Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.6.2013, 14:42   #21
PeTkO
Starosedelac
 
Član od: 6.11.2005.
Lokacija: Iza tebe
Poruke: 2.242
Zahvalnice: 419
Zahvaljeno 298 puta na 192 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku PeTkO
Određen forumom Java - malo objasnjenje

Pozdrav

Poceo sam da ucim Javu, ne zato sto sam zeleo to, vec zbog faxa, ali opet, nikad nije na odmet nauciti jos neki jezik.

Imam jednu nedoumicu, tj. potrebno mi je malo objasnjenje...

Na primer, imam klasu sa imenom Klasa1. U drugoj klasi sa imenom Klasa2, imam inicijalizaciju promenljivih npr:
private Klasa1 ime;

Sta to zapravo znaci i sta to radi?

Drugo pitanje...
U Klasi2 imam definiciju neke metode...npr:
public void imeMetode(Klasa1 ime)

Nije mi jasno sta je ovo sto je u zagradi? Da li je tip parametra "ime" zapravo klasa? I ako jeste koji je to onda tip? Sta to radi

I trece pitanje...Kada u odredjenoj klasi imam metodu:
public String toString()
{
return "Neki tekst"
}
da li se ta metoda uvek sama poziva kada se pozove klasa ili ne?

Unapred hvala
PeTkO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.6.2013, 15:30   #22
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: Java - malo objasnjenje

Citat:
PeTkO kaže: Pregled poruke
Na primer, imam klasu sa imenom Klasa1. U drugoj klasi sa imenom Klasa2, imam inicijalizaciju promenljivih npr:
private Klasa1 ime;
Sta to zapravo znaci i sta to radi?
To je definisanje promenljivih. Inicijalizacija bi bila ime=new Klasa1();
private Klasa1 ime; znaci da si definisao promenljivu tipa Klasa1.
Kada npr. napises String naziv; String je isto klasa (kao i tvoja Klasa1) sa svojim metodama.

Citat:
PeTkO kaže: Pregled poruke
U Klasi2 imam definiciju neke metode...npr:
public void imeMetode(Klasa1 ime)
Nije mi jasno sta je ovo sto je u zagradi? Da li je tip parametra "ime" zapravo klasa? I ako jeste koji je to onda tip? Sta to radi
U zagradi definises koje ulazne parametre prima tvoja metoda. I da tip parametra "ime" jeste klasa.

Citat:
PeTkO kaže: Pregled poruke
public String toString()
{
return "Neki tekst"
}
da li se ta metoda uvek sama poziva kada se pozove klasa ili ne?
Ovo je malo komplikovanije, jer bi trebalo da se objasni nesto sto se naziva override-ovanje metoda i nasledjivanje (jer je svaka klasa potomak klase Object). Ali ukratko:
Ako napises tu takvu metodu u klasi kada ispisujes objekat te klase sa npr:
System.out.println(moj_objekat);
U konzoli ce ti izaci to sto pises u return-u, "Neki tekst".

Sve u svemu, kako se ova pitanja ticu se samih osnova Jave i objektno orjentisanog programiranja moja preporuka ti je da uzmes knjigu i krenes iz pocetka, promenljive, metode, klase, objekti.
I kako koji primer prelazis kucaj na kompu i isprobaj sve sto ti padne na pamet.
Bitno ti je da shvatis ove osnove, jer bez ovoga neces poloziti ispit.
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ivan452 na korisnoj poruci:
PeTkO (12.6.2013)
Stara 12.6.2013, 16:51   #23
PeTkO
Starosedelac
 
Član od: 6.11.2005.
Lokacija: Iza tebe
Poruke: 2.242
Zahvalnice: 419
Zahvaljeno 298 puta na 192 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku PeTkO
Određen forumom Re: Java - malo objasnjenje

