Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.7.2009, 10:13   #61
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Citat:
Dorfeus kaže: Pregled poruke
Ljudi dajte neki dobar tutorial za Visual c++ (2005, 2008 sve jedno) ali samo da nije onaj njihov 'online help' ili 'MSDN'.
Google -> C++ tutorial -> Google search
Google is your best friend
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku boshkodj na korisnoj poruci:
Dorfeus (23.7.2009)
Stara 31.7.2009, 7:50   #62
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Evo nekoliko c++ ebook-a na engleskom su ali ako zelite da malo vise udjete u programiranje izvolite.
Ovde
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2009, 12:50   #63
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Moze neko ko je radio u Allegru( C++ ) da mi preporuci po njemu najbolji tutorial? Nailazio sam na neke ( npr. http://www.cppgameprogramming.com/cg...ge=allegbasics ) ali na tom sajtu se veoma malo stvari obradjuje
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2009, 21:32   #64
allokin
Veteran
 
Član od: 17.1.2008.
Lokacija: Београд
Poruke: 636
Zahvalnice: 481
Zahvaljeno 128 puta na 85 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

http://alleg.sourceforge.net/
http://alleg.sourceforge.net/docs.html
http://alleg.sourceforge.net/latestdocs/en/allegro.html
allokin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2009, 17:09   #65
mmarko
Član
 
Član od: 16.7.2008.
Lokacija: Pribinić
Poruke: 110
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 26 puta na 21 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

http://www.itlibitum.ru/library/BOOK...CPP/index.html
mmarko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2009, 22:43   #66
cTaHk0
Novi član
 
Član od: 8.12.2005.
Poruke: 26
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku cTaHk0
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Evo par finih tutorijala za Allegro

http://www.gillius.org/allegtut/index.htm

http://www.emunix.emich.edu/~evett/G...gro_howTo.html

A pokusaj nabaviti i ovu knjigu http://www.amazon.com/Game-Programmi.../dp/1598632892

Iz nje mozes dosta stvari nauciti o Allegru i programiranju igrica...
cTaHk0 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku cTaHk0 na korisnoj poruci:
doctor (7.9.2009)
Stara 20.8.2009, 22:53   #67
JoXa
Veteran
 
Član od: 13.7.2007.
Poruke: 546
Zahvalnice: 122
Zahvaljeno 97 puta na 64 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Da li negde ima tutorijal za Ruby programiranje na srpskom jeziku?Hvala unapred.
JoXa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2009, 17:58   #68
Miomir1981
Novi član
 
Član od: 17.11.2009.
Lokacija: Leskovac
Poruke: 23
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Evo linka za JAVA početnike (ja sam jedan od njih). U pitanju je Programing methodology, predmet na Stanford univerzitetu. Snimljeno je ukupno 28 časova, a evo linka za prvi (http://www.youtube.com/watch?v=KkMDCCdjyW8).
Odatle se lako nalaze svi ostali. Predavač je legenda tako da bih preporučio svima koji žele dobar start ne samo u JAVA jeziku, nego i u samoj metodologiju programiranja.
Miomir1981 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.3.2010, 12:22   #69
prudentia
Član
 
Član od: 22.2.2008.
Lokacija: podgorica
Poruke: 250
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 111 puta na 52 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Zna li neko gdje na internetu mogu pronaći nešto o UML dijagramima, konkretno o dijagramima stanja, ili ako neko ima neku knjigu da skenira i postavi, treba mi samo nekoliko strana, za seminarski.
prudentia je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.4.2010, 15:49   #70
-Lana-
Novi član
 
Član od: 2.11.2009.
Poruke: 14
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 5 puta na 2 poruka
Lightbulb Re: Tutorijali za programiranje

mogu li uciti C# ako znam samo QBASIC i nesto malo SmallBasic??
-Lana- je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.4.2010, 16:15   #71
fingerprint
Veteran
 
Član od: 5.11.2006.
Lokacija: Dark Side Of The Moon
Poruke: 1.121
Zahvalnice: 394
Zahvaljeno 594 puta na 222 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku fingerprint Slanje poruke preko Yahooa korisniku fingerprint
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Citat:
-Lana- kaže: Pregled poruke
mogu li uciti C# ako znam samo QBASIC i nesto malo SmallBasic??
Ofkors, C# može komotno da ti bude i prvi jezik. Ukradi neku dobru knjigu i kreni redom, jezik je lep i ljubazan vrlo.
fingerprint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.5.2010, 18:14   #72
Filip02
Novi član
 
Član od: 1.5.2010.
Poruke: 1
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Citat:
Hich kaže: Pregled poruke
Na http://www.tutoriali.org ima dosta tutoriala na srpskom.
e a jel znas koji je passwd za otpakovanje posto tutoriali.org nije?pozdrav
Filip02 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.5.2010, 9:54   #73
laki1991
Veteran
 
