Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Kompjuteri i film

Kompjuteri i film Uticaj kompjutera na film i primena kompjutera na filmu

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.9.2024, 14:12   #16341
Suad Novic
Deo inventara foruma

Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 232
Zahvaljeno 407 puta na 333 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

The Adventures of Mark Twain (1944)
https://www.imdb.com/title/tt0036582/

Drago mi je da sam odgledao ovo, nekako mi je promaklo ranije. Verovatno je tačno ono što film tvrdi da Mark predstavlja za mlade generacije, premda se iz filma to i ne može baš zaključiti. Najviše mi se dopala njegova privrženost ženi. Titl je za ok.ru video.
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip The Adventures of Mark Twain (1944).zip (55,4 KB, 1 puta viđeno)
Suad Novic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.9.2024, 22:41   #16342
Pipboy
Starosedelac

Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 803 puta na 480 poruka

THE INSTIGATORS

https://www.imdb.com/title/tt24169886/

Simpatična, funkcionalna krimi-komedija sjajnog tempa i odlične hemije između likova, sa gomilom prepoznatljivih lica i glumaca koji deluju kao da se sjajno zabavljaju na snimanju, uz nekoliko uspelih scena jurnjave i izvrsnog Kejsi Afleka koji je glavni hajlajt filma.
Pipboy je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.9.2024, 0:33   #16343
Pipboy
Starosedelac

REBEL RIDGE

https://www.imdb.com/title/tt11301886/?ref_=nm_knf_t_1

Kakav film
First Blood meets Reacher, sve maksimalno dobro zategnuto i odrađeno: priča, likovi, režija, montaža, atmosfera, tempo, glumci... sve savršeno. Prava je misterija kako ovako dobar režiser (Džeremi Saulner) tavori i snima tek povremeno, s obzirom na fantastičan talenat i minuli rad u prošlosti (Blue Ruin, Green Room).
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pipboy na korisnoj poruci:
nenad_kvrgic (16.9.2024)
Stara 10.9.2024, 0:33   #16344
Pipboy
Starosedelac

JAMES EARL JONES R.I.P.

Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pipboy na korisnoj poruci:
player1 (10.9.2024)
Stara 10.9.2024, 0:39   #16345
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 184
Zahvaljeno 440 puta na 285 poruka

m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2024, 14:43   #16346
Suad Novic
Deo inventara foruma

Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 232
Zahvaljeno 407 puta na 333 poruka

Citat:
Pipboy kaže: Pregled poruke
REBEL RIDGE

Kakav film
First Blood meets Reacher, sve maksimalno dobro zategnuto i odrađeno: priča, likovi, režija, montaža, atmosfera, tempo, glumci... sve savršeno. Prava je misterija kako ovako dobar režiser (Džeremi Saulner) tavori i snima tek povremeno, s obzirom na fantastičan talenat i minuli rad u prošlosti (Blue Ruin, Green Room).
Ne znam šta te je toliko oduševilo, bleda kopija u poređenju sa podvučenim, scene konflikta sa murijom pri kraju filma su do suza smešne, te mi sve naginje ka B produkciji, no nije režiser
kriv za to, već scenario, koji se čak na kraju pokazuje kao razvučen (2h 11') a ipak zbrzan i nedorečen.
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip Rebel Ridge (2024)1080p WEBRip x264 AAC5.1-YTS.zip (41,3 KB, 0 puta viđeno)

Poslednja ispravka: Suad Novic (11.9.2024 u 20:15)
Suad Novic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2024, 19:35   #16347
Pipboy
Starosedelac

Ne kažem da je film originalan i da nije predvidiv, ali je pravo uživanje odgledati nešto što je dobro napisano i izrežirano i što drži pažnju u svakom svom trenutku. Da ne pominjemo elemente priče koji se tiču opipljivog birokratskog horora koji može svakom da se desi.