Nije problem u knjizi (koju inace nemamo jer "nam nije potrebna"), vec u sturim prezentacijama sa predavanja (odakle ucimo, zamena za knjige) i prekucavanje koda (bez objasnjenja, ili vrlo malog) sa projektora na svoje racunare na vezbama...A ako studentu nesto nije jasno, tu je uvek google...
Nasao sam neke YT serijale klipova, pa cu da gledam odatle...
PeTkO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.6.2013, 20:21   #24
Teva
Starosedelac
 
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Poruke: 1.579
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
Određen forumom Re: Java - malo objasnjenje

http://poincare.matf.bg.ac.rs/~stasa/OOP.html
Imaš tu kakve takve slajdove
A što se tiče knjige Horton je majka za javu
Imaš i ovde neke slajdove
http://poincare.matf.bg.ac.rs/~vlada...es/Matf%20OOP/
Kao i navedenu literaturu, sobzirom da smo sličan fax verujem da će ti pomoći
Teva je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Teva na korisnoj poruci:
PeTkO (12.6.2013)
Stara 29.7.2013, 12:56   #25
BlueJ
Član
 
Član od: 20.1.2013.
Poruke: 194
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Pauza izmedju dogadjaja Java

Treba mi pomoc oko jednog programa. Napravim niz buttona koje stavim u panel. Pojave se dugmad ali ne znam kako da stavim sleep izmedju svakog pojavljivanja. Da bude jedno dugme pa sleep(100); pa sledece i tako dok se ne popuni niz. meni se sad svih 5 dugmadi automatski pojavi. Probao sam da stavim jednsotavno sleep izmedju dodavanja dugmadi ali nece tako.
Evo kod:
Kod:
public void run(){
		JButton [] butt= new JButton[5];
		for(int i=0; i<butt.length; i++){	
			butt[0] = new JButton();
			butt[1] = new JButton();
			butt[2] = new JButton();
			butt[3] = new JButton();
			butt[4] = new JButton();

			paneli[i].add(butt[0]).setBackground(Color.blue);
			paneli[i].add(butt[1]).setBackground(Color.blue);
			paneli[i].add(butt[2]).setBackground(Color.blue);
			paneli[i].add(butt[3]).setBackground(Color.blue);
			paneli[i].add(butt[4]).setBackground(Color.blue);
			butt[i].setVisible(false);
			butt[i].setVisible(true);
		}

Poslednja ispravka: Andross (29.7.2013 u 15:12) Razlog: Jos jedna "pomoc java" tema i nece biti lepo
BlueJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2013, 13:46   #26
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: java pomoc

Sleep bi trebalo da se stavi između poziva setVisible(). Mislim da ti ne trebaju setVisible(false), dovoljno je samo sa true.

Samo malo pojasni šta imaš i šta radiš, da bi mogli da rešimo. Čini mi se da imaš 5 panela, i u svaki stavljaš po 5 digmadi. Ali ne pozivaš setVisible za svih 25 dugmadi.

Sad ne znam kako tačno radi Swing ali moguće da može da dođe do neke kolizije između sleep-a i renderinga prozora i kontrola (odnosno da se prikaz ne renderuje odmah po pozivu setVisible). Ako neko zna da nije ovako, onda ništa.
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2013, 14:31   #27
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: java pomoc

Nema potrebe da pravis pauzu izmedju dodavanja dugmica, napravi je samo izmedju njihovog prikazivanja.

Znaci dugmice dodaj na panel standardno i neka budu nevidljiva. I onda u posebnom threadu odradi za svako dugme butt[i].setVisible(true); i odmah posle toga Thread.sleep(100);
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2013, 15:47   #28
BlueJ
Član
 
Član od: 20.1.2013.
Poruke: 194
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

E ovako, da objasnim prvo zadatak.
Treba da napravim 5 panela i u svaki panel po 5 kvadratica. Stim kvadratici nesmiju rucno da se generisu.
Kvadratici trebaju da se popunjavaju tipa u prvi panel 1,2,3,4,5 pa onda slijedi drugi panel 1,2,3,4,5 i tako sve do kraja.

