HP Omen X 2S – lagana zver sa dodatnim ekranom

Na gejmerskom festivalu u Pekingu kompanija HP je juče predstavila nekoliko noviteta, a među njima i HP Omen X 2S, prvi gejmerski laptop sa dva ekrana. Naime, ovaj model ima dodatni ekran dijagonale šest inča, sa FHD rezolucijom, dok glavni ekran dolazi sa UHD rezolucijom i osvežavanjem od 60 herca, ili sa FHD rezolucijom, ali sa osvežavanjem od čitavih 240 herca.

„Iznutrice” ove gejmerske zveri su zaista impresivne. U najjačoj konfiguraciji, Omen X 2S ima osmojezgarni Intel Core-i9 procesor, Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q grafički procesor, dva SSD-a u RAID konfiguraciji, 32 gigabajta radne memorije…

Dodatni ekran dobro će doći za Discord, Switch ili, naravno, bilo šta drugo, što i nema veze sa igrom koju trenutno igrate. Pomalo čudno, ali u stvari sasvim zgodno, dodatni ekran se nalazi iznad tastature koja je, dakle, u sasvim prednjem delu laptopa, dok se tačped nalazi desno od tastature, na mestu gde bi inače bili numerički tasteri. Tastatura ima pozadinsko osvetljenje u svim bojama, uz kontrolu svakog pojedinačnog tastera i brojne svetlosne efekte.

Najzanimljivije je to što je sve spakovano u kompaktno kućište sa masom od samo 2,3 kilograma, što je do sada bilo nezamislivo za gejmerske laptope ove snage. Zasluga za to je originalni sistem hlađenja, uz upotrebu tečnog metala umesto termalne paste, u saradnji sa kompanijom Thermal Grizzly.

Zaslugom lokalne kancelarije HP-a, Omen X 2S je već u našim rukama(!) i njime smo prilično oduševljeni. U prodaji bi trebalo da se pojavi tokom juna meseca, a detaljan test moći ćete da pročitate već 1. juna, u našem sledećem štampanom izdanju.