Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Web dizajn

Web dizajn Saveti u vezi dizajna sajtova

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 10.2.2014, 21:35   #1
trebalevo
Novi član
 
Član od: 12.10.2009.
Poruke: 19
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Problem sa swf i IE8

Imam problem sa prikazom SWF-a u IE8. Naime, sa kodom

Kod:
        <div id="logo">
          <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="700" height="100" id="FlashID2" title="www.*****.rs">
          <param name="movie" value="video/Baner.swf">
              <param name="quality" value="high">
              <param name="wmode" value="opaque">
              <param name="swfversion" value="8.0.35.0">
              <!-- This param tag prompts users with Flash Player 6.0 r65 and higher to download the latest version of Flash Player. Delete it if you don’t want users to see the prompt. -->
              <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf">
              <!-- Next object tag is for non-IE browsers. So hide it from IE using IECC. -->
              <!--[if !IE]>-->
              <object type="application/x-shockwave-flash" data="video/Baner.swf" width="700" height="100">
                <!--<![endif]-->
                <param name="quality" value="high">
                <param name="wmode" value="opaque">
                <param name="swfversion" value="8.0.35.0">
                <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf">
                <!-- The browser displays the following alternative content for users with Flash Player 6.0 and older. -->
                <div>
                  <h4>Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.</h4>
                  <p><a href="http://www.adobe.com/go/getflashplayer"><img src="http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif" alt="Get Adobe Flash player" width="112" height="33" /></a></p>
                </div>
                <!--[if !IE]>-->
              </object>
              <!--<![endif]-->
          </object>
      </div>
strana sa SWF-om ima normalan prikaz i u FF, i Chromu, i Operi, i IE, ali ne prolazi proveru koda na http://validator.w3.org/check. Medjutim, kada kod

Kod:
<div id="logo">
              <object type="application/x-shockwave-flash" data="../video/Baner.swf" width="700" height="100" id="FlashID2" title="www.*****.rs">
               
                <param name="quality" value="high">
                <param name="wmode" value="opaque">
                <param name="swfversion" value="8.0.35.0">
              </object>
      </div>
prodje proveru na http://validator.w3.org/check tada je normalan prikaz u FF, Chromu i Operi, ali u IE8 ne prikazuje SWF.

Moze li mi neko reci o cemu se radi i kako se to resava?

Hvala svima unapred.

Poslednja ispravka: hacker_aca (10.2.2014 u 22:22) Razlog: dodati "code" tagovi
trebalevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2014, 0:35   #2
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 406
Poruke: 2.970
Zahvalnice: 661
Zahvaljeno 918 puta na 497 poruka
Određen forumom Re: Problem sa swf i IE8

А што користиш валидатор? Ок да ти покаже на неке ситнице и пропусте али је битније да ти се страница исправно прикаже у свим прегледачима и у различитим резолуцијама.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2014, 1:26   #3
Neutrino
Deo inventara foruma
 
Član od: 17.6.2011.
Poruke: 6.520
Zahvalnice: 88
Zahvaljeno 2.758 puta na 1.715 poruka
Određen forumom Re: Problem sa swf i IE8

Citat:
Dekip kaže: Pregled poruke
А што користиш валидатор? Ок да ти покаже на неке ситнице и пропусте али је битније да ти се страница исправно прикаже у свим прегледачима и у различитим резолуцијама.
Pa validator baš za to i služi Kada browseru najaviš koji DOCTYPE koristiš i usput ispuniš sve uslove koje on zahteva garantuješ da će browser prikazati stranicu u stanard compliant a ne quirks modu. Kad god je to moguće stranice treba da ciljaju na potpunu validnost. Potpuno je druga stvar tvrdnja da validnost stranice utiče na SEO stranice, što je naravno netačno.

@trebalevo
Nisi naveo koji DOCTYPE koristiš. U zavisnosti od njega postoji nekoliko rešenja koja garantuju ispravan prikaz. Aaaaali... Jesi li apsolutno siguran da u 2014. godini želiš Flash sadržaj na svom sajtu? Gotovo svi SEO rankeri će postojanje Flasha na stranici oceniti negativnim bodovima.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
trebalevo (11.2.2014)
Stara 11.2.2014, 17:51   #4
trebalevo
Novi član
 
Član od: 12.10.2009.
Poruke: 19
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa swf i IE8

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Jesi li apsolutno siguran da u 2014. godini želiš Flash sadržaj na svom sajtu? Gotovo svi SEO rankeri će postojanje Flasha na stranici oceniti negativnim bodovima.
Ako je tacno ovo sto si napisao, onda nisam siguran da ga zelim na sajtu. Mozes li da mi das predlog sta umesto njega, a da nije obicna slika?
trebalevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.2.2014, 21:48   #5
Neutrino
Deo inventara foruma
 
Član od: 17.6.2011.
Poruke: 6.520
Zahvalnice: 88
Zahvaljeno 2.758 puta na 1.715 poruka
Određen forumom Re: Problem sa swf i IE8

Citat:
trebalevo kaže: Pregled poruke
Ako je tacno ovo sto si napisao, onda nisam siguran da ga zelim na sajtu. Mozes li da mi das predlog sta umesto njega, a da nije obicna slika?
Bilo koje od zilion JavaScript/jQuery za rotaciju slika će ti završiti posao.

Evo ja sam ovde skoro baš napisao jedan od nule, čisto u demonstrativne svrhe. Samo stavi druge slike. Ništa u kodu ne moraš da menjaš.

