![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 1.11.2008.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
Ja se izvinjavam ako sam pogresio podforum
![]() Imam pojacalo Pioneer A-Z570. http://www.hifi-pictures.net/amplifi...A-Z570/amp.htm (tu imate slike od napred, pozadi i iznutra. I zvucnike Sharp CP-7700 (naso sam neku sliku na Google Images: http://zyrardow.olx.pl/kolumny-sharp...0-iid-62476767 ) Pozadi na pojacalo pise 410 Watts. A na zvucnike pozadi pise: Rated Power: 130 W, Music Power: 250 W, 8 Ohms. Rade mi bez problema, cesto i pojacavam dosta, a kad se pojaca do kraja mogu i da zabole usi. Izvinite, ne razumem kako pojacala, zvucnici i te stvari funkcionisu pa imam pitanja: Pitanje 1: Da li je 410 vati dovoljno za ove zvucnike, i da li je ta snaga po kanalu, ili od 2 kanala ukupno ili sta vec? Da li sam siguran sa ovom snagom? Pitanje 2: Sta je to Rated Power, a sta Music Power??? Za sta sluzi svaki od ovih? Sve ovo samo cisto da bih znao ![]() edit: guglao sam ja o Rated i Music power, ali opet ne razumem.... ako mozete objasnite. Poslednja ispravka: - TERMINATOR - (13.2.2011 u 0:56) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Zvuk na računaru
Član od: 30.10.2009.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 146 puta na 134 poruka
|
![]()
Po prvom ilinku a i po konstrukciji ovo je pojačalo snage 2x 80 vati na 8 oma
zvučnika..To što piše pozadi na njemu je potrošnja pojačala tih 410 w..tj kolko crpi sa mreže.. Sa tim zvučnicima 2x 130w će to solidno da radi ali ipak nemoj da ga forsiraš. Ovih 250 w za zvučnike je pik snaga tj da bi zvučnik trenutno na kratko trebao da izdrži tu snagu od 250 w tj neki maksimum.. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku bobiv na korisnoj poruci: | ||
- TERMINATOR - (13.2.2011) |
![]() |
#3 | ||
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.540
Zahvaljeno 3.131 puta na 975 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku oluja na korisnoj poruci: | ||
- TERMINATOR - (13.2.2011) |
![]() |
#4 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() Pa i do polovine bas se glasno cuje! Samo sam jedanput eksperimentisao o tome kako je kad se pojaca do kraja ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() Evo celokupnog sistema: Pioneer A-Z570 pojacalo Pioneer Sound Field Processor SP-Z570 (to je ekvalejzer sa dodatnim podesavanjima zvuka) Pioneer Tuner F-Z570L (to je radio al nikad ga skoro ne ukljucujem) Sharp CP-7700 zvucnici. Te 3 Pioneer komponente mi dosle u kompletu kad sam kupio. Ako vidim na ovoj slici LINK u kompletu bi trebalo da dodje Tape Deck, Turntable i jos nesto, ali to nisam dobio. Taj radio sto imam je isti kao na slici (prvi je u red), ekvilejzer (drugi) i pojacalo (zadnje) na slici. edit: izvinjavam se zbog duple poruke, nisam video da je bobiv isto poslao odgovor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Najbolja kombinacija je da su zvucnici vece snage od pojacala za nekih 20~30%,tako da i kada pojacalo odvrnes do maksimuma zvucnicima nece biti nista.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
Član od: 19.6.2006.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 69 puta na 41 poruka
|
![]() Citat:
1. pojacalo samo po sebi kada je pojacano iznad polovine (ili preko 3/4) unosi sopstvena izoblicenja signala. 2. Ako je izvor muzike komp (najcesce mp3 kvaliteta) velika je verovatnoca da ce pri nekom piku (los snimak) pojacalo propustiti vecu struju + sopstvena izoblicenja (jer radi na granici svojih mogucnosti) = spaljeni visoki na kutijama. Bolje je imati jace pojacalo upareno sa slabijim kutijama (naravno ne treba ga odvrtati do maksimuma) jer pojacalo lepse "kontrolise" zvucnike i samim tim daje lepsi i prijatniji zvuk. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.540
Zahvaljeno 3.131 puta na 975 poruka
|
![]() Citat:
Idealno je kada su upareni - priblizno iste snage i pojacalo i zvucnici. Kada je pojacalo "jace" od zvucnika i pojaca se vise od 70% dolazi do izoblicavanja zvuka prilikom cega mogu da stradaju zvucnici. Kada su zvucnici "jaci" od pojacala desava se da indukuju vecu struju (posebno kada se desavaju distorzije prilikom slusanja glasne muzike) koja se vraca nazad u pojacalo i pojacalo moze da strada... nadam se da nisam previse zakomplikovao pokusavajuci da pojednostavim... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka
|
![]()
To pojacalo ima sinusne snage oko 50 wati tako da nije cudno sto izoblicuje zvuk preko pola,ako hoces malo glasnije iskljuci tonske komande
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Eq,luod,batali ako hoces da ga forsiras i kraj.Nemoj da ga odvrces nikad do kraja jer ce doci do klipinga i spalices i najjace zvucnike sa njim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
E da, na prethodnim Tannoy T-115 zvucnicima 40 W (proizvedeni 1982 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka
|
![]()
Nista ti ga pojacavaj dok ne pocne da izoblicuje zvuk i to je to,a na one natpise ne obracaj paznju,to je samo da bi zadivili ljude brojkama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
Moje Technics SU-610 pojacalo uvek drzim na 1 (na skali 0-10).U windowsu je volume na max,pojacalo na 1 i jacina zvuka je taman za gledanje filmova npr.Kada slusam muziku idem max na 2 jer meni ne prija glasnija muzika tj ne slucam tuc-tuc muziku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
V.I.P. Zvuk na računaru
Član od: 30.10.2009.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 146 puta na 134 poruka
|
![]() Citat:
Npr kad je u pitanju inregrisana verzija izlazni signal je slabiji tad može se drži i na 100%.Ja kod Audigy 2 držim na 80% jel ima jači izlazni signal i onda je taman kako treba sl kao kod izlaznog signala cd plejera taj nivo signala odprilike..Kod gledanja filmova zvuk dosta varira pucanje eksplozije itd.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Teoretsko pitanje - konfa do 100 evra :) | Eni | Šta da kupim? | 50 | 7.12.2012 14:47 |
Prosto pitanje, barem se nadam, validacija forme | nepoverljiv | Serverske aplikacije i baze podataka | 2 | 26.9.2010 16:14 |
Stručno pitanje vezano za monitor | FiresnakE | Kvarovi | 11 | 10.5.2010 10:10 |
Pitanje u vezi telekom ADSL-a i lokalne mreze | NinoJovic | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 28.4.2010 12:38 |
Pitanje za rubriku I/O PORT nesto nece | herrnikolic | O SK-u uopšte | 5 | 14.12.2009 22:14 |