Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.1.2012, 4:44   #1
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom How to... C++

Kako krenem da ucim jezik, tako pocinju teme How to....

Kod:
Spoiler za Kod:
Kod:
// O-recnik.cpp : Defines the entry point for the console application.
//

#include "stdafx.h"
#include <vector>
#include <string>
#include <algorithm>
#include <iostream>

using namespace std;

vector<string> split(const string& s, const string& delim, const bool keep_empty = true) {
    vector<string> result;
    if (delim.empty()) {
        result.push_back(s);
        return result;
    }
    string::const_iterator substart = s.begin(), subend;
    while (true) {
        subend = search(substart, s.end(), delim.begin(), delim.end());
        string temp(substart, subend);
        if (keep_empty || !temp.empty()) {
            result.push_back(temp);
        }
        if (subend == s.end()) {
            break;
        }
        substart = subend + delim.size();
    }
    return result;
}

string toLower(string strr)
{	
	char str[100];
	string ret;
	strcpy(str,strr.c_str());
	int differ = 'A'-'a';
	char ch;
	int ii = strlen(str);
	for (int i=0; i <ii;i++)                                                           
	{
		strncpy(&ch,str+i,1);
		if (ch>='A' && ch<='Z')
		{
			ch = ch-differ;
			memcpy(str+i,&ch,1);
		}
	}
	ret = str;
	return ret;
}

int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
	vector<string> words;
	int n;
	string temp;
	bool flag = true;
	bool nflag = true;
	int counter = 0;

	cin >> n;

	for(int i = 0; i < n; i++){
		cin >> temp;
		vector<string> x = split(temp, " ");
		flag = true;
		counter = 0;

		if(toLower(x[0]) == "add"){
			 for (int i = 0; i < words.size(); i++)
				 if(find(words.begin(), words.end(), x[1]) != words.end())
					 flag = false;

			 if(flag){
				 words.push_back(toLower(x[1]));
				 sort( words.begin(), words.end() );
			 }
		}

		if(toLower(x[0]) == "less"){
			if(find(words.begin(), words.end(), x[1]) == words.end())
				cout << "no such word" << endl;
			else {
				for (int i = 0; i < words.size(); i++)
				if(words[i] != toLower(x[1]))
					 counter++;
				 else
					break;
				cout << counter << endl;
			}
		}
	}

	return 0;
}


I izlazi mi stalno problem "vector subscript out of range", a ja nemam pojma kako to da popravm.Video sam da ima neke veze sa indeksima elemenata, ali ja ne vidim problem.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.1.2012, 15:42   #2
NISAM NESTO SMART
Član
 
Član od: 14.7.2009.
Lokacija: Srbija
Poruke: 315
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 73 puta na 54 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NISAM NESTO SMART
Određen forumom Re: How to... C++

Pogledao sam malo kod iako nisam najbolje ukapirao sta pokusavas, ali koliko vidim ti pravis ovakav input "less nekistring" ili "add nekistring" i u tom slucaju se desava error.
Problem je sto ti kad koristis >> on ne izvuce celu recinicu vec samo prvu rec do whitespace-sa i ti kad pristupas x[1] to je nepostojece i prekoracavas granice vektora i otuda ta greska ptistupas necemu sto nema, uglavnom kad imas takvu gresku znaci da si prekoracio granice vektora.

Mozes da koristis getline() da bi uzeo celu linuju, uostalom vidi da li je to greska pa se snadji
NISAM NESTO SMART je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku NISAM NESTO SMART na korisnoj poruci:
Ivan-94 (27.1.2012)
Stara 27.1.2012, 14:58   #3
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C++

E sad jos jedan program...

