Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Pregled rezultata glasanja:
MG-RAY 8 22,22%
Stevvan 7 19,44%
Geomaster 4 11,11%
nika100 3 8,33%
GameMaster 2 5,56%
kish 2 5,56%
karloBasic 2 5,56%
EclipsE 2 5,56%
~Raf~ 1 2,78%
aljosaa 1 2,78%
Brains 1 2,78%
corcrash 1 2,78%
Highlander 1 2,78%
ANDROSS 1 2,78%
Marko_L 0 0%
Damjan 0 0%
fingerprint 0 0%
al0cunit 0 0%
BoPe 0 0%
rudar 0 0%
seymourc64 0 0%
x 0 0%
x 0 0%
x 0 0%
Glasova: 36. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.2.2012, 1:21   #1701
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: Programming Challenges

@Belph:
Mene je škola naterala da radim u C#-u i crtkam kontrolice pa sam stekao malo osećaja za prostor, ali nedovoljno Sad ću ja da iskucam neku konzolnu aplikaciju, ali nisam nešto preterano kreativan
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2012, 17:50   #1702
tesla.ki
Novi član
 
Član od: 20.1.2010.
Lokacija: Кикинда
Poruke: 26
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Programming Challenges

Поздрав свима!

Имам један проблем који делује једноставно, али ја не могу да нађем решење. Ради се о проблему у С#.

То што желим да урадим сам успео када учитавам слику на саму форму, али би мени требало да урадим исто то, али када слику учитам у pictureBox.

Желим да направим две контроле FitToScreen и Zoom 100%, али тако да када зумирам на 100% (пошто је слика коју треба да користим много велика) да се појаве ScrollBar-ови у pictureBox-у.

Покушавао сам на разне начине, али све је било безуспешно, а делује тако лако да ће се врсни познаваоци C# вероватно насмејати када виде око чега се ја мучим.

Био бих захвалан ако би неко могао да ми помогне па решим проблем.
tesla.ki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2012, 19:31   #1703
Kosinus
Član
 
Član od: 3.11.2009.
Lokacija: root_localhost
Poruke: 132
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 20 puta na 12 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Pozdrav sugradjanine Nisam vrsni poznavalac C# ali to bi mogao da uradis ovako: napravis novi Panel i stavis mu AutoScroll na true, onda napravis PictureBox, ubacis sliku i stavis SizeMode na StretchImage. Napravis dva Button-a (za Fit to screen i Zoom 100%). Dva puta kliknes na dugme za Fit to screen da bi napravio funkciju koja ce biti pozvana kad se dugme klikne (zvace se imeButtona_Click). U tu funkciju stavis:
Kod:
pictureBox1.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage;
Isti postupak ponovi i za drugo dugme ali sad stavi ovaj kod:
Kod:
pictureBox1.SizeMode = PictureBoxSizeMode.AutoSize;
To bi trebalo da je to
Kosinus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Kosinus na korisnoj poruci:
tesla.ki (15.2.2012)
Stara 15.2.2012, 20:15   #1704
tesla.ki
Novi član
 
Član od: 20.1.2010.
Lokacija: Кикинда
Poruke: 26
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Programming Challenges

Зашто једноставно, кад може компликовано!
Ово у потпуности ради то што ми је потребно, а ја сам рачунао неке zoom факторе, ширине и висине слике, хаос.


Хвала!
tesla.ki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2012, 20:17   #1705
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Možeš da dokuješ pictureBox na formu kao fill. Onda dodaš toolBox gde ćeš da staviš ta dva dugmeta i dokuješ ga kao top na formi. Još samo treba da setuješ autoScroll property forme na true i to bi bilo to.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2012, 20:26   #1706
tesla.ki
Novi član
 
Član od: 20.1.2010.
Lokacija: Кикинда
Poruke: 26
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Programming Challenges

У том случају би ми pictureBox заузимао целу форму, а то ми не би одговарало јер су ми потребна још нека поља како бих користећи тај pictureBox израчунао раздаљину на карти између два клика мишем.

