Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.10.2008, 21:33   #41
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.634
Zahvaljeno 11.098 puta na 7.096 poruka
Određen forumom Re: Hearts of Iron 3

A šta bi ti? Crysis-like grafiku u poteznoj strategiji? Ovakve igre se i ne igraju zbog grafike.

Kao što sam se i "plašio" EU3 endžin Moje lično mišljenje je da je sve lepše izgledalo u 2D, ali vremena se menjaju...
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2008, 14:35   #42
Auror
Starosedelac

Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
Cool Re: Hearts of Iron 3

Nije lose ovo,meni nije tako strasno.koja je zahtjevnost?jer i ovako ne mogu da igram HOI2 na ovoj masini a kamoli ovaj novi endzin da pokrenem.
Auror je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2008, 14:46   #43
Ghost
Starosedelac

Član od: 10.4.2006.
Zahvalnice: 167
Zahvaljeno 486 puta na 233 poruka

Mени је једино важно да је све прегледно, а графика што се мене тиче сасвим уреду.

Poslednja ispravka: Ghost (3.10.2008 u 15:23)
Ghost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2008, 15:31   #44
DeCoy
Intel Inside

Citat:
Auror kaže: Pregled poruke
Nije lose ovo,meni nije tako strasno.koja je zahtjevnost?jer i ovako ne mogu da igram HOI2 na ovoj masini a kamoli ovaj novi endzin da pokrenem.
Verovatno u rangu Europe Universalis 3...

Minimum:
512 MB System RAM
1.9 GHz Processor
128 MB DirectX 9.0c compatible video card

I apsolutno odbija da se pokrene ako imaš manje od 128MB video memorije
Stara 3.10.2008, 16:37   #45
Geronimo
Veteran

Član od: 23.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 79 puta na 50 poruka

Pa fino izgleda, mada i ja vise volim 2D...
Nego jel smo to mi osvojili austriju vec drugog dana?
Geronimo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2008, 17:38   #46
4th Dimension
Starosedelac

Član od: 22.10.2005.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 231 puta na 166 poruka

Ne već su loše boje odabrali. I fali rijeka Sava.
Doduše sada igra još više liči na one hexa potezne igre (HOI nije potezan).
Mene više brine što će biti komplikovanije vođenje rata (posebno na istočnom frontu) sa još više provincija. Kad se rastegne ima da bude rupa ako obje strane nemaju po 200+ divizija.
Ja bih najviše želio da ubace neki način da grupišem korpuse u odvojenim provincijama u armije i da se oni koordinirano kreću.
4th Dimension je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2008, 20:35   #47
Ghost
Starosedelac

Član od: 10.4.2006.
Zahvalnice: 167
Zahvaljeno 486 puta na 233 poruka

Све је то још алфа фаза и вероватно ће бити исправки.
Ghost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2008, 12:23   #48
Auror
Starosedelac

Citat:
4th Dimension kaže: Pregled poruke
Mene više brine što će biti komplikovanije vođenje rata (posebno na istočnom frontu) sa još više provincija. Kad se rastegne ima da bude rupa ako obje strane nemaju po 200+ divizija.
Ja bih najviše želio da ubace neki način da grupišem korpuse u odvojenim provincijama u armije i da se oni koordinirano kreću.
E brate moras onda da budes skolovani oficir a to svakako nisu potencijalni igraci ove igre.Zatupljeni ameri. Da se razumijemo ja bih bio odusevljen kad bi napravili ovo sto si spomenuo.
Stara 28.11.2008, 0:09   #49
masteri
Veteran

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.014
Zahvaljeno 231 puta na 107 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku masteri

http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d.php?t=379311

Link ka Dev Diary.
masteri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku masteri na korisnoj poruci:
Isko (28.11.2008)
Stara 28.11.2008, 23:36   #50
4th Dimension
Starosedelac

Hmmm, ima simpatičnih novih stvari:

-ograničeno je koliko se divizija bori u određenom trenutku u nekoj provinciji
-potpuno novi način istraživanja i gradnje
-divizije se sastoje od brigada (sada su brigade najniže jedinice), ali i dalje divizije grupišeš i pomjeraš na mapi
-potpuno reworkovana politika
Stara 29.11.2008, 19:41   #51
Divac
Član