KINDS OF KINDNESS

https://www.imdb.com/title/tt22408160/

Alegorični triptih priča ukorenjenih u realnosti (osim finala jedne, doduše), koje na prvi pogled deluju kao nebulozne igrarije režisera Jorgosa Lantimosa i glavnog glumačkog trija koji čine Stoun-Plemons-Defo (koji se pojavljuju u sve tri priče u drugačijim ulogama), ali koji, kada se malo zagrebe, sjajno obrađuju figurativno-stvarne probleme života i međuljudskih odnosa u modernom društvu.
Stara 13.9.2024, 18:14   #16348
Romantic
Veteran

Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 232 puta na 156 poruka

Medieval (Warrior of God)
Inspirativna istorijska drama koja briljantno govori o slobodi i časti u vrtlogu političkih previranja srednjovekovne Češke (tadašnje Bohemije). Krvoproliće i izdaje, spletke i zavere su na svakom koraku, spojene sadržajnom pričom predvođenom delima legendarnog češkog vojskovođe i nacionalnog heroja Jana Žiške. Zloupotreba religije i dvorske intrige se savršeno uklapaju u to vreme, a čak se aludira i na Igru prestola sa rečenicom da zima dolazi...što znači mnogo stradanja, jer se ne zna ko kome radi o glavi ili ko će se okrenuti na drugu stranu.

Brojni krvavi konflikti izgledaju kao manje bitke, pa ćemo iskusiti prepoznatljive ratne i taktičke veštine Žiške. Kvalitetno je prikazan deo njegovih preživljavačkih sposobnosti i mnogobrojnih borbenih manevara, uz aktivno gerilsko ratovanje i srednjovekovnu atmosferu. Ima dosta tužnih delova, a mnogi momenti aludiraju na uzaludno gubljenje života zarad egoističnih interesa (poslednja scena je zastrašujuća koliko i genijalna).

Usporeniji tempo priče možda odbije mnoge, ali je lako pratiti jer su joj svi delovi lepo povezani i nigde nema zastoja u smislu rupa u scenariju gde se nešto čeka ili gde se samo priča, već je vrlo pragmatično i živo, ali nažalost ne i uvek lako za gledanje. Kao niskobudžetna istorijska drama, film ima više kvaliteta nego mnogi poznatiji, pružajući više nego dovoljno za ljubitelje uverljivih drama i naročito srednjovekovne istorije.

Ocena 8/10.

The Last King (Birkebeinerne)
Nordijska drama inspirisana istinitim događajima u kojoj je uspešno dočaran osećaj spletkaroških tendencija na presto u ratom zavađenoj Norveškoj. Najviše ćemo gledati kako čast grupe lojalnih ratnika i pored navala svih ostalih, uspeva da održi kraljevstvo živim, sa plaćanjem velike cene za slobodu. To što nema krvi i grubljih scena ne znači da je ovo soft varijanta sličnih filmova, već sasvim suprotno, iznenadićete se odličnim spojem dramatičnih momenata i vrlo snažnih duela (uz to ima i klizanja sa snoubordovima po snegu što je pravo osveženje žanra).

Komplikovana ljudska priroda je realistično začinjena, kao i borbe koje (iako ih nema previše) pružaju pravi ratni ugođaj. Poslednjih pola sata su naročito ispunjeni tenzijom, a uspešno je postignuta i emotivna crta (u pragmatičnom nordijskom izdanju). Odlični karakteri održavaju priču živom, a njihovi dijalozi su svedeni na ratna odigravanja i bežanje od naleta neprijatelja (većina filma je bežanje i snalaženje koliko je moguće). U pogledu glume izgleda kao da gledate skupu produkciju, a ne niskobudžetni film.

Ocena 8/10.

Northmen: A Viking Saga
Zabavan početak vikinške avanture (koju gledam drugi put), sa puno okršaja i zanimljivih momenata, a s obzirom da nasukani vikinzi stalno beže u neprijateljskom okruženju, videćemo dosta momenata koji su me u tom pogledu malo podsetili na Gospodara prstenova (izgleda kao jedna od misija sklanjanja od brojnijeg neprijatelja). Radnju je lako pratiti, nema pametovanja i nepotrebnog razvlačenja, a sukob male grupe ratnika sa plaćenicima se skoro uvek nekako završi povoljno, sa pojedinim pametnim manevrima izbegavanja direktnog sukoba (tako da nije sve samo mlaćenje mačevima).

Dosta scena ima pristojnu dozu detalja (poput onoga sa kulom), do kraja ostajući borbeno (bez obzira na mnoge uobičajene kliše momente). Monah mi je najzanimljiviji sa svojim sposobnostima, a odnos prijateljstva i vernosti je dobro utemeljen i ta poruka je najveća prednost priče (gluma je izražajna iako za potrebe ovakvog filma to nije nužno).

