Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 30.7.2013, 14:09   #41
BlueJ
Član
 
Član od: 20.1.2013.
Poruke: 194
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Razumio sam
Hvala ti puno!
BlueJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2013, 10:28   #42
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.559
Zahvalnice: 1.668
Zahvaljeno 907 puta na 509 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Java - iskok iz beskonacnog ciklusa

Kod:
public void paint(Graphics g)
{
       //neki kod
       while(true)
       {
             //opeet neki kod
        }
Zanima me kako da iskocim iz ovog beskonacnog ciklusa... Probao sam preko keyEventa nesto da radim ali se to sve zavrsilo bezuspesno....
Treba da iskocim iz ciklusa kada se pritisne neko dugme (kao funkcija kbhit() u C-u ).
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2013, 12:02   #43
Teva
Starosedelac
 
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Poruke: 1.579
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
Određen forumom Re: Java - iskok iz beskonacnog ciklusa

Nisam dugo radio javu ali bi trebalo da postoje listeneri koji reaguju na dugme(keyListener) koje bi trebao da naslediš i doimplementiraš...
Neko prosto rešenje bi bar po meni bilo, da negde u vajlu imaš liniju

if(ind) break;

gde će ind biti po defaultu false. A listener će da okine kad već treba i da postavi ind na true.
Teva je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2013, 13:09   #44
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.142
Zahvalnice: 1.562
Zahvaljeno 4.352 puta na 2.434 poruka
Određen forumom Re: Java - iskok iz beskonacnog ciklusa

Nije pametno da radiš "busy wait" samo da bi čekao pritisak na taster, bolje prouči kako radi KeyListener (odnosno klasa KeyAdapter koja implementira interfejs KeyListener).

http://home-1.worldonline.nl/~bmc88/java/sbook/024.html
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.10.2013, 20:28   #45
Krilce
Starosedelac
 
Član od: 4.11.2007.
Poruke: 1.547
Zahvalnice: 1.595
Zahvaljeno 560 puta na 329 poruka
Određen forumom Re: Java - iskok iz beskonacnog ciklusa

Isto tako, najbolje je da definises bool promenljivu, pa da nju koristis kao uslov za while, umesto samo da ispises true. U tom slucaju bi jednostavno mogao i promenljivu da postavis na false, u zavisnosti od toga da li zelis da iz petlje iskocis pre, ili posle odredjenog koda. Nema razlike u performansama i takvim stvarima, ali se obicno ovo preporucuje zbog mogucih kasnijih gresaka.

I, da, break takodje radi posao.
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.10.2013, 18:58   #46
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 150
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Java

Kako da napravim program u kojem cu ja sam da unosim znak u zavisnosti od operacije koju zelim da izvodim (mnozenje, deljenje....)? Ja umem da napisem program koji ili samo deli ili samo mnozi...... A ja hocu da program moze sve racunske operacije da obavlja. Evo kako sam ja napisao program.

Scanner in = new Scanner(System.in);
int a;
int b;
boolean cycle = true;
while (cycle){
System.out.println("unesite prvi broj");
a = in.nextInt();
System.out.println("unesite drugi broj");
b = in.nextInt();
int rezultat = a + b;
System.out.println("Zbir unetih brojeva je: " + rezultat);
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.10.2013, 19:57   #47
dsl94
Član
 
Član od: 3.8.2010.
Lokacija: Nis
Poruke: 107
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku dsl94
Određen forumom Re: How to... Java

Koristi switch naredbu

Stavi da proverava koji je znak unet i u zavisnosti od toga radi odredjenu operaciju
dsl94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.10.2013, 20:01   #48
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 150
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
dsl94 kaže: Pregled poruke
Koristi switch naredbu

Stavi da proverava koji je znak unet i u zavisnosti od toga radi odredjenu operaciju
Kako to da izvedem?


