![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ocigledno je potrebna jos jedna tema kako bismo pisali komentare
![]() Da odgovorim Eny-ju i Boo-u... Ukratko, kome se ne svidja cela zamisao, a nesto kontam da vam se ne svidja iz vasih polu vredjackih komentara, ne treba ni da se igra. Ovo nije smisljeno preko noci, vec smo diskutovali o tome nedelju dana. Pravljeni su kompromisi, neki su hteli vise igara u nominacijama, neki manje, neki vise zanrova, neki manje, neki da duze traju nominacije i glasanja, neko manje. Ako bismo gledali realno zanrove, samo iz jedne platforme (npr. C64) mozete izvuci minimum 20 zanrova. A gde su tu ostale platforme onda? Nije nam bio cilj da imamo gooomilu zanrova da covek mora ceo dan da popunjava liste. Ja na ovo gledam sasvim drugacije. Navescu igre, posle kojih nisam mogao da se opasuljim koliko su bile dobre, koje su postavile standarde u nekim mojim shvatanjima kako neka igra, nekog zanra treba da izgleda. Za tu listu imam 45 "slotova", sto mi je vise nego dovoljno. Nije bitan kvantitet, vec kvalitet. Ja znam da je svako od nas odigrao 10 avantura/pucacina/strategija/whatever cega od kojih zastaje dah, ali NE; Ne zelimo da cujemo tih 10, zelimo jos vise da se udubite i snizite izbor na samo 3! igre posle kojih ste bili high narednih mesec dana (kao sto se meni desilo kada sam prvi put zavrsio Silent Hill 2). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=26649 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Samo da ukazem da ce verovatno biti konfuzije oko akcija, avantura i akcionih avantura.
![]() Tema jeste zanimljiva, ali nesto mi se cini da narod nije odusevljen. No, dobro, odo' ja da razmisljam o mojoj listi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Tri top igre po mom misljenju : Max Payne 1,HL:Counterstrike i Max Payne 2.
Ne nuzno tim redom,ali naslovi govore za sebe. Glowing objects gaming industrije. Bezvremenski naslovi,pravi gejmerski evergrini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
Nemoze po tri igre mislim poludeo sam, pogotovo na RPG i Strateskim na svim igrama koje sam naveo proveo sam po 150+ sati tako da stvarno nisam mogao da se odlucim.
E je*iga znam da sam zasr*o i da sam napravio frku kod brojanja ali nije moglo drugacije Mislim vecina ce se ljudi sloziti da ste bar podelili Strateske na RTS i potezne, i RPG na hack and slash i ove druge zaboravio sam kako se zovu, a i Akcione su mogle biti podeljene na FPS i ove druge iz treceg lica Mislim odlicno je osmisljena tema ali ja stvarno nisam mogao da suzim izbor, izvinjenje kreatorima fighta |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa kome je malo 3 igre po zanru, uvek moze da dodje i sledece godine da glasa za svoje preostale favorite
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.730
Zahvaljeno 888 puta na 533 poruka
|
![]()
meni je samo uzasno tesko bilo izabrati sportsku simulaciju... svake godine u svakom sportu- po jedna nova igra... i za koji npr. fudbal od hrpe da glasam? svaki je svake godine za po malo bolji ili loshiji... a ja- svake godine se zabavljam najnovijim, maltene jednako koliko i sa proslogodisnjim....
i tako- preskochio sam ovaj zanr koji inache obozavam... nicija greska, al' kao da se nema kud... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 15.1.2006.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 221 puta na 145 poruka
|
![]()
Ne vredi pokusavati ovo. Mogu postojati samo personalne najbolje igre, nikako neka objektivna lista. jedina pozicija koja bi morala uvek da se prizna je prva koja neprikosnoveno pripada Tetrisu iz razloga koje ne bi morao nikome starijem od 10 godina da objasnjavam.
