Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Klijentske aplikacije

Klijentske aplikacije (X)HTML, CSS, JavaScript, AJAX...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 7.5.2015, 17:13   #1
dbaja
nikondžija
 
Avatar korisnika dbaja
 
Član od: 4.12.2005.
Poruke: 1.161
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 213 puta na 129 poruka
Određen forumom Kako pozvati Php skript za slanje e-maila iz Jqueryja

Imam sledeći problem, kontakt stranica koja je u root folderu, a koja sadrži kontakt form, preko Jquery skripta proverava podatke i treba da pozove PHP skript koji na kraju šalje e-mail, neće da pozove taj PHP skript.
Evo i strukture foldera sa fajlovima u njima:

kontakt.php - u root-u
/assets/inc/mail-post.php
/assets/js/provera.js

Kada je mail-post.php u root folderu, onda jquery odradi sve kako treba, funkcija izgleda ovako: $.post('mail-post.php', { c_name: $('#c_name').val(), c_email: $('#c_email').val(), c_message: $('#c_message').val(),... Ali ako stavim skript mail-post.php u folder /assets/inc nikako ne mogu da ga pozovem. Probao sam sve varijante koje su mi padale na pamet ali ne. Kako bi trebalo navesti string u funkciji $.post( *** ) da bi ga pronašao na toj lokaciji - /assets/inc/mail-post.php ? Ima li ko sa dobrim savetom?
dbaja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2015, 21:32   #2
Remedy
Veteran
 
Član od: 5.11.2005.
Poruke: 636
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 127 puta na 106 poruka
Određen forumom Re: Kako pozvati Php skript za slanje e-maila iz Jqueryja

Odgovorio si sam sebi:
Kod:
$.post("assets/inc/mail-post.php", ...
Pod pretpostavkom da forma treba da se submit-uje na tu adresu (example.com/assets/inc/mail-post.php).
Remedy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2015, 22:37   #3
dbaja
nikondžija
 
Avatar korisnika dbaja
 
Član od: 4.12.2005.
Poruke: 1.161
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 213 puta na 129 poruka
Određen forumom Re: Kako pozvati Php skript za slanje e-maila iz Jqueryja

Ma ne znam jesam li odgovorio sam sebi, Javascript mi je potpuno stran, Jquery tek polako upoznajem ali još uvek ništa ne razumem, a probao sam mnoge varijante naziva fajla u .post funkciji:
'assets/inc/mail-post.php' '/assets/inc/mail-post.php', 'http://www.adresa.com/assets/inc/mail-post.php' i ništa nije uodilo plodom. Ni u jednom slučaju se php skript uopšte i ne pokrene (jer ga skript ne nalazi preko adrese koju sam zadao), a ja ne znam šta Jquery traži da mu dam za adresu do fajla čija putanja izgleda ovako:
/assets/inc/mail-post.php

Jedino ako si mislio ovo zadnje, sve sa domenom ali bez http://www. ?
update: ne, ni tako neće.

Da dodam detalj, kontakt.php skript je u root-u, u njemu je importovan .js kod tako da se sve izvršava u samom rootu, a samo taj mail-post.php je u folderu koji sam gore naveo.

Poslednja ispravka: dbaja (7.5.2015 u 22:51)
dbaja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2015, 22:56   #4
Remedy
Veteran
 
Član od: 5.11.2005.
Poruke: 636
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 127 puta na 106 poruka
Određen forumom Re: Kako pozvati Php skript za slanje e-maila iz Jqueryja

Mislio sam kako sam napisao, onaj deo umetnut u code tag. Ako tako nece, onda nije problem u tu.

Da li se "assets" nalazi u "public" folderu, ili root-u projekta? Ako ubacis, npr example.html fajl u "assets/inc/", jel mozes da mu pristupis putem: example.com/assets/inc/example.html ?
Remedy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2015, 23:33   #5
dbaja
nikondžija
 
Avatar korisnika dbaja
 
Član od: 4.12.2005.
Poruke: 1.161
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 213 puta na 129 poruka
Određen forumom Re: Kako pozvati Php skript za slanje e-maila iz Jqueryja

Pazi, u tom /assets/inc/ folderu imam masu fajlova koje Php funkcijom require("assets/inc/fajl"); kačim u istom ovom kontakt.php i u svim ostalim stranama koje su u rootu public foldera. Znači, Php skript bez problema prihvata fajlove tipa "assets/inc/zaglavlje.php" ili <img src="assets/images/pic1.jpg"> a Jquery ne može da mu pristupi...