kod:
Spoiler za kod:
Kod:
#include <vector>
#include <string>
#include <iostream>
#include <stdio.h>
#include <sstream>

using namespace std;


int counter[10];

int main(){
    for(int i = 2; i <= 9; i++)
        counter[i] = 0;

    int in;
    cin >> in;

    for (int i = 9; i > 1;){
        if(in % i == 0){
            counter[i] = counter[i] + 1;
            in = (int)(in / i);
        }
        else
            i--;
    }

    if(in != 1){
        cout << "-1" << endl;
        return -1;
    }

    stringstream tst;

    for(int i = 2; i <= 9;){
        if(counter[i] > 0){
            tst << i;
            counter[i] = counter[i] - 1;
        } else
            i++;
    }

    cout << tst;

	fflush(stdin);

	cin.get();
}


I uvek dobijam neki cudni output kao: 0x28fe78.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.1.2012, 15:18   #4
Belphegor
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 29.8.2007.
Lokacija: Valjevo
Poruke: 1.349
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Kod:
cout << tst.str();
Kod:
//#include <string.h>
// fflush(stdin)
#include <limits>
#ifdef max // glupavi M$  makro
#undef max
#endif
...
cin.ignore( numeric_limits< streamsize >::max(), '\n');
cin.get();

Poslednja ispravka: Belphegor (27.1.2012 u 15:40)
Belphegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Belphegor na korisnoj poruci:
Ivan-94 (27.1.2012)
Stara 28.1.2012, 13:43   #5
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... C++

Možda sam zakasnio, ali @Ivan-94, prvi post: taj pristup će ti probiti vremenski limit u tom zadatku. (O-recnik, kvalifikacije za okružno 2012, ako se ne varam.) Probaj da razmisliš koju strukturu podataka da iskoristiš kako bi malo efikasnije tražio i dodavao reči
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
Ivan-94 (28.1.2012)
Stara 9.2.2012, 14:41   #6
Luigi
Član
 
Član od: 8.7.2009.
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 43
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Luigi
Određen forumom Re: How to... C++

Da ne otvaram novu temu a imamm pitanje vezano za C++. Kako biste u matricu 9x9, nasumično smestili 81 broj na što brži način?
Evo mog pokušaja, iz nekog razloga ne štampa ništa:
Kod:
#include<iostream>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>
using namespace std;
int randomBroj()
{
	srand ( time(NULL) );
    int random = rand() %9;
	return random;
}
int main()

{
	int indexi[9][9],i=0,x,y;
	for(int a=0;a<9;a++)
	{
		for(int b=0;b<9;b++)
		{
			indexi[a][b]=0;
		}
	}
	while(i<81)
	{
		x=randomBroj(); //funkcija koja vraca 
		y=randomBroj(); //nasumicni broj u intervalu 0-8
		if(indexi[x][y]==0)
		{
			indexi[x][y]=i+1;
			i++;
		}
    }
	for(int a=0;a<9;a++)
	{
		for(int b=0;b<9;b++)
		{
			cout<<indexi[a][b];
		}
	}
	getchar();
	getchar();
}
EDIT: Problem je što treba previše vremena da "ubode" slobodne elemente.

Poslednja ispravka: Luigi (9.2.2012 u 15:10)
Luigi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.2.2012, 16:31   #7
Belphegor
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 29.8.2007.
Lokacija: Valjevo
Poruke: 1.349
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Nije mi bas jasno tvoje pitanje?
Mslim da ti treba ovaj algo random_shuffle ?

edit: Izbaci iz funkcije srand, jer je dovoljno samo jedanput pozvati, stavi je u "main".

Poslednja ispravka: Belphegor (9.2.2012 u 17:16)
Belphegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Belphegor na korisnoj poruci:
EclipsE (9.2.2012)
Stara 10.2.2012, 0:29   #8
Luigi
Član
 
Član od: 8.7.2009.
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 43
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Luigi
Određen forumom Re: How to... C++

Da dobar je algoritam. Mada ovo sa pomeranjem srand dela rešava stvar. Gledao sam u dokumentaciju ali mi je taj deo promakao...

