Honor 8X predstavljen u Pragu

Prag, 11. oktobar 2018. Godine – Honor je sinoć u Pragu predstavio svoj novi mobilni telefon, Honor 8X. Ovaj smartfon karakteriše 6,5-inčni FullView ekran sa 91% pokrivenošću prednje strane telefona ekranom, AI kamera, GPU Turbo tehnologija i telo napravljeno od 2.5D aurora stakla sa dvostrukom teksturom. Honor 8X će biti dostupan na tržištu Srbije od 15. oktobra, sa početnom cenom od 35.990 dinara. Korisnici će moći da biraju između plave, crne i crvene boje telefona. Prezentovan je i novi ambasador Honor brenda u Srbiji, naša najpoznatija atletičarka, Ivana Španović.

Neke od glavnih karakteristika Honor 8X telefona su:

– 6,5-inčni Full-View 2.0 ekran sa usekom (notch) i 19,5:9 odnosom stranica, kao i kućište dužine 5,5 inča i debljine 7,8 mm. Ekran karakteriše pokrivenst od 91%. Honor koristi naprednu tehnologiju ,,chip-on-film’’ (COF) i patentiran dizajn antene kako bi smanjio širinu donje ivice na 4,25mm i postigao 91% pokrivenosti prednje strane telefona ekranom.
– Minimalistički dizajn – Honor 8X ima metalni srednji ram, a u njegovoj izradi je korišćeno 2.5D aurora staklo sa dvostrukom teksturom, koje stvara efekat refleksije. Dizajn koji karakteriše paralelna gradacija konstruisan je iz 15 slojeva i stvara različitu refleksiju u zavisnosti iz kog ugla se posmatra telefon.
– Zaštita za oči – Honor 8X ima novu generaciju Eye Comfort režima, sa sertifikatom TüV Rheinland, koji može smanjiti zračenje plave svetlosti koju emituje ekran i na taj način sprečiti zamor očiju.

Džordž Žao (George Zhao), predsednik kompanije Honor, izjavio je: “Sa upravo predstavljenim Honor 8X telefonom, Honor brend je postavio nove granice kada je u pitanju ostvarivanje ravnoteže između vrednosti, dizajna i performansi telefona. Honor 8X nije samo lepo oličenje minimalističkog dizajna, već predstavlja i “pionira” koji dokazuje korisnicima da dobre karakteristike i performance ne znače i visoke cene. Honor 8X prevazilazi zahteve potrošača koji ne žele kompromis kada je u pitanju cena, performanse ili privlačan izgled”.

Tokom događaja u Pragu, Džordž Žao (George Zhao) i Kris Hant (Chris Hunt), predsednik Red Bull kompanije za Evropu, najavili su strateško partnerstvo Honor-a i RedBull-a. ,,Honor I RedBull su imali uspešnu saradnju na događajima, sa sportistima i tokom brojnih e-sports događaja. Sada, naš zajednički cilj je produbljivanje i jačanje našeg partnerstva širom regiona na ključnim tržištima, uključujući Češku, Mađarsku, Poljsku, Srbiju i Slovačku. Vidimo odlično međusobno preklapanja brendova, kad je reč o vrednostima i ciljevima.“ Kompanije Honor i Red Bull će nastaviti saradnju u 2019. godini u brojnim oblastima, kao što su e-sports, partnerstva sa sportistima, kulturni događaji i mnoge druge. Tokom događaja u Pragu, svečano je najavljena i nova ambasadorka Honor brenda za Srbiju, najbolja atletičarka Srbije, Ivana Španović.