Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Aparati i oprema

Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 30.11.2014, 19:52   #1
GalaxyS2
Novi član

Član od: 26.11.2014.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Vek trajanja Led/Amoled ekrana i laz?

Pozdrav. Imam cudnu nedoumicu. Kupio brat 2 savrsena galaxy s2. Meni i njemu. On ga jedva koristi, a ja maksilmalno. Gledam filmove streamovane preko torrenta(sve sto postoji) sa prevodom sa titlovima non stop (3 meseca) i igram Clash of Clans igru Veoma mnogo.

Paradoksi. Moj telefon nakon 3 meseca koriscenja (ekran bio ukljucen po 10h dnevno) izgubio je totalno ostrinu. Linije ukoso su zubaste, fontovi kockasti, bled ekran, boje jadne, peku me oci... slike su mutne, zrnaste... boja je totalno bleda.

I sad imam par pitanja:

1. Nemam para. Da li su led/amoled ekrani totalno jadni da ne mogu da izdrze ni 3 meseca intezivnog koriscenja?

2. Zasto mi se desava to i na acer lap topovima (posle toga sam uzeo tel kao zamenu) ?

3. Ja ove probleme nisam imao na obicnim tft tipa windows mobile 6.1 na tytn2 / htc hd? Da li nas proizvodjacu lazu o veku trajanja?

4. Znam da mnogi ne koriste telefon po pola dana, ali nije prirodno da ovako brzo propadnu. Jalove boje, iskrivljene linije, zrnasti fontovi, bleda bela, pa bela koja ubija oci. SLIKA siva. A galaxy s2 je imao savrsene boje. Kao i galaxy s1. Isto im se desilo ! Koja je poenta da navodno 2000000 sati rada?? Pa nisi kadri izdrzati 3 meseca jaceg koriscenja !!!!

5. Da li je iko primetio slicno? Ja dam snajperista u vojsci. Ne ocekujem da svi vide kao ja. Ali recimo da je brat primetio.

6. Sta mi vredi i najmocnija specifikacija ako im ekrani propadaju? Sta sad kupiti? Imam nocnu moru !,Ovi huawei su jos vece krsine. Drug ima neki g300 i jos jedan sa 2 giga rama i ne mogu prismrditi samsungu !!!!

7. Zasto je led/amoled tehnologija tako jadna? Isto mi se desavalo na acer laptopovima. Cim ekran ukljucen po pola dana, raspadaju se ekrani za 3 meseca..

8. Aj imao aam silne htc sa obicnim tft. Jeste da ti silni pda nisu prismrditi led-u kad su novi ali su trajali godinama !!! Ovi led gube boje posle par meseci!!!! Manje vise boje .! U pitanju je ostrina, osvetljenost, crna boja, bled ekran, zrnasti fontovi... laicki receno kao isuseni crt monitor bez antialiasinga !!!

9. Da li je neko mucio neko android/led ekram meseciman(godinama) da nije.izgubio boje/ostrinu?

10. Zasto proizvodjaci lazu o veku trajanja "vrhunskih modela" ? NEnamerno sam ih koristio intezivno i oba samsung s1/s2 su pali na ispitu. Pre nego sto neko krene da ih hvali, neka ih muci 3 meseca.

11. Posto huawei ima zlo display, a samsung super, mada jadnog veka trajanja, da li vredi da zuzmem neki htc? Ima li neki htc uredjaj sa vrunskim trajanjem ekrana? Treba mi za celodnevni rad/ igranje/ gledanje flmovam

12. Mozda sam pitao, ali da li ste objektivno primetili slicno? Pomislio bih da je do mene, al posto su ovako propali i acer laptopovi shvatio sam da je to mana led ekrana. I sad ne znam sta da kupim. Da uzmem iphone? Uopst nemam para ali uzeo bih nesto sto ima izdrzljiv ekran !!! Ali sta?! Nemam para za bacanje.

HVALA.
GalaxyS2 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.11.2014, 20:30   #2
LIMAN
Veteran

Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 170 puta na 149 poruka
Određen forumom Re: Vek trajanja Led/Amoled ekrana i laz?

