Huawei predstavio Mate 20 seriju telefona

Huawei Consumer Business Group (BG) danas je u Londonu predstavio glavninu Mate 20 serije pametnih telefona, hardverski sasvim različitih od Mate 20 Lite modela o kome smo pisali u oktobarskom broju. Telefone Mate 20 serije pokreće  HiSilicon Kirin 980 SoC koji je izrađen u 7nm tehnološkom procesu. Ovaj SoC ima 6,9 milijardi tranzistora, a u poređenju sa prethodnim flegšip čipsetom, Kirinom 970, najnoviji čipset je opremljen CPU-om koji je 75 posto moćniji, GPU-om koji je 46 posto jači i NPU čija je snaga podignuta za 226 posto. Kirin 980 je prvi komercijalni SoC na svetu koji koristi Cortex-A76 jezgra. Huawei je dizajnirao troslojnu arhitekturu koja se sastoji od dva ultra-velika jezgra, dve velika jezgra i četiri mala jezgra. Ovo daje fleksibilnost CPU da dodeli optimalnu količinu resursa težim, srednjim i laganim zadacima bez smanjenja nivoa efikasnosti, istovremeno poboljšavajući performanse SoC-a i životni vek baterije. Takođe, Kirin 980 je prvi SoC u industriji koji je opremljen sa Dual-NPU. Dugotrajnost baterije obezbeđuju novi 40W HUAWEI SuperCharge i 15W HUAWEI bežični punjač.

HUAWEI Mate 20 Pro je opremljen glavnom kamerom od 40MP, kamerom ekstra širokog ugla od 20MP i telefoto kamerom od 8MP. Zajedno, ova 3 sočiva podržavaju širok opseg fokusnih dužina (ekvivalentno performansama sočiva sa 16-270mm zumom). Matrix Camera System podrazumeva Leica sočivo ultra širokog ugla koje omogućava korisnicima ne samo da vide širi kadar, već i objekte na maloj udaljenosti zahvaljujući novoj sposobnosti pravljenja makro fotografija.

Sa dimenzijama od 6,53-inča, 6,39-inča i 7,2-inča, Huawei Mate 20 seriju čine četiri uređaja:  Mate 20,  Mate 20 Pro, Mate 20 X i PORSCHE DESIGN Huawei Mate 20 RS.

HUAWEI Mate 20 Pro i PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS poseduju 3D Face Unlock, rešenje koje brzo i sigurno autentifikuje korisnike unutar 0,6s sa lažnim prihvatanjem u manje od 1/1,000,000 slučajeva. Koristeći 3D Camera Depth Sensing System koji se nalazi na prednjoj strani, uređaji mogu tačno prepoznati crte lica i prepoznati čak i sitne detalje. Pored autentifikacije korisnika, ovaj skup senzora takođe omogućava efekte ulepšavanja portreta.