Dan nauke – 10. jul

Osmu godinu zaredom, na dan rođenja Nikole Tesle, Centar za promociju nauke (CPN) obeležava nacionalni Dan nauke. U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, u utorak, 10. jula u 12 časova, tim povodom dodeljuju se priznanja organizacijama i pojedincima koji su učešćem na Javnom pozivu za finansiranje projekata promocije nauke predstavili originalne ideje i koji će tokom naredne godine razvijati svoje projekte.

Od 14 časova pa do večernjih sati, CPN otvara vrata Mejkers spejsa u okviru Naučnog kluba Beograd, u ulici Kralja Petra 46, gde će se beogradski mejkeri, ali i drugi gosti takmičiti u inženjerskoj trci – Robot maratonu. U 17 časova počinje trka robota, kada će ekipe koje su konstruisale, programirale i podesile svoja robotska vozila učestvovati u trci za brojne zanimljive nagrade.

Na istoj adresi, ali u susednoj radionici, za nešto mlađe biće organizovane konstruktorske igre. U ovoj otvorenoj radionici, od osnovnih materijala poput drvenih letvica, štipaljki, lepka, gumica i drugih pomagala, učesnici će konstruisati svoje mašine – vozila, katapult, kule, avione…

Više informacija o trci robota i programu: http://elementarium.cpn.rs/u-centru/trka-robota-u-naucnom-klubu/