Из тог разлога ми је било потребно да када учитам слику (било користећи OpenDialog или ручно) она буде у FitToScreen "моду" па онда да увећам на 100% због размере.
tesla.ki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2012, 20:33   #1707
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Onda u tom slučaju možeš da koristiš i panel tako što ćeš ga ancherovati sa svih strana na formi. Panel isto ima property autoScroll, tako da samo njega treba da uključiš.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Todors na korisnoj poruci:
tesla.ki (15.2.2012)
Stara 15.2.2012, 20:40   #1708
tesla.ki
Novi član
 
Član od: 20.1.2010.
Lokacija: Кикинда
Poruke: 26
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Programming Challenges

То је у принципу то што је написао Косинус.
Хвала.

Едит:
У решењу за проблем које је поставио Косинус, постоји проблем приликом враћања на FitToScreen након Zoom-а. ScrollBar остане видљив, а када га померим, појављују се празне површине. Зна ли неко како то може да се реши?

Poslednja ispravka: tesla.ki (15.2.2012 u 22:23)
tesla.ki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.2.2012, 23:49   #1709
Kosinus
Član
 
Član od: 3.11.2009.
Lokacija: root_localhost
Poruke: 132
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 20 puta na 12 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Ako ti Panel i PictureBox nisu istih dimenzija namesti da jesu - mozda otkloni problem.
Kosinus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.2.2012, 0:26   #1710
tesla.ki
Novi član
 
Član od: 20.1.2010.
Lokacija: Кикинда
Poruke: 26
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Programming Challenges

Није до тога јер су исте величине. Значи кад зумирам ради ок, проблем је кад враћам у назад. Опет је то вероватно нека ситница, али...
tesla.ki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.2.2012, 11:29   #1711
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Jesi li dokovao pictureBox na panel i setovao fill?
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.2.2012, 18:14   #1712
tesla.ki
Novi član
 
Član od: 20.1.2010.
Lokacija: Кикинда
Poruke: 26
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Programming Challenges

Када урадим то изгуби се scrollBar.

Тражио сам на нету и на скоро свим местима дају исто такво решење, а на некима је онако како сам ја прво покушао са zoom факторима.

Да ли ћу уопште бити у могућности да узмем координате два клика миша на ту зумирану слику, ако се они налазе на различитим деловима слике (ако користим scrollBar)?
tesla.ki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.2.2012, 21:11   #1713
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Aha probaj onda da staviš picBox na početak panela i nemoj da ga filuješ već ga anchoruj kao top i left. Kada se poveća slika onda će ti panel postaviti scrollBox. Kada odzumiraš onda ćeš morati da setuješ picBox size na veličinu panela, s obzirom da nemaju sve fotke istu rezoluciju.

Ili možeš da inicijalizuješ veličinu panela prema veličini fotke koju učitaš, tako da je osnovna rezolucija panela kao i rezolucija fotografije.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.2.2012, 23:12   #1714
tesla.ki
Novi član
 
Član od: 20.1.2010.
Lokacija: Кикинда
Poruke: 26
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Programming Challenges

Isključio sam Fill, a Anchor stoji na Top i Left.

Zatim sam na button koji predstavlja FitToScreen napisao:

Citat:
private void btFitToScreen_Click(object sender, EventArgs e)
{
pbKarta.SizeMode = PictureBoxSizeMode.StretchImage;
pbKarta.Width = width;
pbKarta.Height = height;
panel1.AutoScroll = false;
pbKarta.Location = new Point(0, 0);
}
Gde width i height predstavljaju dimenzije panela, a na button koji predstavlja Zoom

Citat:
pbKarta.SizeMode = PictureBoxSizeMode.AutoSize;
panel1.AutoScroll = true;
Za sada, to obavlja posao.
Hvala puno na savetima.
Sad znam gde mogu da se obratim ako opet zaglavim negde. Hvala još jednom.
tesla.ki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.2.2012, 23:40   #1715
EclipsE
Starosedelac
 
Član od: 16.4.2006.
Lokacija: Scary Movie Reputacija: ■■□
Poruke: 1.337
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 278 puta na 195 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE
Određen forumom Re: Programming Challenges

Postoji tema How to... C# i molio bih vas da je koristite više jer ove stvari uopšte ne pripadaju temi.

