Honor Play, telefon za igrače sa vrlo pristojnom cenom #IFA2018

Najnoviji telefon kompanije Honor je prvi namenski igrački telefon sa cenom od koje vam neće zasuziti oči, ali performansama zbog kojih ćete reći ZOMAJGAD. Pod haubom se nalazi  Hisilicon Kirin 970 čipset, 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije. Ekran dijagonale od 6,3 inča je IPS LCD rezolucije 1080 x 2340 sa odnosom stranica 19,5:9 ratio (409), a dvostruka primarna kamera skockana je u konfiguraciji 16 MP + 2 MP. Performanse čipseta (pre svega, grafike) identične su modelu Huawei P20 Pro, uz dvostruko nižu cenu.

Kao i gotovo svi Huawei modeli sa istim čipsetom, i Honor Play dobio je GPU turbo podršku koja donosi bolje performanse pri igranju i omogućava nekoliko “quality of life” unapređenja kao što su energetski preseti i mod za gašenje notifikacija dok se igrate. Pored ovoga, telefon ima i nekakvu vrstu force feedback podrške koja nam je demonstrirana u mobilnoj verziji PUBG-a i koja se svodi na različite vrste vibracija u odnosu na dešavanja na ekranu.

U Srbiji će biti dostupan od 1. septembra, po ceni od 44.990 dinara. Detaljan test telefona očekujte u sledećem broju Sveta kompjutera.