Ne znam sintaksu koju koristi Javasctipt/Jquery za putanje i nazive fajlova za ove slučajeve a glupo mi je da mi samo taj skript stoji u rootu. Ali izgleda, moraće tu i da ostane, sviđalo se to meni ili ne.

Poslednja ispravka: dbaja (7.5.2015 u 23:41)
dbaja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2015, 23:42   #6
Remedy
Veteran
 
Član od: 5.11.2005.
Poruke: 636
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 127 puta na 106 poruka
Određen forumom Re: Kako pozvati Php skript za slanje e-maila iz Jqueryja

Vidi ovako. Ti saljes http post request na odredjenu adresu, samo sto koristis javascript. Isto bi bilo i da koristis html formu, tj adresa na koju se salje mora da bude dostupna browseru. Znaci ako bi probao da otvoris example.com/assets/inc/mail-post.php, i pod pretpostavkom da on generise neki output, ti bi morao da vidis taj output. U okviru prvog parametra jQuery post metode, ne treba ti domen na pocetku. Da te ne zbunjujem dodatno, postoji nesto sto se zove "same origin policy" i iz tog razloga cross domain ajax zahtevi nisu, da tako kazemo, "standardna stvar".

Php se izvrsava na serveru, i ti tamo mozes da importujes fajl koji nije dostupan browseru. Obicno fajlovi koji su u folderima sa nazivom inc, namenjeni za include/require nisu dostupni browseru. Dakle da li je putanja public/assets/inc ili su "public" i "assets" da kazemo braca (u istom parent folderu)?

Edit: Ako ti ucitava slike iz assets/images, trebalo bi da moze. Kako izgleda .htaccess?

Poslednja ispravka: Remedy (7.5.2015 u 23:52)
Remedy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2015, 23:53   #7
dbaja
nikondžija
 
Avatar korisnika dbaja
 
Član od: 4.12.2005.
Poruke: 1.161
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 213 puta na 129 poruka
Određen forumom Re: Kako pozvati Php skript za slanje e-maila iz Jqueryja

Auuu, naveo si me na put da pronađem šta je problem...
Sam fajl mail-post.php, kada sam ga koristio iz root-a radi jer on u sebi priključuje nekoliko fajlova koji sadrže varijable tipa e-mail na koji se šalje a koji je u nekom init.php fajlu koji je takođe u tom inc podfolderu i tu se onda stvori problem. Kada je ovaj glavni u root-u, u njega se ugrađuju ovi drugi skriptovi i hijerarhija foldera je ok, međutim ovako - prc.

Hvala na trudu, bar znamo o čemu se radi sada
dbaja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.5.2015, 23:59   #8
Remedy
Veteran
 
Član od: 5.11.2005.
Poruke: 636
Zahvalnice: 95
Zahvaljeno 127 puta na 106 poruka
Određen forumom Re: Kako pozvati Php skript za slanje e-maila iz Jqueryja

A ti ne vidis greske koje izbacuje php kad saljes ajax request.
Remedy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Remedy na korisnoj poruci:
dbaja (8.5.2015)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kako napraviti igru! (Iz perspektive programera...) sasha vukelic Pravljenje igara 138 24.9.2016 20:36
Skripta za slanje maila Marko 0401 Klijentske aplikacije 7 29.4.2009 23:00
Kako blokirati posetioce iz jedne zemlje? tarantula Web razvoj 8 12.7.2008 9:33
Kako da izadjem iz command moda? ikiM Slobodni softver 9 1.2.2008 22:57
[PHP] Slanje maila sa unosom podataka putem forme Alex82 Serverske aplikacije i baze podataka 16 24.11.2006 21:49


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:19.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2018, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com