Član od: 10.11.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

evo sad igram HOI2 i primetio sam jos par stvari koje me zanimaju dal su resili u HOI3.
npr. kad zauzmes neku provinciju odma' se smanjuje broj fabika i resursa koje je imala dok je ta provincija bila pod kontrolom 'svojih'.(kad kao yuga osvojim albaniju tirana ima duplo vise fabrika i resursa koje ja dobijam, a imam 18 divizija koje rade protiv partizana)
kad zauzmes drzavu sto ne dobijes njihove istrazivace, kao i kad te osvoje i potpises neki mir i izgubis vaznije provincije trebalo bi da izgubis neke istrazivace....(opet kao yuga izgubim celo primorije-prihvatim italijanski zahtev za primorijem, trebao bi da izgubim sve istrazivace)
diplomatija. na vecem nivou treba da bude, da ti mozes da trazis od neke drzave provincije i ako oni u par navrata odbiju dobijes opravdanje da ih napadnes...(kao yuga da mogu da trazim debrecin od madjara ili trst od italijana....)
mada imam cudan osecaj da je trojka *****E..............
Divac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2008, 21:43   #52
4th Dimension
Starosedelac

Citat:
Divac kaže: Pregled poruke
evo sad igram HOI2 i primetio sam jos par stvari koje me zanimaju dal su resili u HOI3.
Većina ovoga već ima u nekom obliku u Armagedonu, ili nema nikakve logike, ali ajmo redom.

Citat:
npr. kad zauzmes neku provinciju odma' se smanjuje broj fabika i resursa koje je imala dok je ta provincija bila pod kontrolom 'svojih'.(kad kao yuga osvojim albaniju tirana ima duplo vise fabrika i resursa koje ja dobijam, a imam 18 divizija koje rade protiv partizana)
Misliš li na to što se fabrike sruše tokom borbi, što je potpuno normalno. Neće da daju da padnu neprijatelju u ruke.
Ili misliš na to što koristiš samo 1/10 IC sa okupiranih teritorija, što je jopet normalno. Šta bi ti, da neki kinez radi 100% za tebe Jugoslovena, samo što si mu okupirao domovinu i sada mu izrabljuješ resurse. Full IC se dobija samo od core provincija.
Doduše u Armagedonu ima opcija Full IC takeover, kojom dobijaš pun IC (Kada sa sovjetima osvojiš Evropu, imaš 1000IC-a ).
Znaši to netreba uopšte da se mjenja. Partizani i ne utišu na IC, sem možda preko dissenta, koji jopet nije vezan za partizane ali može na njih da utiče. Partizani jedino utiču na TC. I bre jesi li normalan, što držiš tolike divizije tamo, napravi jedan GAR+Pol i stavi ga u Tiranu na Partisan Supresion (ili već kako se ono naređenje zove) vidiš kako ima da Albanci budu mirni ko bele lale.

Citat:
kad zauzmes drzavu sto ne dobijes njihove istrazivace, kao i kad te osvoje i potpises neki mir i izgubis vaznije provincije trebalo bi da izgubis neke istrazivace....(opet kao yuga izgubim celo primorije-prihvatim italijanski zahtev za primorijem, trebao bi da izgubim sve istrazivace)
Opet kao i kod IC-a. Što bi Manštajn, poslije što si ga umečio na bojnom polju radio za Staljina. I jopet ta opcija je postojala u Armagedonu. Zvala se Full Tech Team Takeover. Doduše ta ideja sa gubljenjem Tech Teama zavisno od teritorije, je OK, ALI u HOI 3 više NEMA Tech Teamova. Sada koliko brzo nešto istražuješ određujuz razni modifikatori. A te modifikatore pojačavaš istraživanjem i gradnjom u tim klasama (recimo, nema više da Sovjetski savez tek tako istraži najnoviji Nosač, bez da je jedan jedini izgradio, sad ćeš morati izgraditi par njih da bi dobio bonuse na Research. Takođe, ako se baviš masivnom produkcijom tenkova, ima da ti i istraživanje tu ide lako.