Ocena 7/10.
Romantic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Romantic na korisnoj poruci:
pedjosav (14.9.2024)
Stara 16.9.2024, 19:43   #16349
Pipboy
Starosedelac

HIJACK 1971

https://www.imdb.com/title/tt31624258/

Korejanski film po istinitim događajima o otmici putničkog aviona i skretanjem kursa ka sletanju u Severnoj Koreji. Ok za pogledati, sa standardnom dozom preglumljavanja i dramatisanja za ovakav tip film iz dotične kinematografije, uz većim delom ispodprosečne i očigledne specijalne efekte. Najzinimiljivijem segmentu priče je posvećeno i najmanje pažnje: oteti putnici u ovakvim situacijama (a ovo nije prvi put da se desilo) su u očima vlasti (i dobrog dela javnosti) smatrani potencijalnim severnokorejskim špijunima samo zato što su se zadesili u otetom avionu u datom trenutku.
Stara 23.9.2024, 13:56   #16350
Nestor
Deo inventara foruma

Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 795
Zahvaljeno 888 puta na 555 poruka

Longlegs (2024)

Jos jedan ultra hajpovan horor. Nadao sam se dobrom dobio sam snoozefest. Jedino sto mi se dopalo kako je snimljen i to sto je smesten u 90e i ako nikad konkretno ne kaze u kojem dobu se radnja desava. Sve ostalo mi je bilo besmisleno a nadao se nekom filmu sa sektama polu detektivski polu horor ali cvrc.

Twisters (2024)

Ima neke dobre ocene kao tipa niko nije trazio nastavak kad ono bolji od prvog. Ufff mislim kad kazu moramo pomoci ljudima u gradu ka kome se krece tornado u 2024 god gde imaju te vrste uzbune i sta vec i kad dodju kasno niko nije u sklonistu svi se nesto setkaju ko ussrani golubovi a ovi im vicu morate se skloniti... Auuuu, tesko da moze da prodje makar kao zabavan, nadao sam se malo mindless fun tipu folma ali jok. Lose i dosadno.

A Quiet Place: Day One (2024)

Od sva 3 ovaj je jos i najbolji, jeste da ide tiho tiho tiho bum tras pa opet tisina pa akcija ali makar mi je bio dovoljno zabavan da drzi paznju i s obzirom da nisam fan originala i nastavka tako nisam ni imao neka ocekivanja ali mindless fun Check.
Moram da dodam da mi je drago sto sam video Joseph Quinn-a mnogima pa i meni omiljeni lik Eddie Munson iz Stranger Things.

Poslednja ispravka: Nestor (23.9.2024 u 15:42)
Nestor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.9.2024, 14:48   #16351
ZoNi
Deo inventara foruma

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.319
Zahvaljeno 1.930 puta na 1.411 poruka

Citat:
Nestor kaže: Pregled poruke
Od sva 3 ovaj je jos i najbolji
Uh, nisam ni znao da postoji 2. deo (mislio sam da je ovo drugi film). Inače, meni je ovaj film totalni krš, dok je prvi deo prilično dobar
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.9.2024, 15:32   #16352
Nestor
Deo inventara foruma

Trap (2024)

Cudno sve vreme navijam za zlikovca i ajd da je neki Drug Lord ili tako nesto a ono seriski ubica i to nije spojler jer se vidi u trejleru a vrlo brzo i u na pocetku filma. Prva polovina je interesantnija od druge jer nekako po meni sve je moglo puno bolje pa i prva polovina ali sve u svemu bio mi je zabavan i sam kraj mi je bio dobar sem posle prvih kredita ocekivao sam drugaciju vest a ne komentar "simpaticnog" lika iz filma.

The Crow (2024)

Nisam neki fan originala tako da necu da pljujem kako su sve ukenali ali film je dugacak i poprilicno dosadan dok ne dodje do "akcije" koja bas i nije neka, e sad dad je akcija vrhunska oprostio bi mu sto me smorio do akcije a kako nije neka film mi dodje onako ispod proseka.
Stara 23.9.2024, 15:37   #16353
Nestor
Deo inventara foruma

Citat:
ZoNi kaže: Pregled poruke
Uh, nisam ni znao da postoji 2. deo (mislio sam da je ovo drugi film). Inače, meni je ovaj film totalni krš, dok je prvi deo prilično dobar
Da budem precizan mislio sam na 3 koja sam odgledao i komentarisao, nisam mislio najbolji iz serijala a ovo ti je drugi deo A Quiet Place Part II (2020)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Nestor na korisnoj poruci:
ZoNi (23.9.2024)
Stara 24.9.2024, 8:00   #16354
Dimo
Starośeđelac

Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 412
Zahvaljeno 924 puta na 696 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Dimo Slanje poruke preko Skypea korisniku Dimo

Treći dio je standalone i nije vezan za radnju prva dva dijela, tako da slobodno može da se preskoči. Čak i u ovako siromašnoj ponudi horora može da se probere nešto bolje, npr. Cuckoo.
Dimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.9.2024, 16:59   #16355
Nestor
Deo inventara foruma

The Strangers: Chapter 1 (2024)

Rimejk originala a u sustini ne moze da mu pridje, ovo je jedan od onih slashera gde likovi stalo prave pogresan izbor iznova i iznova i ne znam cemu sve ovo jos kao bice nastavak.

Rebel Ridge (2024)

Lepo iznenadjenje i Pipboy ga bas lepo opisao i naso pravo poredjenje.
Kad dodje do akcije nije ona John wick karate flying upucaj ha 50 puta kick vec vise onako real world, glumac meni nepoznat vrlo dobar. Jedina mana mi je tempo jer imao sam utisak kao cas krene pa stane pa krene pa stane ali to je mozda do mene.

The Instigators (2024)

Wow Casey Affleck funny AS, Matt po malo u njegovoj senci sto se tice filma, mozda jer je CA pisao scenario tj ko autor. Meni vrlo smesan i cini mi se pomalo satirican ali onako soft ali definitivno vrlo zabavan film koji kad se zavrsi ja bi da gledam nastavak.
Stara 24.9.2024, 20:09   #16356
Pipboy
Starosedelac

THE WAGES OF FEAR (LE SALAIRE DE LA PEUR)

https://www.imdb.com/title/tt27487473/

Moderni rimejk klasika iz 50-ih (kao i sjajnog Sorcerera iz sredine 70-ih). Na žalost, osim uspele vizuelne komponente u par navrata (minus loši CGI efekti kojih nema puno, ali su primetni) i par poluuspelih akcionih scena, sve ostalo se raspada po šavovima, najviše zbog katastrofalnog scenarija i par imbecilnih momenata u priči koji nemaju veze sa životom (doduše scena glavne, nesnosne "junakinje" koja baca nitroglicerinske kanistere kao mlada partizanka iz prikolice kamiona zaslužuje stajaće ovacije).
Stara 25.9.2024, 14:13   #16357
Nestor
Deo inventara foruma

Greedy People (2024)

Onako prosecan, melo pokusava previse ali s obzirom da je low budget ne moze mu se zameriti puno. Bitno da nije dosadan i gledljiv.

Bad Boys: Ride or Die (2024)

Nije los a kako nisam fan serijala a nikad nisam bio fan samarke a naravno jos manje od samarke tesko mi je da gledam film gde on "glumi"
nekako je podnosljivo jer su pametno prebacili pricu na Martin Lawrenca i bio mi je zabavan na momente cak se i smejao sto mi je bilo nezamislivo pre pustanja filma. Moram da su ubacili samarku kao neku vrstu fore i sta god da su pokusali ZESTOKO su promasili jer to lici ko da je Michael Bay licno podpisao i sreca sto je amo to sto nije ceo film.

Blink Twice (2024)

Meni spoj Get Out (2017) #MeToo i Jeffrey Epsteina. Sve u svemu solidan nekima mozda bude mucan za gledanje jer ima neke jezive scene no kratke su.
Stara 25.9.2024, 23:30   #16358
Romantic
Veteran

Član od: 9.4.2010.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 232 puta na 156 poruka

Furious (Legenda o Kolovrate)
Jedan od najpotcenjenijih ruskih istorijskih naslova, jer ima fantastičan zaplet i odlične borbe, a i inspirativan je u herojskom maniru. Teško je otrgnuti se jedinstvenom osećaju da moćnoj armiji jedna osoba sa svojom vernom četom može naneti toliku pometnju da to uđe u anale ljudske istorije. Ovaj film ima i odlično kretanje radnje, nema dosadnih delova, pa se sve svodi na otpor neprijatelju do zadnje kapi krvi i znoja zarad slobode i mira. Šteta je što je dosta potcenjen u odnosu ne druge ruske filmove slične tematike. Sve u svemu, drugi put ga gledam i isto ostajem oduševljen.

Ocena 9/10.