Ja sam napravio GUI klasu i u njoj 5 panela, kad kliknem start trebaju kvadratici da pocnu da se popunjavaju u panele.
Evo kako izgleda kod u GUI: http://postimg.org/image/hdnxxljp7/
dizajn: http://postimg.org/image/aykbn6nln/
I na kraju kad pokrenem program dobijem ovo: http://postimg.org/image/y2pdtigaj/
Prvi panel se popuni ali je problem sto popuni prva 4 kvadratica i onda tek odradi pauzi i peti i tako na isti nacin i ostale panele.

Kod:
import java.awt.Button;
import java.awt.Color;
import java.util.Random;

import javax.swing.ImageIcon;
import javax.swing.JButton;
import javax.swing.JPanel;


public class Display extends Thread{
	private int speed;
	public int getSpeed() {
		return speed;
	}
	public void setSpeed(int speed) {
		this.speed = speed;
	}
	private JPanel [] paneli;
	
	
	public JPanel[] getPaneli() {
		return paneli;
	}

	public void setPaneli(JPanel[] paneli) {
		this.paneli = paneli;
	}
	
	public void run(){
		JButton [] butt= new JButton[5];
		for(int i=0; i<butt.length; i++){	
			butt[0] = new JButton();
			butt[1] = new JButton();
			butt[2] = new JButton();
			butt[3] = new JButton();
			butt[4] = new JButton();
			
			paneli[i].add(butt[0]).setBackground(Color.blue);
			try {
				sleep(100);
			} catch (InterruptedException e) {
				// TODO Auto-generated catch block
				e.printStackTrace();
			}
			paneli[i].add(butt[1]).setBackground(Color.blue);
			try {
				sleep(100);
			} catch (InterruptedException e) {
				// TODO Auto-generated catch block
				e.printStackTrace();
			}
			paneli[i].add(butt[2]).setBackground(Color.blue);
			try {
				sleep(100);
			} catch (InterruptedException e) {
				// TODO Auto-generated catch block
				e.printStackTrace();
			}
			paneli[i].add(butt[3]).setBackground(Color.blue);
			try {
				sleep(100);
			} catch (InterruptedException e) {
				// TODO Auto-generated catch block
				e.printStackTrace();
			}
			paneli[i].add(butt[4]).setBackground(Color.blue);
			
			
			butt[i].setVisible(false);
			try {
				sleep(1000);
			} catch (InterruptedException e) {
				// TODO Auto-generated catch block
				e.printStackTrace();
			}
			butt[i].setVisible(true);	
		}
	

		while(true){
			
		}
	}
}
BlueJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2013, 19:22   #29
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Da li je moguce da pauzu od 100ms i ne vidis? da primetis tek poslednju posto je ona 1sec?
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2013, 19:24   #30
Ivan452
Veteran
 
Član od: 25.7.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 772
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 189 puta na 152 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan452
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Da li je moguce da pauzu od 100ms i ne vidis? da primetis tek poslednju posto je ona 1sec?

P.S
Ako ti na 5 panela treba po 5 dugmica, da li si siguran da zelis da rasporedjujes 5 istih ili ti mozda treba 25?
Ivan452 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2013, 19:55   #31
BlueJ
Član
 
Član od: 20.1.2013.
Poruke: 194
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Testirao sam sa 1000ms tako da je isto
Ja sam ovaj zadatak ranije odradio samo mi isto pauza nije radila. Nemogu da se sjetim kako sam uradio ali nijesam ovako generisao dugmad. Znam da sam u niz stavio 5 dugmadi i u if stavio koje ce boje da budu i to je to ali sad nema sanse da mogu da napravim. Ni sa 5 ni sa 25
BlueJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2013, 20:56   #32
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Probaj ovako.