Citat:
diplomatija. na vecem nivou treba da bude, da ti mozes da trazis od neke drzave provincije i ako oni u par navrata odbiju dobijes opravdanje da ih napadnes...(kao yuga da mogu da trazim debrecin od madjara ili trst od italijana....)
To nebi moglo. Mogli bi jedino ONI da dobiju Casius Belli na tebe jer im prijetiš ako nemaš core na te provincije. Ovako već IMA načina da tražiš svoje CORE provincije. Recimo Irci non stop traže od Britanaca Sjevernu Irsku, naravno kada sakupe dovoljno para.
Doduše Diplomatija i Politika unutar tvoje države će biti dosta unapređena.

Citat:
mada imam cudan osecaj da je trojka *****E..............
Pu pu pu. U snu ne dolazilo.
Stara 1.12.2008, 15:35   #53
Divac
Član

cekja,stani,pazi,vide,evo gledaj!!!
Armagedon nisam igrao, skinuo sam ga ali ga nisam igrao...

Citat:
Misliš li na to što se fabrike sruše tokom borbi, što je potpuno normalno. Neće da daju da padnu neprijatelju u ruke.
Ili misliš na to što koristiš samo 1/10 IC sa okupiranih teritorija, što je jopet normalno. Šta bi ti, da neki kinez radi 100% za tebe Jugoslovena, samo što si mu okupirao domovinu i sada mu izrabljuješ resurse. Full IC se dobija samo od core provincija.
posto si ti tako realan, moram i ja da udarim na cinjenice i da pobijem tvoje argumente, mada ipak zelim da ovo jos uvek bude samo igrica...
NJemci su razvijali gde god su stigli(osim CCCP-a,CCCP su citav spalili)
u poljskoj su nemci prvi put u svetu izgradili citav niz kompleksa-fabrika, koje su bile zakopane u zemlju-podzemne fabrike i RAF i USAF su bombardovali ali to nisu srusili!!!
cak su i u yugu investirali i ulagali, razvijali su sve fabrike koje su im trebale: Mikron,Utva,mislim cak da su i Zastavu modernizovali!!! e to je to za fabrike, a za resurse bi stvarno trebao sve da dobijam,kao da nije pod okupacijom.
onda...

Citat:
Opet kao i kod IC-a. Što bi Manštajn, poslije što si ga umečio na bojnom polju radio za Staljina. I jopet ta opcija je postojala u Armagedonu. Zvala se Full Tech Team Takeover. Doduše ta ideja sa gubljenjem Tech Teama zavisno od teritorije, je OK, ALI u HOI 3 više NEMA Tech Teamova. Sada koliko brzo nešto istražuješ određujuz razni modifikatori. A te modifikatore pojačavaš istraživanjem i gradnjom u tim klasama (recimo, nema više da Sovjetski savez tek tako istraži najnoviji Nosač, bez da je jedan jedini izgradio, sad ćeš morati izgraditi par njih da bi dobio bonuse na Research. Takođe, ako se baviš masivnom produkcijom tenkova, ima da ti i istraživanje tu ide lako.
kod nas su njemci iskoristili sva tehnicka resenja koja oni nisu sredili a bilo je vezano za naseg lovca IK-3! zato npr. kad osvojis nekog trebao bi da dobijes blueprint i to sve zavisi koliko su oni istrazili i koliko su napredniji od tebe...
a za diplomatiju... tu si u pravu, mada bi mogli nesta da ubace, neke zanimljivosti..........
i opet kazem zelim samo da ovo bude igrica a ne ulazenje u sitna crevca ko je kome sta i ovo ono..

Poslednja ispravka: DeCoy (1.12.2008 u 16:21)
Stara 1.12.2008, 16:22   #54
DeCoy
Intel Inside

@Divac

Zamolio bih te da ubuduće koristiš ovo dugme kada hoćeš da citiraš poruku.
Stara 1.12.2008, 20:47   #55
Auror
Starosedelac

Citao sam malo(ne sve) sa onoga linka iznad.Bice dobro.ujedno i veliki plus ali i minus igri-bice mnogo dobra pa se necu micati sa kompjutera!-
Stara 5.12.2008, 19:45   #56
4th Dimension
Starosedelac

Citat:
cekja,stani,pazi,vide,evo gledaj!!!
Armagedon nisam igrao, skinuo sam ga ali ga nisam igrao...
Nema razloga da igraš HOI2 original ako imaš Armagedon. U stvari ima. Avijacija je u ARMA oslabljena, doduše sakupljanje exp je poboljšano.

