Honor View20 predstavljen u Parizu

Kompanija HONOR predstavila je danas korisnicima širom sveta svoj novi flegšip telefon pod nazivom HONOR View20. Na predstavljanju telefona u Parizu, kompanija HONOR posebno je istakla 5 karakteristika HONOR View20 telefona: primarna (zadnja) kamera od 48 megapiksela, prednja kamera od 25 megapiksela ugrađena u ekran, 7nm Kirin 980 AI procesor, Wi-Fi tehnologija sa veštačkom inteligencijom, kao i dizajn sa aurora nanoteksturom. HONOR View20 je već osvojio brojna priznanja i nagrade na CES 20219 sajmu u Las Vegasu, koji je održan ovog meseca.

Zadnja kamera na HONOR View20 telefonu prva je kamera na mobilnom telefonu koja poseduje SONY IMX586 48MP senzom, i ima piksele veličine 1.6μm u Quad Bayer filteru za boje. Ovaj senzor, u kombinaciji sa Kirin 980 procesorom, omogućiće implementaciju novog „AI Ultra Clarity“ režima za pravljenje fotografija.
AI Ultra Clarity režim funkcioniše tako što kamera pravi nekoliko fotografija od 48 MP u isto vreme, a zatim kombinuje najbolje detalje sa svake od ovih fotografija i kreira jednu fotografiju od 48 MP. Dual-NPU na Kirin 980 procesoru obrađuje fotografiju pomoću AI algoritma koji procenjuje kvalitet fotografije, optimizuje detalje u mračnim delovima, a takođe podešava i boje tako da izgledaju živopisnije.


Interesantni aspekti vizuelnog izgleda HONOR View20 telefona počinju sa naprednim dizajnom prednje kamere koja je ugrađena u ekran. All-View ekran sa kamerom od 25 MP pruža korisnicima iskustvo bez useka ili „notch-a“, kao i bolji odnos touchscreen površine u odnosu na veličinu ekrana od 91,8 odsto. Inženjeri iz kompanije HONOR koristili su napredni držač za kameru sa „tampon“ dizajnom kako bi postavili prednju kameru ispod izuzetno malog transparentnog udubljenja prečnika 4,5 mm, kreiranog tehnologijom napredne litografije.

Detaljan opis ovog telefona očekujte u februarskom broju Sveta kompjutera.