Huawei konkurs: fotkaj i osvoji

Kamere pametnih telefona su promenile našu interakciju sa svetom i način na koji ga posmatramo. Zahvaljujući ubrzanom razvoju njenih mogućnosti i važnoj ulozi fotografija na platformama društvenih medija, mobilna fotografija cveta i stvara vizulenu kulturu modernog sveta.

Huawei P20 Pro je prvi telefon koji koristi dizajn trostrukog sočiva uz napredni sistem veštačke inteligencije koji neverovatno unapređuje kvalitet slika i pomera granice fotografisanja mobilnim telefonom. Kombinovanjem podataka iz sva tri senzora, P20 Pro omogućava nastanak slika neuporedivog kvaliteta u uslovima slabijeg osvetljenja ili izraženog kontrasta, stvarajući fotografije bez zamućenosti i sa odličnom ravnotežom beline, čak i bez upotrebe stativa.

Sa namerom daljeg istraživanja mogućnosti ovog načina slikanja i odavanja počasti fotografima širom sveta, Huawei pokreće takmičenje Next Image Awards . Takmičenje je podeljeno u šest kategorija čiji je cilj ispitivanje granica vizuelnog izraza: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature and Story Board. Svoje fotografije možete prijaviti u bilo kojoj kategoriji u periodu između 09.07. i 20.08.2018.

Nakon pojavljivanja na onlajn galerijama, za prijavljene fotografije će se glasati do 24. avgusta. Najboljih 50 fotografija iz Nordijskog, kao i regiona Centralne i Istočne Evrope će učestvovati u globalnom Next Image takmičenju.

Pobednici u svakoj kategoriji će dobiti laptop Matebook X, objavljivanje fotografije u časopisu National Geographic, i 2000 eura u gotovini. Dobitnici druge i treće nagrade će dobiti telefone Huawei P20 Pro i P20. O ovim dobitnicima će takođe odlučiti onlajn glasovi u svih šest kategorija. Na kraju će žiri dodeliti Grand Prix nagradu, a pobednik će dobiti Matebook X, objavljivanje slike u časopisu National Geographic, 10 000 evra u gotovini i priliku da, tokom septembra, bude deo 10-odnevne National Geographic fotografske ekspedicije u Italiji.