Citat:
posto si ti tako realan, moram i ja da udarim na cinjenice i da pobijem tvoje argumente, mada ipak zelim da ovo jos uvek bude samo igrica...
NJemci su razvijali gde god su stigli(osim CCCP-a,CCCP su citav spalili)
u poljskoj su nemci prvi put u svetu izgradili citav niz kompleksa-fabrika, koje su bile zakopane u zemlju-podzemne fabrike i RAF i USAF su bombardovali ali to nisu srusili!!!
cak su i u yugu investirali i ulagali, razvijali su sve fabrike koje su im trebale: Mikron,Utva,mislim cak da su i Zastavu modernizovali!!! e to je to za fabrike, a za resurse bi stvarno trebao sve da dobijam,kao da nije pod okupacijom.
onda...
Što se tiče Poljske, to je najvjerovatnije bilo u "Njemačkom" sijelu Poljske (kada su je anektirali odcijepili su jedan dio nje i stavili je pod direktnu upravu Berlina, ostatak je bio pod "nominalnom" Poljskom upravom), a i to je bilo iz posebnih razloga da fabrika bude što dalje od Engleske i bombardera. I na tu teritoriju mislim da dobijaš core poslije aneksacije.
Ali čak i da je tačno ovo za Jugu (neznam, nemam pristup infou), čisto sumnjam da su te fabrike radile na 100% efikasnosti.

Citat:
kod nas su njemci iskoristili sva tehnicka resenja koja oni nisu sredili a bilo je vezano za naseg lovca IK-3! zato npr. kad osvojis nekog trebao bi da dobijes blueprint i to sve zavisi koliko su oni istrazili i koliko su napredniji od tebe...
Za to se slažem, aneksacijom bi trebali da dobijete blueprintove, ili recimo ako mu osvojiš Rocket site, Nuclear reactor, trebao bi takođe BP dobit, ili u ovom slučaju popriličan boost na modifikatore.

Citat:
i opet kazem zelim samo da ovo bude igrica a ne ulazenje u sitna crevca ko je kome sta i ovo ono..
Pa nije ni ovo do sada bilo u sitna crevca, divizije su imale iste kake, itd, ali ovo nije kava Total War igra gdje se mindless osvaja.
Stara 5.12.2008, 21:40   #57
4th Dimension
Starosedelac

HOI 3 uvodi stvaran lanac komande:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d.php?t=384225
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku 4th Dimension na korisnoj poruci:
Isko (5.12.2008)
Stara 7.12.2008, 17:55   #58
Divac
Član

4h dimension.....
ok. bar smo se nasli negde...
nego da te pitajem nesta....
u ccemu je poenta rocket test site-a???
Stara 7.12.2008, 18:36   #59
DeCoy
Intel Inside

za svaki nivo unapređenja rocket test site-a, tvoj istraživački tim dobija dodatne bonuse prilikom istraživanja raketnih tehnologija... barem je tako bilo u dvojci...
Stara 7.12.2008, 19:19   #60
SFRJ-Forever [CG]
Veteran

Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 295
Zahvaljeno 95 puta na 55 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku SFRJ-Forever [CG]

Jes vala i na kraju toliko potresenih IC-a ne dobijes nista osim jadnih raketica.
SFRJ-Forever [CG] je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
hearts of iron, hoi3

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Igra li neko Hearts Of Iron 2 ? Auror Strateške igre 1451 9.11.2017 17:28
Hearts of Iron 2: Doomsday milke Online susreti 5 24.6.2009 22:49
Iron Man uros@3D Brbljaonica 1 7.1.2008 23:56
blood iron psyman ŠDK - Osnovne komponente 100 30.10.2007 23:03

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:55.