Član od: 6.9.2009.
Lokacija: NBgd
Poruke: 745
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 32 puta na 23 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Pozdrav svim programerima, evo i mene u svetu programiranja. U 3 god. srednje imao sam predmet programiranje ( prvo polugodiste pascal , drugo c ) al eto , ja i drug nista nismo pazili, ( cutaj: crtali u solidworksu ) profesorka nas ubedjivala da je sve to lako i samo malo da se zainteresujemo ima da razbijamo . ja sam to poceo da ucim tek na kraju godine kada je bas zagustilo.
Nego sada tek vidim koliko je ovo dobro i kakve programe mogu da napisem. Pa bih isao na Visu teh. i naravno za izborni predmet uzeo programiranje 2.

Citat:
Hich kaže: Pregled poruke
Na http://www.tutoriali.org ima dosta tutoriala na srpskom.
Ovaj sajt mi je mnogo pomogao , pre svega sto su sve knjige na srpskom.

Poslednja ispravka: laki1991 (18.5.2010 u 11:24)
laki1991 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.5.2010, 14:43   #74
marko_arsenal
Član
 
Član od: 5.10.2009.
Poruke: 112
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Je l' zna neko kad kreiramo u Javi neki txt fajl gde se on nalazi na racunaru? I kako da napravljena aplikacija u Javi radi nezavisno u Windows-u? Hvala..
marko_arsenal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.5.2010, 16:05   #75
vasto lorde
Član
 
Član od: 3.5.2010.
Poruke: 56
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 9 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Citat:
marko_arsenal kaže: Pregled poruke
Je l' zna neko kad kreiramo u Javi neki txt fajl gde se on nalazi na racunaru?
zavisi, daj kod kojim si ga kreirao.

Citat:
marko_arsenal kaže: Pregled poruke
I kako da napravljena aplikacija u Javi radi nezavisno u Windows-u? Hvala..
ovo nisam bas razumeo, mozes li pojasniti?
vasto lorde je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.5.2010, 17:27   #76
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.473
Zahvalnice: 3.568
Zahvaljeno 2.654 puta na 1.850 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Verujem da je mislio na kompajliranje...?
doctor je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.5.2010, 23:50   #77
marko_arsenal
Član
 
Član od: 5.10.2009.
Poruke: 112
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

HTML kod:
public void sacuvaj(){
		try {
			PrintWriter out=new PrintWriter(new BufferedWriter(new FileWriter("spisak.txt")));
			for (int i = 0; i < studenti.size(); i++) {
				out.println(studenti.get(i));
			}
			out.close();
		} catch (IOException e) {
			// TODO Auto-generated catch block
			e.printStackTrace();
		}
	}
To je metoda vezana za txt fajl, da ne kacim ceo kod dugacak je..

Mozda je kompajliranje, ne znam stvarno nista o tome, uglavnom hocu da napravim jednu aplikaciju i da je posle pokrecem nezavisno od Jave, da radi kao bilo koji drugi program (pr. Winamp)?
marko_arsenal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.5.2010, 0:02   #78
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Citat:
Mozda je kompajliranje, ne znam stvarno nista o tome, uglavnom hocu da napravim jednu aplikaciju i da je posle pokrecem nezavisno od Jave, da radi kao bilo koji drugi program (pr. Winamp)?
Ne znas sta je kompajliranje, a hoces da pravis "aplikaciju koja ce da radi nezavisno od jave" ? Moras da redom sve lepo naucis. Prvo, da bi napravio aplikaciju u javi moras da znas javu.
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.5.2010, 1:22   #79
marko_arsenal
Član
 
Član od: 5.10.2009.
Poruke: 112
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Pametnjakovic, ako neces da pomognes zaobidji me........
marko_arsenal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.5.2010, 2:46   #80
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.473
Zahvalnice: 3.568
Zahvaljeno 2.654 puta na 1.850 poruka
Određen forumom Re: Tutorijali za programiranje

Pa nije "pametnjaković" lepo ti je rekao čovek... Bar se udostoji da naučiš osnove programiranja uopšte, a onda izvoli pa postavljaj pitanja na nivou...
A ovo zavisi od IDEa koji koristiš... Uglavnom, nađi Build ili Compile...
doctor je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
programiranje, tutoriali

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
3DS Max tutorijali za početnike PeTkO 3D radovi 107 30.7.2014 22:12
Šta je potrebno za programiranje u Javi za Linux? ivan476 Programiranje 7 22.5.2009 14:54
Pomozite mi da još više zavolim programiranje! Nikola92 Programiranje 19 19.9.2008 23:34
Fortran Tutorijali Stojadin Programiranje 5 16.12.2007 23:50
TUTORIJALI JovanK Aplikativni softver 0 27.10.2006 2:40


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:39.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com