Jedan od osnovnih dodataka prenosnom računaru je kvalitetan eksterni hard disk na kom mogu da se drže svi važni dokumenti i projekti, ali i sigurnosne kopije najdražih fotografija ili omiljene muzike. Preporučujemo eksterni disk sa USB 3.0 linkom i kapacitetom od barem 1TB, jer veći kvalitet datoteka podrazumeva naravno i zauzimanje više prostora.
Za one koje muči pregrevanje laptopa ili one koji često svoj prenosni računar drže na krevetu ili u naručju, važno je da se izabere dobar stalak za laptop. Osim što omogućuju udobniju upotrebu laptopa, imaju i funkciju hlađenja laptopa, sprečavaju pregrevanje i time mogu da produže životni vek prosečnog prenosnika.

Za tablet računare
Kod dodataka za tablet računare prednjače različite navlake, etuiji i torbice sa kojima tablet možemo da zaštitimo, ali i personalizujemo. Tableti po pravilu nisu poznati po velikom kapacitetu memorije pa je i kod njih dobro pri ruci imati eksterni hard disk – u izbor sada imate i bežične varijante! Među dodacima za tablete naći ćete različite stalke koje omogućuju prilagođeno korišćenje uređaja, a za lakše upravljanje razmislite o nabavci olovke za tablet.
Ako tablet upotrebljavate umesto laptopa i nosite ga na predavanja ili na posao, svakako će vam dobro doći tastatura koju je jednostavno spojiti sa tabletom i tako dobiti sve funkcionalnosti tipičnog prenosnog računara. Svima onima koji su često na putu, biće praktična prenosna eksterna baterija.
Pre svake kupovine dodataka nemojte zaboraviti – pre izbora konkretnog dodatka obavezno proverite da li je kompatibilan sa vašim osnovnim uređajem i hoće li odgovarati vašem načinu upotrebe.