Čekaj,ti buljiš u ekrančić od telefona 10 sati dnevno,da ti nisu otišle oči a ne ekran
Šalu na stranu,mislim da stariji telefoni tipa S2 ne mogu da izdrže toliko opterećenje,možda mogu ovi noviji.
Za lap top jeste cudno.Pada mi na pamet da nisi mozda pokupio neki softverski bag (virus,malware...) koji ti je sredio ekrane,mada sumnjam.
LIMAN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2014, 1:44   #3
darac_kv
Veteran

Član od: 5.3.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 134 puta na 123 poruka

Kupio si polovan telefon, bez garancije verovatno. Ko zna koji ekran je tu ubacen i sta je radjeno sa tim telefonom.Komsija ima S2 plus, kupio ga je kad je izasao, intezivno ga koristi i telefon je isti kao i prvog dana.To je jedan od primera,ima ih mnogo. Problem je najverovatnije do tvog primerka telefona,nesto tu nije u redu.Samsung nije firma koja sebi dozvoljava da pravi ekran koji ce trajati godinu dve, stavise, poznati su po kvalitetnim i dobrim ekranima, bilo tft,amoled itd...za moj ukus samsung ima mnogo jake boje,prenaglasene,vise mi odgovara ips kod huawei,sony,zte itd...
darac_kv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2014, 1:59   #4
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.017
Zahvaljeno 4.118 puta na 2.473 poruka

AMOLED ekrani sa vremenom menjaju nijansu boje jer plavi podpikseli propadaju brže od zelenih i crvenih. Sve ostalo poput bleđenja ekrana, zrnatosti... je verovatno neka žešća kopija od ekrana ugrađena u taj telefon.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2014, 2:11   #5
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 457
Zahvaljeno 4.138 puta na 3.846 poruka

nije to napravljeno da se gleda u njega 10 sati dnevno
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2014, 12:51   #6
GalaxyS2
Novi član

Hvala na odgovorima. U pravu si Aibo. Citam da Samsung s2 ima amoled plus koji nema dug zivotni vek. Zato je Samsung u s3 ugradio samo "obican" amoled. Bar tako citam po netu.

Razmisljam da uzmem s3, ali taj telefon ima isto rama kao s2, a trosi dosta vise. To su mu stavili kao najvecu manu. Ima li jos neki Samsung u tom nekom rangu s2/s3 da je dokazano dobar?

Water wizard, mozda nije namenjeno, ali koriste ga ljudi i duze od mene. Ne znam da li ste culi za igru Clash of Clans? Ja sam medju najboljima u Srbiji. Posto ne koristim vise lap top, nemam bluestack emulator za Android.

Ista stvar mi se desila i sa acer lap topovima (doduse jeftini modeli). Ekran bio ukljucen po ceo dan i "presusio". Kose linije su kao stepenice, pikselizacija, bleda bljestava bela i na iskljucenom brightness, fontovi kockasti, boje blede, siva belkasta, crna vise nije crna...

Zato mene muci sta da kupim a da moze da izdrzi celodnevni rad. Dok sam imao obicne tft ekrane ovoga nije bilo. Doduse to su bili nekadasnji win mobile uredjaji. Mozda gresim, al cini mi se da ovi danasnji ekrani jesu daleko kvalitetniji, ali da im je vek trajanja daleko manji.

Sto se tice moje s2, jedva je koriscen pre mene. Kupio sam ga od poznanika i radio je sjajno par meseci. Telefon je vrhunski. Nijednu manu osim ove mu nisam nasao. Nijednu. Mislim ss da kupim opet s2 ! Obozavam ga. Ali bojim se da opet ne dozivim ovo.

Eh da. Da li ima neko na forumu da je dugooooo koristio samsung galaxy tab? Mislio sam da su oni mozda predvidjeni za duzi rad.
Stara 1.12.2014, 13:05   #7
tref
Starosedelac

Član od: 5.8.2013.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 408 puta na 306 poruka

Druze od tolikog igranja stradace sve, ploca i procesor, overheating-pregrejavanje, spalices sve, za bateriju da i ne govorim.
tref je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2014, 14:26   #8
LIMAN
Veteran

Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 170 puta na 149 poruka

Ja bi ti savetovao da uzmeš telefon koji se zagrejava najmanje moguće,ne pitaj me koji je to ne znam.Najbolje neki jak telefon tipa Z3 (čuo sam da je dobar).
Ima li
para od te igrice ili si medju najboljima samo radi zadovoljstva?
LIMAN je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2014, 15:17   #9
Game fever
Starosedelac

Član od: 3.4.2007.
Zahvalnice: 2.477
Zahvaljeno 283 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Game fever