Poslednja ispravka: Luigi (10.2.2012 u 0:43)
Luigi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2012, 13:55   #9
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C++

Deklarisi promenjive izvan main funkcije (automatski ce vrednosti da im se postave na 0), da ne bi morao da ih ti popunjavas sa nulama.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2012, 14:07   #10
Belphegor
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 29.8.2007.
Lokacija: Valjevo
Poruke: 1.349
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Nemoj da ga navlacis na globalne promenljive, od toga se tesko odvikava/skida.
Ako ga mrzi da pise petlju, moze i ovako:
Kod:
int main()
{
     int indexi[9][9] = {0};
     ...ili
     int indexi[9][9];
    memset(indexi, 0, sizeof(int) * 9 * 9);
}
Belphegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Belphegor na korisnoj poruci:
Geomaster (10.2.2012), Luigi (13.2.2012)
Stara 10.2.2012, 15:23   #11
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... C++

Citat:
Belphegor kaže: Pregled poruke
Ako ga mrzi da pise petlju, moze i ovako:
Ja kao svaka dobra cepidlaka za mikrooptimizacije moram da kažem da je sa memset obično i brže od pisanja petlje
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
Belphegor (10.2.2012)
Stara 10.2.2012, 22:33   #12
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Imam pitanje života ili smrti.

Kako u C++-u može da se radi compound assignment nad promenljivom koje deklarisana kao enum tipa, a da mi kompajler ne baci drvlje i kamenje. Jel ima neki switch kompajlera koji će da mu naredi da samo proguta to jer je enum samo int. Ako nema, kako se ovo radi najlakše?

Ide ovako:

Kod:
enum TehFlagz { Flag1 = 1, Flag2 = 2, Flag3 = 4, Flag4 = 8 };

class TehClass {
    TehFlagz flagz;
public:
    void setFlagz(TehFlagz someFlagz) {flagz |= someFlagz;}
    void unsetFlagz(TehFlagz someFlagz) {(flagz |= someFlagz) ^= domeFlagz}
};

// i onda

int main(void) {

   TehClass obj;
   obj.setFlagz(Flag1 | Flag2);
   obj.unsetFlagz(Flag3 | Flag4);
}
Takođe me interesuje da li ono što sam napisao u drugom metodu radi ono što ja očekujem (da li se izraz u zagradi evaluira u flagz LValue ili RValue), pod uslovom da ga kompajler proguta (u vezi sa prvim problemom).

Poslednja ispravka: ivan90BG (10.2.2012 u 23:02)
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.2.2012, 23:06   #13
Belphegor
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 29.8.2007.
Lokacija: Valjevo
Poruke: 1.349
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Ne mozes te operatore na enumaraciju!
Koliko vidim po tvom kodu hoces da drzis flagove u enumaraciji, onda moras drugacije i koristiti:
Kod:
enum TehFlagz { Flag1 = 1, Flag2 = 2, Flag3 = 4, Flag4 = 8 };  
class TehClass {     
    int flagz; 
public:     
    void setFlagz(TehFlagz someFlagz) {flagz |= someFlagz;}     
    void unsetFlagz(TehFlagz someFlagz) { flagz &= ~someFlagz; }
};  
// i onda 
 int main(void) 
{     
    TehClass obj;    
    obj.setFlagz(Flag1 | Flag2);   
     obj.unsetFlagz(Flag3 | Flag4); 
}
EDIT: iskopirao sam kod od teba pa se pokarabasio format
Mozes samo da postavis na neki element koji ima:
Kod:
TehFlagz f;
...
f = Flag2;//recimo
Ovo sam sad napamet pisao, mozda sam pogresio negde.

2.
Citat:
...da li se izraz u zagradi evaluira u flagz LValue ili RValue...
Sve sto ima "ime", odnosno mozes da mu uzmes adresu je LValue. Mada ne vidim kakve veze ima sa ovim kodom?

Ovaj izraz je RValue:
Kod:
Flag3 | Flag4
Ovo je LValue:
Kod:
void foo(int i)
{
    // mozes uzeti adresu od i 
}
Belphegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2012, 0:54   #14
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Da, da , vidim šta je po sredi. Mora jednostavno promenljiva da se deklariše kao int, da bi članovi enum-a mogli da se koriste kao flag-ovi.

