Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Web dizajn

Web dizajn Saveti u vezi dizajna sajtova

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 13.5.2017, 23:16   #1
M1los
Starosedelac
 
Član od: 13.5.2006.
Lokacija: Prijedor, RS
Poruke: 1.462
Zahvalnice: 765
Zahvaljeno 105 puta na 83 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku M1los
Određen forumom Problem sa footerom i skaliranje sajta

Поздрав, људи!

Другар и ја смо одлучили да правимо фото-портфолио сајт да се мало вјежбамо, ја учим front-end (засад сам мало јачи почетник у HTML-у и CSS-у, JavaScript је у плану) а он back-end (засад PHP и MySQL). Иде нам релативно океј, с обзиром да нам је ово споредна активност поред студирања, али пошто смо њубови мало-мало налетимо на неки проблем који нам је мало теже ријешити

Елем, налетио сам на проблем са футером, који изгледа овако:


Поставио сам му width на 100%, али на лијевој страни остане пар милиметара на које неће да се прошири, и не знам како да ријешим то. Код који сам користио:
Kod:
footer {
	text-align: center;
	background: #333;
	position: fixed;
	bottom: 0;
	width: 100%
}
За читав сајт сам одредио Container у виду DIV-а ширине 1000 пиксела, а footer сам ставио ван њега, директно у body.

Друго питање: Како да одрадим скалирање сајта да изгледа океј и у нижим резолуцијама и на телефонима? Не тражим да ми неко то одради, само да ми каже основе и да ме упути гдје да тражим

И треће, бонус питање: Код Search форме, како да умјесто "Submit Query" дугмета одредим да буде сличица (лупа, на примјер)?

Хвала унапријед!
M1los je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.5.2017, 3:40   #2
Remedy
Veteran
 
Član od: 5.11.2005.
Poruke: 617
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 120 puta na 99 poruka
Određen forumom Re: Problem sa footerom i skaliranje sajta

1. Kad koristis "position: fixed;", element se pozicionira u ondosu na viewport (deo browsera koji prikazuje stranicu). Da bi koristio "width: 100%" mora da postoji roditeljski element (100% od cega?), a toga u ovom slucaju nema. Prouci pozicioniranje. Da bi postigao to sto zelis:
HTML kod:
footer {
	position: fixed;
	bottom: 0;
	left: 0;
	right: 0;
}
2. CSS media queries

3. Postavi sliku kao background (ako neces tekst, ostavi value prazno ili npr stavi "color: transparent;")
HTML kod:
<input type="submit" value="go" style="background:url(/images/search-glass.png) no-repeat;"/>
Remedy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Remedy na korisnoj poruci:
M1los (20.5.2017)
Stara 16.5.2017, 16:54   #3
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 406
Poruke: 2.970
Zahvalnice: 661
Zahvaljeno 918 puta na 497 poruka
Određen forumom Re: Problem sa footerom i skaliranje sajta

1. Remedy objasnio

2. Kod upotrebe @media queries... Imaš lepo i prosto objašnjenje i na W3S ali vodi računa da ne zaboraviš na meta tag:
Kod:
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"/>
Gde ti se bez njega u okviru suzbijenog pregledača sve lepo prikazuje ali na mobilnom uređaju ne. Dva dana sam lupao glavu zbog ovog previda. Najbolje bi bilo da stranicu za koju veruješ da si je ok uradio testiraš na googletu.

3. Isto tako Remedy objasnio.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dekip na korisnoj poruci:
M1los (20.5.2017)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa prikazom sajta na IE wulckdroff Web razvoj 3 26.6.2014 14:27
HP ProBook 470 - Problem sa grafickom Intel HD Graphics 4600 Skiljk Grafika 2 5.5.2014 0:17
Problem (valjda) sa pločom jonathan Kvarovi 21 28.2.2011 1:09
Problem sa novim HDD-om WD Caviar Green WD15EARS (potrebna strucna pomoc) dzambo Kvarovi 18 27.2.2011 2:41
Nokia e71 i problem sa USB konekcijom PsyDuck Aparati i oprema 5 1.12.2010 15:17


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:56.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2018, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com