Kod:
public void run(){
	JButton[] butt= new JButton[5];
	for(int i = 0; i < paneli.length; i++) {
		for (int j = 0; j < butt.length; j++) {
			butt[j] = new JButton();
			paneli[i].add(butt[j]).setBackground(Color.blue);
		}
		for (int j = 0; j < butt.length; j++) {
			butt[j].setVisible(false);
			try {
				sleep(500);
			} catch (InterruptedException e) {}
			butt[j].setVisible(true);
			paneli[i].repaint();
		}
	}
}

Poslednja ispravka: ivan90BG (29.7.2013 u 21:26)
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivan90BG na korisnoj poruci:
BlueJ (30.7.2013)
Stara 30.7.2013, 0:26   #33
BlueJ
Član
 
Član od: 20.1.2013.
Poruke: 194
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Ovo radi isto kao i moje. Manje je koda ja sam ono bukvalno ispisao
Evo jar fajl: http://www.sendspace.com/file/yhicr0
BlueJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.7.2013, 0:53   #34
BlueJ
Član
 
Član od: 20.1.2013.
Poruke: 194
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Dodjoh do nekog rjesenja samo jos da stavim tu pauzu da mi prikazuje normalno
JAR fajl: http://www.sendspace.com/file/piy3ar
Ovo za boje je toliko jednsotavno ali dzabe kad nemogu da se sjetim, nije me bog dao za programiranje
Kod:
public void run(){
		JButton[] butt= new JButton[5];
			for(int i =0; i<butt.length; i++){
			JButton b = new JButton();
			b.setVisible(false);
			butt[i] = b;
			paneli[i].add(butt[i]);
			
		}
		while(true){	
			for(int i=0; i<butt.length; i++){
				if(i==0){
					butt[i].setBackground(Color.green);
				}
				if(i==1){
					butt[i].setBackground(Color.blue);
				}
				if(i==2){
					butt[i].setBackground(Color.yellow);
				}
				if(i==3){
					butt[i].setBackground(Color.white);
				}
				if(i==4){
					butt[i].setBackground(Color.black);
				}
				try {
					sleep(100);
				} catch (InterruptedException e) {
					// TODO Auto-generated catch block
					e.printStackTrace();
				}
				butt[i].setVisible(true);	
			}
		}
	}
BlueJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.7.2013, 1:09   #35
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Evo ti ovo. Provereno radi

Kod:
public void run() {
	JButton[] butt = new JButton[5];
	for (int i = 0; i < this.paneli.length; i++)
	{
		for (int j = 0; j < butt.length; j++)
		{
			butt[j] = new JButton();
				this.paneli[i].add(butt[j]).setBackground(Color.blue);
			try {sleep(500L);} catch (InterruptedException e) {}
			butt[j].setVisible(false);
			butt[j].setVisible(true);
			paneli[i].repaint();
		}
	}
}
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivan90BG na korisnoj poruci:
BlueJ (30.7.2013)
Stara 30.7.2013, 11:36   #36
BlueJ
Član
 
Član od: 20.1.2013.
Poruke: 194
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Ovo zadnje rjesenje mi u jedan panel stavi automatski 5 dugmadi onda pauzira i doda jos 5 dugmadi u isti panel. Znaci 10 u prvi panel stavi pa onda istu stvar i za ostale
BlueJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.7.2013, 11:47   #37
BlueJ
Član
 
Član od: 20.1.2013.
Poruke: 194
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Kod:
for(int i=0; i<butt.length; i++){
				if(i==0){
					butt[i].setBackground(Color.green);
				}
				if(i==1){
					butt[i].setBackground(Color.blue);
				}
Ovo mi nikako nije jasno.
Naprimer ako je na 0 on bi trebao da oboji u zeleno prvo dugme a ne svih 5 dugmadi kojih se nalazi u panel? Nesto sam pogresno uradio zato nemogu pauzu da napravim izmedju dugmadi vec mi pravi pauzu izmedju svakih 5 dugmadi.
Moze li biti da je problem ovdje? Ustvari tu i jeste problem koliko vidim , a ono tvoje rjesenje je ispravno a i ovo vjerujem samo je ovdje problem.