Black Death
Verodostojan prikaz 1 od najmučnijih perioda hrišćanske Evrope, a ovde vidimo odvijanje mračne avanture u borbi protiv satanizma i kako udaranje u srce i izražena negativna energija utiču na ljudsku svest, menjajući čoveka (ali i kako se čovek tome može odupreti). Brutalno je, teško za gledanje, ali i prizemno, pa nema nekih preterivanja, a i otprilike možete pretpostaviti kako će se završiti (mada je ono sa onim monahom ispalo vrlo iznenađujuće na kraju). Kao ljubitelju (nažalost dosta falsifikovane i modifikovane) istorije, leglo mi je slično kao prošli put kako u smislu filmske zabave, tako u smislu određenih pouka.

Ocena 8/10.

Dovbush
Poput filma Medieval (2022) koji se ticao legendarnog Jana Žiške, ovaj ukrajinski film ima sličan koncept, iako sa drugačijim nizom borbenih sekvenci, pa se nudi dosta drame, ali i odličnih duela. Oleksa Dovbuš je stvarno bio Robin Hud Istočne Evrope, a lepo su prikazani gerilsko ratovanje i taktika u određenim situacijama (posebno je bilo moćno preuzimanje onog blaga). Sem par slabijih delova i nedorečenog kraja, sve ostalo je lepo funkcionisalo sa manjim (skoro neprimetnim) manama. Teško je poverovati da mi i dalje nemamo za promociju iole kvalitetan istorijski film ni o jednom našem buntovniku, vojskovođi ili heroju, bilo kom borcu protiv nekog od brojnih stranaca koji su vladali na Balkanu (odnosno Helmu), dok drugi to glatko, a uspešno snimaju i to sa malim budžetima.

Ocena 7,5/10.

Viking
Solidan ruski srednjovekovni film koji nudi pristojnu količinu događaja, iako se mnogo toga bespotrebno razvlači, a i odbojan ruski jezik mi skoro uvek oslabi užitak što nažalost pojačava minus. Dramski delovi su često dobri, ali ume da bude preterano neefektivno i malo više nategnuto (kliše putanjom), dok su najkvalitetnije prikazani sukobi i krvavi dueli prožeti pojačanim realizmom rata i stradanja. Iako je slabiji od većine prethodno navedenih i dalje je vredan gledanja, posebno u današnjoj oskudici ovog žanra.

Ocena 6,5/10.
Romantic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.9.2024, 15:47   #16359
Nestor
Deo inventara foruma

Bad Boys for Life (2020)

Ovaj sam preskocio pa reko ajde nema se sta nekako sam brzo odgledao sve sto sam propustioo i mogu da kazem da je losiji od cetvrtog dela i to primtno. Puno je bolje kad je Markus glavna zvezda filma.

Beomjoidosi 4 aka The Roundup: Punishment (2024)

Ufff, ne znam zasto su promenili reditelja taman kad je po meni treci deo bio najzabavniji od svih. Ovaj mi je mozda i najlsabiji a nekako ono sto najvise volim Ma Dong-seok kad krene da taba pa ovde kao da njegovi udarci nemaju vise istu silu za razliku od ranijih delova. Mozda i najslabiji od svih... ma da sigurno meni jeste najslabiji dok je zlikovac vrlo dobar nekako je protracen potencijal.

Mudosilmugwan aka Officer Black Belt (2024)

U pocetku je delovao kao dobar spoj humora i akcije ali vrlo brzo postaje ebeno dosadan, akcija nista posebno a humor vrlo los.
Stara 28.9.2024, 21:17   #16360
Pipboy
Starosedelac

BLINK TWICE

https://www.imdb.com/title/tt14858658/

Izvrsno režiran (prvenac Zoe Kravic) i još bolje izmontiran, sa gomilom sjajnih performansa i poznatih lica (iako je Tejtum mogao biti više iskorišten), sa više nego uspelim praćenjem onoga što je Get Out postigao svojevremeno (ne po pitanju priče, već pre vajba i generalne atmosfere).
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
filmovi, preporuka, review

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2589 9.4.2024 13:29
Najbolji horror film ikad napravljen? FRIghTMaN Kompjuteri i film 734 6.11.2013 1:57
Problem tokom gledanja filmova, tacnije steka mi slika a zvuk ide normalno Dijenek Kvarovi 27 15.5.2010 13:19
Slabiji zvuk govora od ostatka zvukova (prilikom gledanja filmova)... polarnimeda Operativni sistemi 2 14.10.2008 13:12
Taj film... aerochivija Brbljaonica 15 20.7.2008 21:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 2:28.