Kompletan kod i demonstraciju možeš naći u ovom postu http://www.sk.rs/forum/showthread.ph...38#post1844538
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
trebalevo (11.2.2014)
Stara 11.2.2014, 22:23   #6
trebalevo
Novi član
 
Član od: 12.10.2009.
Poruke: 19
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa swf i IE8

Citat:
Neutrino kaže: Pregled poruke
Bilo koje od zilion JavaScript/jQuery za rotaciju slika će ti završiti posao.

Evo ja sam ovde skoro baš napisao jedan od nule, čisto u demonstrativne svrhe. Samo stavi druge slike. Ništa u kodu ne moraš da menjaš.

Kompletan kod i demonstraciju možeš naći u ovom postu http://www.sk.rs/forum/showthread.ph...38#post1844538
Hvala na kodu. Pokusacu nesto da iskombinujem.
trebalevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2014, 0:53   #7
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 406
Poruke: 2.970
Zahvalnice: 661
Zahvaljeno 918 puta na 497 poruka
Određen forumom Re: Problem sa swf i IE8

Evo ti još jednog rešenja.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2014, 17:56   #8
trebalevo
Novi član
 
Član od: 12.10.2009.
Poruke: 19
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Question Vise nije problem swf, ali jeste IE8

Nesto sam iskombinovao i nije lose ispalo, ali opet imam isti problem - u svakom browser-u normalno radu osim u fucking IE8!

Koristio sam kod sa http://www.sk.rs/forum/showthread.ph...38#post1844538 , bukvalno prepisan i ubacen u <head>

Kod:
<!DOCTYPE HTML>
<html> 
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

        <script src="../Scripts/jquery-2.1.0.min.js"></script>
        <script>
                $(document).ready(function(){
                        var duration = 4000; // Koliko svaka slika treba da bude prikazana (u milisekundama).
                        var transition = 1000; // Koliko treba da traje prelaz animacije između slika (u milisekundama).
 
                        var images = $('.wrapper img'); // Sada napravimo listu svih dostupnih slika (objašnjenje u sledećem blok komentaru).
                        if(!images.length){ // Proveravamo da li uopšte ima dostupnih slika.
                                return false;
                        }
                       
                        var currImage = 0; // Sadrži redni broj trenutno prikazane slike (zbog jQuery 'eq' funkcije korisno je da brojanje počne od nule).
                        images.not(':first').hide(); // Sakrivamo sve slike osim prve ('images' je već kolekcija svih slika)
                        var intervalID = setInterval(function(){
                                images.eq(currImage).fadeOut(transition, function(){
                                        if(currImage == images.length - 1){ // images.length - 1 zato što nam numeracija slika počinje od nule!
                                                currImage = 0;
                                        } else {
                                                currImage++; // U suprotnom sledeća slika je sledeća po redu u kolekciji.
                                        }
                                        images.eq(currImage).fadeIn(transition);
                                })
                        }, duration);
 
                });
        </script>
odnosno u odgovarajuci <div> u okviru <body>

Kod:
        <div id="logo">
               <ul class="wrapper">
                <li><img src="../images/logo/logo.JPG" alt="logo" ></li>
                <li><img src="../images/logo/logo2.JPG" alt="logo2" ></li>
            </ul>
        </div>
i u .css fajl (opet bukvalno prepisan uz izmene vrednosti za velicinu slike (prilagodjeno slikama koje se koriste) i margine)

Kod:
.wrapper     {
                        width: 700px; /* Dimenzije kontejnera... */
                        height: 100px; /* ...moraju da budu eksplicitno zadate da bi funkcionisalo... */
                        margin: 0 auto; /* ...ovo centriranje sa auto za horizontalne margine. */
                        padding: 0;
                        list-style: none; /* Ovo uklanja ružna dugmad oko <ul> liste. */
                }
Moze li mi neko (OPET) reci gde sam pogresio, ili je opet u pitanju idiotizam MICROSOFT-a i IE-a???

Poslednja ispravka: trebalevo (14.2.2014 u 17:58) Razlog: dopuna teksta
trebalevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.2.2014, 18:59   #9
Neutrino
Deo inventara foruma
 
Član od: 17.6.2011.
Poruke: 6.520
Zahvalnice: 88
Zahvaljeno 2.758 puta na 1.715 poruka
Određen forumom Re: Problem sa swf i IE8

Moja greška. Linkovao sam jQuery 2.1.0 biblioteku koja eksplicitno koristi addEventListener, nešto što IE8 jednostavno ne razume.

Liniju
Kod:
<script src="http://code.jquery.com/jquery-2.1.0.min.js"></script>
jednostavno zameni sa
Kod:
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.11.0.min.js"></script>
i problem bi trebalo da bude rešen.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci:
trebalevo (14.2.2014)
Stara 14.2.2014, 22:06   #10
trebalevo
Novi član
 
Član od: 12.10.2009.
Poruke: 19
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa swf i IE8

Sada je sve ok! To je falilo! Hvala jos jednom.
trebalevo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa Tv tjunerima sale94 Kvarovi 21 26.6.2014 8:09
Problem sa puštanjem HD filmova sa eksternog HDD-a Pipboy Foto i audio/video 0 24.12.2010 21:09
Nokia e71 i problem sa USB konekcijom PsyDuck Aparati i oprema 5 1.12.2010 15:17
Problem sa PLAVIM EKRANOM backo87 Kvarovi 7 25.10.2010 18:12
HP DeskJet f4180 - problem sa instalacijom vanila Ostale komponente 3 12.3.2009 19:22


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:41.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2018, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com