IronKey D300SM – podaci pod ključem

Podaci na fizičkom uređaju pri ruci, a zaštićeni lozinkom. Reklo bi se da je enkripovana USB flash memorija korisna zlatna sredina između bojazni od hakerskog napada i radoznalih očiju u privatnom ili poslovnom okruženju. O naprednijim funkcijama i dodatnoj sigurnosti razmišljali su inženjeri kompanije Kingston, iz koje dolazi Managed model njihovog IronKey D300 USB-a, oznake S.

IronKey D300SM koristi 256-bitnu AES hardversku enkripciju u XTS modu. Drive takođe ima jedinstveni serijski broj kao i bar kod, što mrežnim administratorima omogućava da lako skeniranju ili pročitaju kod tokom fizičke revizije, što proces čini efikasnijim i jednostavnijim. Takođe, virtuelna tastatura omogućava korisnicima da unesu lozinku sa klikovima miša, umesto da koriste fizičku tastaturu, na taj način štiteći od mogućeg keylogginga prilikom korišćenja disk jedinice na drugim računarima.

Korišćenje zahteva IronKey EMS ili SafeConsole od strane DataLockera, koji omogućuju centralizovano pristupanje i upravljanje stotinama jedinica. Bilo da se radi o pristupu preko cloud tehnologija ili lokalno, on primenjuje rešenja specifična za disk jedinice, kao što su jačina lozinke i ograničenja ponovnih pokušaja, zatim dozvoljava administratorima da daljinski onemogućavaju izgubljene ili ukradene flash uređaje, resetuje lozinke i drugo.

Dimenzije uređaja su 77 × 22 × 12 milimetara (D × Š × V). Vodootporan je i podnosi operativnu temperaturu od nula do 60 stepeni Celzijusa (-20 do 85 za skladištenje). Dostupan je u kapacitetima od četiri i 128 gigabajta uz ograničenu petogodišnju garanciju i besplatnu tehničku podršku.