Srećom u međuvremenu sam otkrio da Qt biblioteka ima rešenje za ovo. QFlags tempalete klasu koja wrapuje bilo koji enum i omogućava sve ovo.

Kod:
enum AFlag { Flag1 = 1, Flag2 = 2, Flag3 = 4, Flag4 = 8 };

typedef QFlags<AFlag> SomeFlags;
ili
Q_DECLARE_FLAGS(SomeFlags, AFlag)

i onda može

SomeFlags f = Flag1 | Flag2;
f |= Flag3;
(f |= Flag2) ^= Flag2
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2012, 11:24   #15
M.Silenus
Veteran
 
Član od: 27.12.2005.
Lokacija: Vremenske Grobnice, Hiperion
Poruke: 680
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Standardna biblioteka ima bitset, koja bi mogla da ti koristi.

Primer:

Kod:
#include <iostream>
#include <bitset>

enum { Flag1 = 0, Flag2, Flag3, Flag4 };

typedef std::bitset<4> Flags;


std::string printbool( bool value )
{
  return (value ? "true" : "false");
}

std::ostream& operator << ( std::ostream& str, Flags const& value )
{
  str << "Flags {" << std::endl;
  str << "\tFlag1 = " << printbool(value[Flag1]) << std::endl;
  str << "\tFlag2 = " << printbool(value[Flag2]) << std::endl;
  str << "\tFlag3 = " << printbool(value[Flag3]) << std::endl;
  str << "\tFlag4 = " << printbool(value[Flag4]) << std::endl;
  str << "}" << std::endl;

  return str;
}

int main()
{
  Flags flags;

  flags.set(Flag1, true);
  flags.set(Flag2, false);
  flags.set(Flag3, true);
  flags.set(Flag4, false);
  
  std::cout << flags << std::endl;

  flags = Flags(std::string("1011"));

  std::cout << flags << std::endl;

  flags = Flags(0x3); // 0011

  std::cout << flags << std::endl;

  return 0;
}
Izlaz progama je:
Kod:
Flags {
  Flag1 = true
  Flag2 = false
  Flag3 = true
  Flag4 = false
}

Flags {
  Flag1 = true
  Flag2 = true
  Flag3 = false
  Flag4 = true
}

Flags {
  Flag1 = true
  Flag2 = true
  Flag3 = false
  Flag4 = false
}
Uzmi u obzir da broj dozvoljenih flegova moraš da znaš u vreme kompajliranja. Ako ti treba promenljivi broj flegova, razmotri boost::dynamic_bit_set
M.Silenus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2012, 13:44   #16
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... C++

Ukoliko ne želiš da uključuješ boost u celu priču, std::vector<bool> je specijalizovan tako da se ponaša kao dinamički bitset.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
M.Silenus (11.2.2012)
Stara 12.2.2012, 5:12   #17
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C++

Ucim c++ i pokusavam da napisem funkciju za split-ovanje stringa, to sam uradio ovako:

Kod:
char* split(char *str, char *delimM)
{
	char * temp;
	char* part = strtok(str, delimM);

	while(part != nullptr)
	{
		*temp++ = *part;
		part = strtok(nullptr, delimM);
	}

	return temp;
}
Kod:
char *g = split("Haha:GG:HH:HH:PP", ":");
cout << g[0] << endl;
Ali stalno mi izbacuje error.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2012, 5:21   #18
EclipsE
Starosedelac
 
Član od: 16.4.2006.
Lokacija: Scary Movie Reputacija: ■■□
Poruke: 1.337
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 278 puta na 195 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE
Određen forumom Re: How to... C++

Moraš da alociraš memoriju prvo pre nego što je koristiš.
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2012, 11:00   #19
M.Silenus
Veteran
 
Član od: 27.12.2005.
Lokacija: Vremenske Grobnice, Hiperion
Poruke: 680
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Jedan mali savet. Pošto radiš u C++-u izbegavaj raw pointere ako ikako možeš. Ovo naravno neće uvek biti moguće. Takođe, ako si učio C pre C++-a, probaj, ako ikako možeš, da se odvikneš od C stila. Pogledaj, recimo, Bjarne Stroustrup's C++ Style and Technique FAQ za ideju šta bi to bio C++ stil.

