![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Treba mi pomoc
![]() Interesuje me na koji nacin mogu da sacuvam cache kod Firefox-a Jer,kao sto vam je poznato,kada se iz FF-a izadje nergularno ili kada(eventulano)pukne on automatski brise sav cache i ajd Jovo nanovo ![]() Ovo mi je vrlo bitno posto nemam flat nalog na wireless-u vec placam protok i poslednje sto mi treba je da opet iznova kesira sve jer mi je cache preko 100MB ![]() Jedan drugar mi je savetovao da bekapujem folder koji se nalazi u C:\Documents and Settings\M&S\Local Settings\ApplicationData\Mozilla\Firefox\Profiles\ ag1lto7m.default\Cache I da,kada se posle startuje nova(ili stara,preko restore session)FF sesija,da obrisem taj Firefox folder i da vratim stari u kome se nalazi cache Medjutim,ovo nije pomoglo jer cim sam ja prekopirao stari folder on je automatski izbrisao sav kes iz njega po startovanju browsera i krenuo da stvara novi ![]() Mozilla Backup ne dolazi u obzir jer hocu da isto foru koristim i za linux,a ionako doticni nema opciju za backup cache-ja probah i ta kucica je zatamnjena(izasao sam iz broswer-a,a FF koji koristim je 2.0.0.6) Help.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 1.467 puta na 1.009 poruka
|
![]()
Hm... kad 'pukne', obično te pita posle da li hoćeš "Restore sesion" ili "Start new". Ja sam malopre odabrao ovo drugo i stvarno je sve izbrisao. Da li to isto uradi i kad odabereš Restore ili ne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nazalost-da,koliko vidim
![]() Restore session ti u prinicipu samo vrati tabove/stranice u/na kojima si bio Mada foru sa cache-om sa probao kada sam odabrao New,mada koristo sam i pre Restore i koliko sam video-svodi se na isto Mora postojati neka fora-kazu mi drugari koji koriste Operu da se kod nje ne desava ovo i da bolje barata kesom,ali posto ja godinama koristim FF i navikao sam se na njega,na pamet mi ne pada da menjam browser ![]() Kontam da bi ovo bilo veoma korisno i dial-up korisnicima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 710 puta na 498 poruka
|
![]()
Predji na IE, on ne puca (ne ozbiljno, ne secam se da mi je IE nekada otkazao poslusnost, a sa firefoxom se to cesto desava).
Mogao bi da koristis recimo ntbackup, mada on ne bi uvek dobro odradio posao kada je FF ukljucen i fajlovi iz kesa u upotrebi, tu ntbackup zabrlja ponekad, ali mogao bi recimo da mu odredis da radi onda kad ti je FF iskljucen. Mislim da je tvoj drug u pravu i da je to taj folder, ako nisi siguran potrazi malo po googlu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Član od: 8.10.2007.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Izvinte..ali sta je cache?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
IE Explorer(i derivati tipa Maxton)ne dolazi u obzir
![]() IE 6 mi je blagi uzas koga sam zabatalio odavno i presao isto tada davno na Mozillu pa posle i na FF,a IE 7 sam probao kod mame na poslu i bez uvrede,ovo je moje misljenje-najobicnije njesra i IE 6 u sutini sa tabovima i novim interfejsom,koji otvara stranice koliko sam video dosta sporije nego FF ![]() FF ne puca cesto-to se mozda desi jednom u nekoliko meseci ![]() Nego mislim da znam u cemu sam pogresio,rekao mi je drugar-kada se srusi FF treba kopirati bekapovani cache i nikako pre toga ulaziti u FF,a moze da se proveri(pozeljno)i da li je jos uvek na listi procesa preko device manager-a Videcemo,kada dodje vreme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Jer to sluzi pri ucitavanju velikih stranica i kod dial-upa.Jer tada najiskoriscenije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Hm... palo mi je na pamet da izmestiš cache u drugi folder, koji neće biti u lokalnom korisničkom folderu. I onda da na tom folderu podesiš dozvole tako da tvom user-u ne dozvoliš da briše iz tog foldera, a ostaviš mu mogućnost da čita i piše. Teorijski bi moglo da upali, ali nemam pojma kako bi izgledalo u praksi, tj. da li bi radilo. Ako radiš pod Windows-om možeš da probaš ako imaš vremena.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]()