Vrlo je verovatno da je ekran u njemu zamenjen (za neki krs). Mada sa druge strane telefoni da rade 10 sati na dan, mislim da je previse, nisam siguran da bilo koji telefon moze da izdrzi to duze od par meseci.
Game fever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2014, 17:01   #10
SirDuck
Deo inventara foruma

Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka

Daj fotografiši kako to izgleda, živo me zanima.
SirDuck je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.12.2014, 21:53   #11
GalaxyS2
Novi član

Probao sam fotkati drugim telefonom, ali slika je bljestava. Ne znam sta bih okacio. Pa para bi bilo od one igrice kada bih nalog prodao. Medjutim toliko sam truda ulozio da bih ga pre ostavio mrtvog To je jedna od najpopularnijih multiplayer igara na androidu. Nisam bio veliki fan, ali sam daleko dogurao. Pa eto da kazem da je iz zadovoljstva

Ne znam da li se culi, ali za android postoji program po imenu Popcorn time 2.4 kojicpusta filmove/serije sa torenta. Ima prevod za srpski svaki film skoro. Baza filmova i serija je enormna. Prakticno sve sto postoji.

Telefon koristim i za masovno gledanje filmova. Ne znam, videcu sta cu. Ne bi mi bilo zao i da se zaduzim, al da sam siguran da moze izdrzati toliki rad. Uglavnom hvala na odgovorima.

Ekran nije menjat 100%. U principu prodacu telefon, jer 90% ljudi ne bi na prvi pogled ni primetili. Intezivno sam ga koristio pa je vidljiv gubitak kvaliteta. No onaj ko ga prvi put vidi rekao bi wow. Probacu galaxy tab 3, pa sta bude. Il slican.
Stara 1.12.2014, 22:12   #12
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.652
Zahvaljeno 2.708 puta na 1.623 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Kupi laptop i obavezno postolje sa ventilatorima. Trajace ti sigurno mnogo duze. Iz tvojih obrazlozenja treba da zakljucimo da nista ne valja. Samsung uz Lg pravi skoro svima ekrane ovaj drugi cak i Apple-u. Ako ti nije problem rasklopi onako delimicno taj tvoj S2 pa napisi unutarnje oznake da to desifrujemo na forumu. Nema razloga da bacas telefon u ovlascenom ili nekom drugom renomiranom servisu za ne velike pare mozes da zamenis ekran, sto nov, sto polovan.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.12.2014, 10:06   #13
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.429
Zahvaljeno 3.408 puta na 2.346 poruka

Citat:
GalaxyS2 kaže: Pregled poruke
Probao sam fotkati drugim telefonom, ali slika je bljestava. Ne znam sta bih okacio. Pa para bi bilo od one igrice kada bih nalog prodao. Medjutim toliko sam truda ulozio da bih ga pre ostavio mrtvog To je jedna od najpopularnijih multiplayer igara na androidu. Nisam bio veliki fan, ali sam daleko dogurao. Pa eto da kazem da je iz zadovoljstva

Ne znam da li se culi, ali za android postoji program po imenu Popcorn time 2.4 kojicpusta filmove/serije sa torenta. Ima prevod za srpski svaki film skoro. Baza filmova i serija je enormna. Prakticno sve sto postoji.

Telefon koristim i za masovno gledanje filmova. Ne znam, videcu sta cu. Ne bi mi bilo zao i da se zaduzim, al da sam siguran da moze izdrzati toliki rad. Uglavnom hvala na odgovorima.

Ekran nije menjat 100%. U principu prodacu telefon, jer 90% ljudi ne bi na prvi pogled ni primetili. Intezivno sam ga koristio pa je vidljiv gubitak kvaliteta. No onaj ko ga prvi put vidi rekao bi wow. Probacu galaxy tab 3, pa sta bude. Il slican.
Kakve li ti to oči imaš
Na tvom mestu bih kupio tablet. Instant.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Osvetljenje ekrana Milan1997 Prenosni računari 1 15.3.2012 0:44
Programiranje na laptopu - velicina ekrana Ivan452 Programiranje 6 3.11.2011 12:43
Pitanje u vezi laptop ekrana Lanikor Prenosni računari 1 8.4.2011 13:56
HP PAVILION dv4 1220us treperenje ekrana IvanG Prenosni računari 0 29.6.2010 14:49
Zumiranje ekrana (Win & TV) rubiroza Video/TV softver 0 11.6.2006 15:06

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:48.