Borderlands 3 zvanično najavljen na PAX Eastu

Gearbox Software je od početka marta raspirivao plamen hypea o Borderlandsu 3 tizerima da zvanična najava ovog dugo iščekivanog looter-shootera samo što nije. Prekjuče, kada je na Gearboxovom zvaničnom YouTube kanalu osvanuo tizer-trejler „Mask of Mayhem”, svima je postalo jasno da će se zvanična najava odigrati na festivalu PAX East što se i desilo juče.
Borderlands 3 najavljen je punim trejlerom od tri i po minuta u kom su predstavljeni novi otkačeni likovi, kao i okruženja kroz koja ćemo se kretati u novom nastavku slavne franšize. Pored prepoznatljivih oronulih pustara i divljih okruženja, jedna od lokacija je i futuristička metropola. Fanovi u trejleru mogu da prepoznaju i likove iz prošlih igara kao što su Lilith, Maya, Claptrap, Rhys, ZerO, Ellie, Lady Aurelia, Sir Hammerlock, Brick, Mordecai i Tiny Tina, a tu su i neizbežni Psychoi, ovaj put i u ženskoj varijanti.


Tradicionalno za „glavne” igre ovog serijala, u centru priče je ponovo tim od četiri Vault huntera na čijem putu ka ličnom bogatstvu (vrednim Eridianskim relikvijama) se nalazi obilje opasnosti i gomila neprijatelja na čijem čelu su novi glavni negativci, Troy i Tyreen. Četvoro još uvek neimenovanih glavnih likova imaju interesantne sposobnosti. Jedna od njih je Siren specijalizovana za borbu prsa u prsa, druga ima mogućnost da upravlja ličnim borbenim mechom, treći liči na stariju verziju Augusta iz Talesa, a četvrti je humanoidni robot uz kog se bori (bar jedan) skag.
Randy Pitchford je obećao da će trećeg aprila biti otkriveno mnogo više detalja o igri, među kojima su najbitniji datum izlaska i na kojim platforma će se Borderlands 3 pojaviti. Sem toga, najavljeni su i potpuni remaster originalnog Borderlandsa (koji će se pojaviti u prodaji pre trećeg dela) kao i besplatni dodaci za Borderlands 2 i Pre-Sequel koji će igrama dodati ultra-detaljne teksture za igranje u 4K.