Kod:
private JButton getBtnStart(){
		if(btnStart == null){
			btnStart = new JButton("Start");
			btnStart.setBounds(120, 217, 97, 25);
			btnStart.addActionListener(new ActionListener() {
				public void actionPerformed(ActionEvent e) {
					JPanel [] i = {panel, panel_1, panel_2, panel_3, panel_4, panel_5};
					d= new Display();
					d.setPaneli(i);
					d.start();
					
					d1= new Display();
					d1.setPaneli(i);
					d1.start();
					
					d2= new Display();
					d2.setPaneli(i);
					d2.start();
					
					d3= new Display();
					d3.setPaneli(i);
					d3.start();
					
					d4= new Display();
					d4.setPaneli(i);
					d4.start();
				}
			});
		}
		return btnStart;
	}
BlueJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.7.2013, 12:07   #38
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Ako hoćeš da imaš dugmad raznih boja, samo napravi niz boja.

Kod:
public void run()
{
	JButton[] butt = new JButton[5];
	Color[] colors = { Color.BLUE, Color.GREEN, Color.RED, Color.YELLOW, Color.ORANGE };
	for (int i = 0; i < this.paneli.length; i++)
	{
		for (int j = 0; j < butt.length; j++)
		{
			butt[j] = new JButton();
			this.paneli[i].add(butt[j]).setBackground(colors[j]);
			try {sleep(500L);} catch (InterruptedException e) {}
			butt[j].setVisible(false);
			butt[j].setVisible(true);
			paneli[i].repaint();
		}
	}
}
I previše misliš o ovome. U ovome što si poslednje stavio si napravio 5 threadova, što apsolutno ne treba. Srž je da samo treba da ideš kroz niz panela i u svaki panel dodaš 5 dugmadi, a sleep treba da pozivaš između svakog dodavanja (naravno treba ubaciti i setVisible i repaint panela da bi sve radilo). Nema šta da razvijaš nauku. Ja sam ti samo pomogao sa dodatkom repaint-a. Čini mi se kao da si počeo nasumično da bacaš kod da vidiš da li će upaliti

Poslednja ispravka: ivan90BG (30.7.2013 u 12:23)
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivan90BG na korisnoj poruci:
BlueJ (30.7.2013)
Stara 30.7.2013, 12:45   #39
BlueJ
Član
 
Član od: 20.1.2013.
Poruke: 194
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Evo sto meni izbaca sa tim kodom zadnjim koji si mi napisao.
http://www.sendspace.com/file/982suo
Uglavnom blizu sam rjesenja hvala ti puno
BlueJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.7.2013, 13:39   #40
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: Pauza izmedju dogadjaja Java

Pa kreiraj samo jedan thread. Odnosno ne trebaju ti 5 instanci Display-a već samo jedna. Znači samo jedan Display kreiraj, daj mu niz panela i startuj ga. I to je to.

Metoda koja kreira dugme Strat treba da bude ovakva:

Kod:
private JButton getBtnStart() {
	if (this.btnStart == null) {
		btnStart = new JButton("Start");
		btnStart.addActionListener(new ActionListener() {
			public void actionPerformed(ActionEvent e) {
				JPanel[] i = { panel, panel_1, panel_2, panel_3, panel_4, panel_5 };
				d = new Display();
				d.setPaneli(i);
				d.start();
			}
		});
		btnStart.setBounds(120, 217, 97, 25);
	}
	return btnStart;
}

Poslednja ispravka: ivan90BG (30.7.2013 u 13:56)
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivan90BG na korisnoj poruci:
BlueJ (30.7.2013)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
java

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Java - out of Memory Vajsmilan Aplikativni softver 6 6.2.2012 20:54
Android - pozivanje Java metoda iz native koda voodoo_ Programiranje 5 14.10.2011 8:59
Samsung D600 Java upload (USB cable) Aleksandar Programi za mobilne telefone 0 16.6.2008 13:54
Jel' se ovo misli na Java Script ili? Tim85 Internet tehnologije 2 7.12.2006 12:33
G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? Ilic Marko Programi za mobilne telefone 1 9.2.2006 14:09


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:07.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com