Svaka ovakva tema je osudjena na propast zbog toga sto ljudi imaju svoje ukuse koji su mu vazniji od pravih kvaliteta. Eto, na primer ja sam ljubitelj RPG igara ali ne mogu da svarim Baldur's Gate igre... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 840
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]()
Nigde ne piše kriterijum po kojem treba da se glasa/nominuje, tako da ne vidim zašto ne bi glasao za lične favorite umesto za ''objektivno'' najbolje igre?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Citat:
Ili na ovu? Poslednja ispravka: zoran845 (29.12.2008 u 0:12) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.603
Zahvaljeno 10.867 puta na 6.957 poruka
|
![]()
Mislim da bi zbog jadnog odziva trebali da odstupimo od pravila i prihvatimo i glasove članova sa manje od 100 postova na forumu. Jasno je da oni koji su glasali nisu nečiji klonovi (što je i bila osnovna namena ovog pravila).
Pattone, možda da produžimo nominacije? Ipak se malo ljudi pojavilo na "glasačkom mestu", plašim se da nemamo reprezentativni uzorak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 10.8.2007.
Zahvalnice: 415
Zahvaljeno 1.006 puta na 568 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() @Sun Tzu Slobodno glasaj, do nove godine mozemo da se ispruzimo, a za dalji produzetak bi bilo najbolje da se konsultujemo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
Član od: 11.12.2005.
Zahvalnice: 487
Zahvaljeno 329 puta na 171 poruka
|
![]()
Ja ne bih mijenjao nista.Ovako je dobro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
Član od: 18.12.2007.
Zahvalnice: 520
Zahvaljeno 356 puta na 192 poruka
|
![]()
Zasto nema horor zanr zaebno?Mislim nema vezem,nista strasno,samo eto,zacudio sam se malo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
|
![]()
Nemam vremena da pravi listu sada, ali ako Fahrenheit bude najbolja avantura...
![]() Nemojte glasati za najbolju avanturu ako niste igrali Grim Fandango. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dio37 na korisnoj poruci: | ||
Ketchua (14.1.2009) |
![]() |
#18 |
Veteran
Član od: 2.11.2008.
Zahvalnice: 499
Zahvaljeno 1.348 puta na 495 poruka
|
![]()
Pa ako bude onda vecina ljudi misli tako, jer drugacije ne bi glasali za tu igru...
Sta sad nemojte glasati za strategiju ako niste igrali Stronghold, koji nije prosao a najbolja ce biti Warcraft 3 koji je tako reci arkadna strategija i ne moze da se poredi sa Stronholdom, Herojima i mnogim strategijama koje nisu ni ponudjene ali sta je tu je. Ja ne mogu da glasam za Grim Fandango jer ga nisam igrao, dok Fahrenheit igrom slucaja jesam igrao, mislio sam da je nesto drugo po sredi, i prilicno sam zadovoljan, ali sam siguran da mi je igra pricinila vise zadovoljstva od Fandanga kog nisam igrao. E da nemoj te da glasate za RPG ako niste igrali Planescape Torment ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 840
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]()
Neka glasa svako kako hoće i kako misli da treba. Lista je takva kakva je i jbg - da je bilo više ljudi verovatno bi bila drugačija. I meni je, recimo, žao što Baldur's Gate 2: SoA nije ušao u finale (a smatram ga jednom od tri najbolje igre ikada, (zapravo deli prvo mesto sa još jednom)), pa šta ću sad? Biće bolje sledeći put kada će, nadamo se, biti i više zainteresovanih ljudi. Ne igram avanture i pretpostavljam šta to Diu i drugima kojima je to omiljeni žanr znači, ali ono - ide život dalje i sa i bez Grim Fandanga ili BG-a kao pobednika u ovom glasanju (koji ni nema svoju šansu jer nije prošao dalje, je li).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ultimate Fight igara - prva sezona | Patton | O igrama uopšte | 102 | 9.5.2009 0:08 |
Lista najboljih igara za PC u periodu 1998-2004 | Dio37 | O igrama uopšte | 4 | 11.10.2008 17:07 |
Komentari na igre | PREDATORR | O igrama uopšte | 40 | 17.3.2008 10:46 |
Kolekcija igara, procena? | tiberije | O igrama uopšte | 9 | 20.6.2007 12:35 |
Razvoj igara u zemljama u regionu | Marsa | Pravljenje igara | 7 | 4.2.2007 3:28 |