Da li taj cache moze nekako da ubrza 512 na nekim stranicama.Recicete da je to dovoljna brzina, ali samo pitam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Cakaj, jer ja namestavam cache ili Firefox automatski to radi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Po defaultu, cache je podesen na oko 50MB. Kolicinu kesa koja je odobrena na hard disku mozes proveriti tako sto u polje za adresu u firefoxu ukucas sledece:
Kod:
about:cache Ukoliko zelis da povecas cache prostor na hard disku u polje za adresu firefox-a ukucaj sledece: Kod:
about:config |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ZoranM na korisnoj poruci: | ||
Drixsus (17.10.2007) |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
Hvala!Da li to ide na particiju C gde je i window$?Namestio sam na 100mb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Da, ide na C, ako hoces da promenis lokaciju:
1. Kucas "about:config" u adress bar 2. Nadji unos "browser.cache.disk.parent_directory", promeni ukucanu adresu na onu gde zelis da ti bude cashe folder, restartuj FF i to bi bilo to. - Ako u "about:config" ne nadjes unos koji sam pomenuo iznad onda klikni na bilo koji unos, desni klik i zabery New>String, za ime stavi browser.cache.disk.parent_directory u prvom prozoru, a u drugom ukucaj adresu gde ces da sacuvas cache. Resetuj FF i to bi bilo ok. ps Uvek mozes da promenis lokaziju cachea promenom unosa browser.cache.disk.parent_directory koji si formirao. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ZoranM na korisnoj poruci: | ||
Drixsus (17.10.2007) |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
A ima i FEBE extenzija za Firefox, koja čuva sve podatke, pa i cache, to je ustvari extenzija za backup svih podešavanja Firefoxa. Doduše, ja sam je probao u Linuxu, i ne radi, tj. napravi backup, al' neće da ga restoruje
![]() Možda radi u Windowsu, kažu da je dobra. Na Linuxu može da se vrati cache ako backupuješ ceo /home/korisnik/.mozilla/firefox folder, pa kad se desi da firefox pukne ili jednostavno zaboravi zadnju sesiju, zatvoriš postojeći FIrefox (pogledaš KSysGuard ili TOP, u slučaju da i dalje ne radi u backroundu) zatim izbrišeš postojeći Firefox folder i umesto njega iskopiraš backupovani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 710 puta na 498 poruka
|
![]() Citat:
Ovo ne bi moglo da upali, jer ako korisnik ima dozvolu da pise, onda podrazumevano moze da menja i brise svoje fajlove, a ne moze da brise tudje (za to mu treba modify). E sad cak i kad bi uspeo nekako specijalni dozvolama da to sredis, recimo da stavis Deny na delete to opet ne bi bilo dobro, jer taj cache ne treba zauvek da stoji tu i samo da se trpaju nove stvari, a neki fajlovi moraju i da se menjaju. Ja i dalje preporucujem ntbackup koji bi taj folder bekapovao na neko mesto na hardu i kad firefox pukne lepo odradis restore i teras dalje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Write dozvola ne podrazumeva brisanje.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Dakle ljudi,probao sam i navedena metoda funkcionise,konacno
![]() Dakle potrebno je sacuvati sadrzaj sledecih foldera ![]() C:\Documents and Settings\M&S\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox Dakle ovde ceo Firefox folder C:\Documents and Settings\M&S\Application Data\Mozilla\ U ovom slucaju ceo Firefox folder i registry fajl Kada se FF srusi,treba obrisati navedene foldere/fajlove i zameniti ih starim tj bekapovanim i sve ce biti u redu,naravno pre toga izaci iz browser-a U slucaju linux-a stvar je jos jednostavnija,jer sve sto potrebno za backup se cuva u /home/user/.Mozilla folderu(skriven je)te samo treba sacuvati isti ![]() Korsinici dial-up i ogranicenog protoka ce znati da cene ovo ![]() Broadband flat korisnici mogu slobodno da preskoce ovu temu ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Covenant na korisnoj poruci: | ||
Drixsus (18.10.2007) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Opera vs Firefox | Elementarna Nepogoda | Aplikativni softver | 329 | 15.3.2009 18:17 |
Firefox i bookmarks | absonic | Aplikativni softver | 15 | 16.10.2008 23:14 |
Mozilla Firefox nece da radi | alien | Aplikativni softver | 9 | 20.10.2007 20:57 |
Nove niže cene za AMD, 6. Avg. 2007 | nikolam | Vesti | 4 | 13.8.2007 12:49 |
slow firefox | pavlaka | Aplikativni softver | 8 | 5.11.2006 16:21 |