![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#81 |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 37 puta na 33 poruka
|
![]()
Da vaskrsnem temu, za ove godine sam otvorio par laptopova i najlakši za čišćenje je bez svake sumnje bio HP Elitebook 8570p, pa to je fantazija od latopa, samo se skine donji poklopac i sve je na izvol'te, nema čak ni šrafova na poklopcu, samo žabice.
https://www.youtube.com/watch?v=UeCfPdtj46s Lepota jednostavnosti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 501
Zahvaljeno 857 puta na 694 poruka
|
![]()
Svi laptopovi HP biznis klase (najjeftiniji Compaq, pro i elite) se lako otvaraju tj imaju dostupan procesor, RAM i hard disk odozdo, stariji HP-Compaq ispod tastature ali ona se bas lako skida. I ostali proizvodjaci imaju takva resenja kada su u pitanju biznis klase, ne samo HP. To je i najznacajnija prednost biznis klase - lako odrzavanje. Za istu cenu allrounder ima uvek nesto brze komponente (pre svega graficku karticu) ali los prilaz procesoru i cesto slabiji kvalitet kucista, tastature, touchpada i sarki.
Zato su HP allrodunderi (Pavilion) uzas jedan za odrzavanje, do procesora dodjes tek kada rasklopis ceo uredjaj, mnogi modeli su skloni i pregrevanju. Od allroundera je uglavnom ergonomican ASUS (poklopac za CPU dole kao kod svih biznis modela, sistem hladnjenja standardno dobar). S obzirom da sam od poslednjeg posta u ovoj temi, pre osam godina, isprobao tj kupio i zadrzao u vlasnistvu preko 20 laptopova (rasklopio, apgrejdovao cpu gde se moglo i ocistio i svi rade) mogu iz prve ruke da pricam o citavom nizu serija razlicitih proizvodjaca. Prijateljima i komsijama sam servisirao jos sigurno 50-ak uredjaja. Od te generacije Elitebook-a sto si linkovao tesko da ima kvalitetnije izradjenog laptopa a da je noviji od 10-12 godina, HP Pro serija je smejurija za njega. Toshibina Tecra je (bila) takodje izuzetno kvalitetan uredjaj u biznis klasi ali je uvek bila veoma skupa za komponente koje je nudila. Od novih biznis modela Dell Precision serija je fantasticna. Imam dva njihova modela i pravo je uzivanje raditi na njima. Poslednja ispravka: Laskaris (18.2.2021 u 9:56) |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 4.432
Zahvaljeno 4.008 puta na 2.608 poruka
|
![]() Citat:
Koristio sam ga 6 godina, i na kraju sam ga "na silu" zamenio tek kada sam bio primoran (zbog politike firme da predjem na noviji Thinkpad). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 37 puta na 33 poruka
|
![]()
Ako naletite na ovako jednostavan i logičan laptop novije generacije slobodno napišite model
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Isto tako hp elitebook 820. Obožavam ga. Otvarao sam da zavirim unutra. Takođe samo poklopac i žabice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.5.2010.
Zahvalnice: 501
Zahvaljeno 857 puta na 694 poruka
|
![]()
Ali kvalitet izrade tog 820 ne moze da se meri sa starijim 8570p. Nije on los za relativno moderan laptop biznis klase, ali 8570p je prosto kvalitetniji uredjaj.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Laskaris na korisnoj poruci: | ||
todos (23.2.2021) |
![]() |
#87 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 3.590 puta na 3.352 poruka
|
![]()
to se sad sve pravi da traje kao i mobilni 2 godine i da ga menjaš
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Starosedelac
Član od: 25.12.2013.
Zahvalnice: 312
Zahvaljeno 277 puta na 245 poruka
|
![]()
E da im i cene prate taj trend bilo bi odlicno to menjanje na svake dve godine... 😄
Послато са SM-A315G помоћу Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
A što se softverskog dela tiče, mada nije tema samo da nabacim i da ovaj moj dobija redovan apdejt win 10 pro. Vrlo kvalitetan oklop i dobar ekran. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku todos na korisnoj poruci: | ||
Laskaris (23.2.2021) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
održavanje coolera | liam_howlett | Modovi | 44 | 11.1.2013 15:10 |
Laptopovi u ponudi Telenora i VIP-a | YoZla | Prenosni računari | 11 | 18.9.2011 12:44 |
Fujitsu Siemens laptopovi - vasa iskustva i saznanja?! | dudule | ŠDK - Prenosni računari | 6 | 22.7.2008 17:12 |
Najlakši Linux | Guterill | Slobodni softver | 46 | 22.1.2008 17:21 |
Zaštita i održavanje... | rapha | Zaštita | 16 | 15.12.2005 4:41 |