U tvom slučaju, nemoj stringove da predstavljaš char* tipom, umesto toga koristi std::string.

Takođe, strtok modifikuje ulazni string, što može da ti napravi silne probleme ako ne paziš.

Elem, evo ga string splitter, C++ style.
Kod:
#include <string>
#include <vector>

std::vector<std::string> split(std::string const& str, std::string const& delim)
{
  std::vector<std::string> result;
  
  unsigned last_pos = 0;
  unsigned pos = 0;

  while( ( pos = str.find(delim, pos) ) != str.npos ){
    string current = str.substr(last_pos, pos-last_pos);
    if(current.length() != 0)
      result.push_back(current);
    pos += delim.length();
    last_pos = pos;
  }

  if(last_pos != str.length()){
    string current = str.substr(last_pos, str.length()-last_pos);
    result.push_back(current);
  }

  return result;
}
A evo ga i generički :
Kod:
#include <string>
#include <vector>

template<typename CharType>
std::vector<std::basic_string<CharType> > 
split(std::basic_string<CharType> const& str, std::basic_string<CharType> const& delim)
{
  std::vector<std::basic_string<CharType> > result;
  
  unsigned last_pos = 0;
  unsigned pos = 0;

  while( ( pos = str.find(delim, pos) ) != str.npos ){
    string current = str.substr(last_pos, pos-last_pos);
    if(current.length() != 0)
      result.push_back(current);
    pos += delim.length();
    last_pos = pos;
  }

  if(last_pos != str.length()){
    string current = str.substr(last_pos, str.length()-last_pos);
    result.push_back(current);
  }

  return result;
}
Oba koristiš isto kao i svoj (C-ovski) split
M.Silenus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku M.Silenus na korisnoj poruci:
Belphegor (12.2.2012), EclipsE (12.2.2012)
Stara 12.2.2012, 13:12   #20
Belphegor
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 29.8.2007.
Lokacija: Valjevo
Poruke: 1.349
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
Određen forumom Re: How to... C++

Samo da dodam. Mislim da u tvom primeru mogu da se izbegnu extra kopije sa:
Kod:
template<typename CharType>
std::vector<std::basic_string<CharType> > 
split(std::basic_string<CharType> const& str, std::basic_string<CharType> const& delim)
{
    std::vector<std::basic_string<CharType> > result;

    std::size_t last_pos = 0;
    std::size_t pos = 0;

    while( ( pos = str.find(delim, pos) ) != str.npos ){
        std::basic_string<CharType> current = str.substr(last_pos, pos-last_pos);
        if(current.length() != 0)
            result.push_back(std::move(current));
        pos += delim.length();
        last_pos = pos;
    }

    if(last_pos != str.length()){
        std::basic_string<CharType> current = str.substr(last_pos, str.length()-last_pos);
        result.push_back(std::move(current));
    }

    return result;
}
mislim da je ovde u redu da se "rip the guts out" od string-a (sto bi rekao Scott Meyers) posto se current ne koristi nigde posle push_back-a u tom scope-u?
Mada ovo zavisi od kompajlera ako podrzava "move semanitics".

Poslednja ispravka: Belphegor (12.2.2012 u 19:46) Razlog: std::string --> std::basic_string<CharType> & unsigned --> std::size_t
Belphegor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Belphegor na korisnoj poruci:
EclipsE (12.2.2012), Geomaster (12.2.2012), M.Silenus (12.2.2012)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
c++, how to, pomoc, programiranje

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 9:13.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com