I jel zna neko kako da isprogramiiram stopericu?
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.10.2013, 20:30   #49
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Java

Uzmes trenutnu vrednost vremena (System.nanoTime()), sačekaš neko vreme (način zavisi od toga šta pokušavaš da postigneš), uzmeš novu vrednost od nano time i oduzmeš, nakon toga pretvoriš vrednost u sekunde/milisekunde. Voila, imaš štopericu.
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci:
prozor_xp (21.10.2013)
Stara 21.10.2013, 20:37   #50
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 150
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
MG-RAY kaže: Pregled poruke
Uzmes trenutnu vrednost vremena (System.nanoTime()), sačekaš neko vreme (način zavisi od toga šta pokušavaš da postigneš), uzmeš novu vrednost od nano time i oduzmeš, nakon toga pretvoriš vrednost u sekunde/milisekunde. Voila, imaš štopericu.
Nisam razumeo bas najbolje, jel moze to malo blize? Izvini pocetnik sam.
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.10.2013, 21:15   #51
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Java

Može:

Kod:
long pocetak = System.nanoTime();

// radis nesto sta vec zelis da izmeris, ili npr cekas dok korisnik pritisne neki taster, šta već...
// ***
// ***

long kraj = System.nanoTime();

long proteklo = kraj - pocetak; // proteklo vreme u nanosekundama
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci:
prozor_xp (21.10.2013)
Stara 21.10.2013, 21:25   #52
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 150
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Ali ja bih hteo da stisnem start i da ono pocne da odbrojava, i kada pritisnem stop da ono prestane da odbrojava. I da pocinje od 0 a ne od sistemskog vremena. Jel moze tako nesto da se nabudzi?
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.10.2013, 23:55   #53
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.559
Zahvalnice: 1.668
Zahvaljeno 907 puta na 509 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... Java

Prvo ti nauci koncepte programiranja preko konzole (posto vidim da ti neke osnovne stvari nisu jasne) pa se tek onda baci na GUI. Bratski savet.
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.10.2013, 0:55   #54
dsl94
Član
 
Član od: 3.8.2010.
Lokacija: Nis
Poruke: 107
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku dsl94
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
prozor_xp kaže: Pregled poruke
Kako to da izvedem?

Sto se tice racunskih operacija i switch naredbe moze da se uradi ovako

Kod:
switch(operand) {
case '+': c = a+b; break;
case '-': c = a-b; break;
case '*': c = a*b; break;
case '/': c = a/b; break;
default: "Greska"; break;
}
dsl94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.10.2013, 18:05   #55
Krilce
Starosedelac
 
Član od: 4.11.2007.
Poruke: 1.547
Zahvalnice: 1.595
Zahvaljeno 560 puta na 329 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Citat:
dsl94 kaže: Pregled poruke
Sto se tice racunskih operacija i switch naredbe moze da se uradi ovako

Kod:
switch(operand) {
case '+': c = a+b; break;
case '-': c = a-b; break;
case '*': c = a*b; break;
case '/': c = a/b; break;
default: "Greska"; break;
}
@prozor_xp

Samo da dodam da je String kao argument za Switch uveden tek u Java7, dok se pre toga moralo raditi preko enumeracija. Tako da, ukoliko kompajler izbacuje gresku za ovaj kod, znaj da ili nemas jre7 na kompu, ili ti je samo po defaultu postavljena sestica.