Hvala.
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku EclipsE na korisnoj poruci:
Belphegor (16.2.2012)
Stara 17.2.2012, 0:30   #1716
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Programming Challenges

Ne znam iz kojeg razloga prvo isključuješ autoScroll pa ga ponovo uključuješ, a nije mi jasno ni što picBox-u svaki put određuješ lokaciju 0,0 kada uradiš fit to screen. Kada si mu jednom definisao lokaciju ne vidim razlog što to opet radiš.

Mogao bi moderator da premesti ove postove u how-to-c# temu pošto je dečko očito nov na ovom forumu i ne zna gde da postavi pitanje.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.2.2012, 19:17   #1717
tesla.ki
Novi član
 
Član od: 20.1.2010.
Lokacija: Кикинда
Poruke: 26
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Programming Challenges

Nisam znao da postoji posebna tema za C#, pa se ovom prilikom izvinjavam, a neka moderator premesti dosadašnje poruke (ako misli da je potrebno).
tesla.ki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2012, 18:07   #1718
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Cool #define TRUE FALSE

OK, evo jedan zadačić, ako je neko zainteresovan:

-- Napravite program koji ce izracunati sumu Fibbonaci-evog niza do N-tog elementa.

Primer:

Kod:
N = 5
R = 0 + 1 + 1 + 2 + 3 = 7
Too easy? Jeste...

Ovo je Obfuscation contest.

Svi jezici koji nisu low-level su dozvoljeni, dok god navedete uputstva za kompajliranje / startovanje (ukoliko su potrebna). Pobeđuje najpametnije obfuscatovani code.

Možete postaviti više od jednog rešenja.

Good Luck...

Poslednja ispravka: MG-RAY (2.6.2012 u 18:18)
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.6.2012, 18:40   #1719
EclipsE
Starosedelac
 
Član od: 16.4.2006.
Lokacija: Scary Movie Reputacija: ■■□
Poruke: 1.337
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 278 puta na 195 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE
Određen forumom Re: Programming Challenges

Node.js required.

Dayum!

Rainbow face! (paste u editor, i smanjiti font na 7-8)

Poslednja ispravka: EclipsE (2.6.2012 u 18:52)
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku EclipsE na korisnoj poruci:
fingerprint (14.6.2012)
Stara 14.6.2012, 17:45   #1720
fingerprint
Veteran
 
Član od: 5.11.2006.
Lokacija: Dark Side Of The Moon
Poruke: 1.121
Zahvalnice: 394
Zahvaljeno 594 puta na 222 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku fingerprint Slanje poruke preko Yahooa korisniku fingerprint
Određen forumom Re: Programming Challenges

Well, bash je sam po sebi obfuscated, ali ja sam se dodatno potrudio da uradim bespotrebno komplikovano rešenje :P . Evo koda:
Kod:
#!/bin/bash
if [ ! -f cat -o ! -f echo ]
then
    echo -n > cat
    echo    > echo
fi
if [[ $1 -eq 1 ]]
then
    echo `stat -c%s echo`
    rm echo cat
else
    cp echo bash
    cat cat >> echo
    mv bash cat
    bash $0 `expr $1 - 1`
fi
Kod funkcioniše ovako:
  • Ukoliko ne postoje, prave se fajlovi cat i echo (namerno izabrana zbunjujuca imena)
  • ukoliko je skripta pozvana sa argumentom 1, vraća se veličina fajla echo (koja bi u ovom trenutku bila 1)
  • Ukoliko nije, echo se kopira u bash, cat se appenduje na echo, bash se preimenuje u cat. Sada cat sadrži ono što je echo sadržao pre update-a.
  • Skripta poziva samu sebe sa argumentom smanjenim za 1

td;dr, skripta "presipa" fajl u fajl (puni ih newlineovima), a veličina fajla echo posle n-tog pokretanja je rezultat (skripta ga ispisuje).

Poslednja ispravka: fingerprint (15.6.2012 u 12:20)
fingerprint je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku fingerprint na korisnoj poruci:
EclipsE (14.6.2012), Geomaster (14.6.2012)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
challenge, programiranje, takmicenje

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Multithreading in game programming with C++ yaelo Pravljenje igara 0 19.10.2006 1:52


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:18.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com