Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.12.2025, 7:50   #1
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 902
Zahvaljeno 1.192 puta na 640 poruka
Određen forumom Total War: Warhammer 40,000

Total War: Warhammer 40,000 – Announce Trailer
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2025, 8:31   #2
tommy gun
Veteran

Član od: 14.12.2008.
Zahvalnice: 256
Zahvaljeno 262 puta na 150 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku tommy gun
Određen forumom Re: Total War: Warhammer 40,000

Gospode dragi, ovo mora da bude revolcuionarno, neka ga rade i 10 godina narednih, samo da bude vrhunac 40k gejminga
tommy gun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2025, 12:08   #3
tommy gun
Veteran

Evo malo detaljnije: https://www.totalwar.com/news/total-war-warhammer-40000

Ukratko: imaćemo praktično na početku marince, imperijalne vojnike, orke i elfove. Zanimljivo je što će ovo izaći i za konzole, blage veze nemam kako će to da ispadne. Moći ćemo da pravimo svoje armije kakve želimo. Sve mi se čini da će ovo biti samo jedan grandiozni Dawn of War gejmplej, ali ono najbolje iz njega. Ne verujem zaista da će ovo podbaciti, mada mi debelo smrdi na lošu optimizaciju, ali će svakako imati vremena da popravljaju stvar i da grade svet kao i u ovoj prethodnoj trilogiji.

Moja prvoloptaška procena jeste da će ovo izaći tokom 2027.
Stara 17.12.2025, 2:35   #4
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.599
Zahvaljeno 3.933 puta na 2.450 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

Imajuci u vidu da je novi motor (nadam se da je potpuno nov, a ne neki tesko krpljen Warscape) mislim da moze biti i jedno i drugo (od odlicnog do loseg )

Prisutnost na konzolama moze biti los znak ali i ne mora da znaci. Neko je skoro pomenuo na nekim klipovima da je Stellaris na konzolama bez nekih vecih problema, TW nije kompleksniji od toga sto se tice mehanika i ostalog. Mislim da klasican TW (uz odredjena poboljsanja) nece trpeti neka zaglupljivanja zbog konzola.

Realno, TW gameplay u srzi uopste nije toliko komplikovan da bi bilo potrebno dodatno zaglupljivanje. Rome Total War radi na danasnjim telefonima a da se ne lazemo nista se tu nije revolucionarno menjalo od njega

Ono sto je meni malo neverovatno je sto dosta ljudi ovde ocekuje pune bitke flotila
Naravno da bi bilo fenomenalno kada bi ih imali, ali mislim da je stvarno nerealno ocekivati tako nesto, makar ne u prvom naslovu.

Cak iako stavimo nedostupnost licence na stranu (bitke flotilama trenutno pripadaju Focusu i njihovom Battlefleet Gothic: Armada) mislim da je nerealno ocekivati tako nesto i posebna su zverka gde ni posebna igra (Armada) ne moze u potpunosti da pokrije sve.
Ako i budu prisutne (sumnjam) bice osnovne poput Empire i Napoleon igara.

A mislim da je bolje automatizovati ih umesto sto ce ih ubacivati cisto osnovno, a verujem da ce tako i biti. Mislim da ne vredi bacati resurse i optimizaciju na nesto sto nece biti preterano zanimljivo.

Automatske bitke uz dosta ozbiljniji uticaj na planetarne borbe. Dostupnost artiljerije, Exterminatus, podrska iz vazduha i pojacanje itd. i to je to. I mislim da je to sasvim OK.
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku pentraksil na korisnoj poruci:
tommy gun (17.12.2025)
Stara 17.12.2025, 12:16   #5
tommy gun
Veteran

Juče sam ih slušao - iako nisu ništa novo rekli - gde su pričali vrlo opšte o igri, ali mislim da će ovo, između redova zaključujem, u suštini biti jedan glomazni i megalomanski Dawn of War, kao što sam i napisao, što ne znači je nužno loše, naprotiv, samo će prošire sve ono što DoW nije mogao zbog svoje forme.

No, mene više zanimaju mehanike u samoj bici, kako će to da izgleda; video sam da će biti cover sistema, koliko će zapravo bitke grandiozne i na koji način će to da korespondira sa daljim osvajanjima po svemiru, leteće jedinice, artiljerija, sve to što je pentraksil napisao. Mislim, ipak, da će ovo biti dosta drugačiji Total War u odnosu na prethodne.

I, ako im ovo dobro prođe, možda bude i osnov za WW1 i WW2 Total War u nekoj dalekoj budućnosti, što nam se nekada činilo nemoguće za ovaj naslov. Ali, sećam se vrlo dobro, bili smo jako sumnjičavi i prema letećim jedinicama, ali su na kraju ispale odlično.
Stara 18.12.2025, 2:45   #6
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.599
Zahvaljeno 3.933 puta na 2.450 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil

I meni se cini da ce ovo biti DOW na steroidima. I mislim da je to OK. Ako odrade raznovrsnost frakcija kao u prethodnim WH i ispeglaju sve kako treba ....Bice ovo dobar naslov.

Samo me malo brine to sto su zapoceli nekoliko bas velikih projekata. Velika je kompanija, ogroman novac su zaradili na WH...Ali veliki su to zalogaji

WH se i dalje pegla i priprema se poprilicno ozbiljan DLC sa End Times (nakon toga krece Vermintide/Sigmar vrlo verovatno, ako vec i nije u ranoj fazi), zatim Medieval III, sa druge strane zanra imaju Alien Isolation 2 koji je takodje potvrdjen. Nadam se da sve ovo nece uticati na same proizvode. Ovo su sve jako veliki projekt, Pharaoh, WHIII i nekoliko poslednjih DLC-ova izasli su u jako jako losem stanju, do skora su bili krpljeni i prepravljani. Videcemo....

Ono sto je za sada bitno za WH40K je da ce krv i komadanje biti u igri od starta, bez dodatnog placanja
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.12.2025, 8:08   #7
tommy gun
Veteran

Dobra stvar sa ovom kompanijom jeste što čuju fanove i što zaista sve uspevaju da zakpre i na kraju igra bude čista poezija.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Total War: Warhammer JAZO Strateške igre 692 4.12.2025 19:52
Warhammer 40,000: SPACE MARINE 2 Leonida Akcione igre 48 12.12.2024 11:58
Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters code master Strateške igre 16 17.9.2024 22:59
Warhammer 40,000: Dark Millennium Online Thuzar MMORPG igre 14 20.3.2014 20:33
Warhammer 40,000: Space Marine Isko Akcione igre 95 5.11.2011 20:40

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 0:41.