Takodje, mozda bi bilo najbolje da nadjes neku knjigu, ili tutoriale(za javu ih ima mali milion), i da lepo krenes da radis po tome. Em ces biti usmeren, em ces sam morati da mucnes glavom, sto je najbolji nacin za ucenje programiranja. Za pocetnike je odlicna http://www.amazon.com/Head-First-Jav.../dp/0596009208, s obzirom da je sve objasnjeno pomocu ogromnog broja slika i citljivog teksta.
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2013, 18:23   #56
Twisterzemun
Član
 
Član od: 6.2.2012.
Poruke: 150
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 60 puta na 40 poruka
Određen forumom Re: Java - iskok iz beskonacnog ciklusa

Citat:
NIx Car kaže: Pregled poruke
Kod:
public void paint(Graphics g)
{
       //neki kod
       while(true)
       {
             //opeet neki kod
        }
Zanima me kako da iskocim iz ovog beskonacnog ciklusa... Probao sam preko keyEventa nesto da radim ali se to sve zavrsilo bezuspesno....
Treba da iskocim iz ciklusa kada se pritisne neko dugme (kao funkcija kbhit() u C-u ).
A da uradis ovo?

Kod:
public void paint(Graphics g)
{
       //neki kod
oznaka : while(true)
       {
             //opeet neki kod
             break oznaka;
        }
Nov sam u Javi, tako da izvinite ako sam lupio glupost
Twisterzemun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2013, 20:31   #57
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 150
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

Kako da mi se brojevi ne ponavljaju kada izaberem random naredbu?
Na primer hocu da mi izabere random 10 brojeva ali da mi ne ispise dvaput isti broj.
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2013, 20:36   #58
prozor_xp
Član
 
Član od: 9.9.2013.
Poruke: 150
Zahvalnice: 46
Zahvaljeno 7 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Java

evo i kod:

Kod:
public class H {

	public static void main(String[] args) {
		Random dice = new Random();
		int number;
		
		for(int counter = 1; counter<=10; counter ++){
			number = 1+dice.nextInt(10);
			System.out.println(number +" ");
		}
		
	}
}

i kako sad da podesim da svi brojevi budu razliciti?

i u eclipsu iz nekog razloga nemam opciju visual class, kako da je ubacim?
i jel imate neki dobar tutorial u vezi grafickog programiranja u javi?

Poslednja ispravka: Andross (26.10.2013 u 0:24) Razlog: CODE TAG!!!
prozor_xp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.10.2013, 22:18   #59
Krilce
Starosedelac
 
Član od: 4.11.2007.
Poruke: 1.547
Zahvalnice: 1.595
Zahvaljeno 560 puta na 329 poruka
Određen forumom Re: Java - iskok iz beskonacnog ciklusa

Citat:
Twisterzemun kaže: Pregled poruke
A da uradis ovo?

Kod:
public void paint(Graphics g)
{
       //neki kod
oznaka : while(true)
       {
             //opeet neki kod
             break oznaka;
        }
Nov sam u Javi, tako da izvinite ako sam lupio glupost
Nisu ti potrebne labele, i u sustini bi trebalo da ih izbegavas. Dovoljno je da unutar petlje ostavis "break;" .
Krilce je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2013, 17:21   #60
Twisterzemun
Član
 
Član od: 6.2.2012.
Poruke: 150
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 60 puta na 40 poruka
Određen forumom Re: Java - iskok iz beskonacnog ciklusa

Citat:
Krilce kaže: Pregled poruke
Nisu ti potrebne labele, i u sustini bi trebalo da ih izbegavas. Dovoljno je da unutar petlje ostavis "break;" .
A sta ako imam nekoliko ugnjezdenih petlji i hocu odjednom da izadjem iz svih? Dakle hocu da izbegnem iterativno izlazenje iz petlji.

Laslo Kraus mi je cak i preporucio labele...
Twisterzemun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
java

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Java - out of Memory Vajsmilan Aplikativni softver 6 6.2.2012 20:54
Android - pozivanje Java metoda iz native koda voodoo_ Programiranje 5 14.10.2011 8:59
Samsung D600 Java upload (USB cable) Aleksandar Programi za mobilne telefone 0 16.6.2008 13:54
Jel' se ovo misli na Java Script ili? Tim85 Internet tehnologije 2 7.12.2006 12:33
G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? Ilic Marko Programi za mobilne telefone 1 9.2.2006 14:09


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:46.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com