![]() |
![]() |
|
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Posavetujte me i predlozite idealnu konfiguraciju za obradu videa. Potrebno mi je za skidanje i obradu videa sa mini DV kamerice (obrada u premijeru) i prebacivanje VHS kaseta na DVD CD. Voleo bi i da snimam video sa TV-a na HDD. (isto da ga mogu obradjivati)
Znaci koji procesor AMD ili INTEL? Koja grafika? Memorija naravno full 2x512. TV kartica ili grafika sa VIVO? Gde je bolji kvalitet slike? Svaka pomoc mi je dobrodosla. Unapred zahvalan Kokan!!! kokanyu@eunet.yu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 2.12.2005.
|
![]()
Evo ti moja preslikana konfiguracija, za mene je idealna
![]() 1 Gb kingston value Epox 8kda3j NF3 Athlon 64 2800+ 250 GB maxtor IDE (pazi ako si overklokerski raspolozen ne uzimaj SATA disk!) Audigy 2 LE GE Force 6600 VIVO NEC Firewire kartica LG 4082b i LG 4163B DVD rezaci (definitivno najbolji rezaci u DVD video modu) Od napajanja ti preporucujem Coolermaster extreme power 430 vati, sasvim lepo radi za tu cenu. E sad, pitanje je u kojim programima ces ti raditi video montazu, ja godinama unazad koristim Premiere 6.0 i 6.5, na ovoj masini (klokovanoj na 2170mhz = 241x9) cinemacraft standalone mpeg kompresor ima prosek od 48 frejmova u sekundi a u premieru sa njegovim pluginom imam izmedju 35-37. Sto se tice tv tjunera za capture ne bih ti preporucio ni jedan posebno (mada je leadtek winfast sasvim pristojna kupovina) jer najbolji kvalitet materijala dobijes kada vhs video prebacis direktno preko dv kamere u dv avi format pa ga onda obradjujes (normalno kamera mora da poseduje analog IN u protivnom neces imati tu mogucnost). Ako te jos nesto interesuje slobodno se obrati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 8.12.2005.
|
![]()
pozdrav svima.
imam malu nedoumicu koja je vezana za prebacivanje materijala sa vhs ili dv na komp. razumem da se sve de{ava u realnom vremenu, ali ljudi pomagajte. sta da radim da bih sa standardnih 4 sata za sat, nakon monta`e imao rendering u realnom vremenu ili cak brze. sta mi je sve potrebno? posedujem intelov celeron na 2, 512 ram(2*256), g force 440 64, i jaku zelju da sve to nabudzim da bih postigao cilj. softver: adobe premier 6.5, pro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.887
Zahvaljeno 3.719 puta na 1.133 poruka
|
![]() Citat:
Radim bas to sto ti zelis vec skoro tri godine i mislim da znam sta pricam... BTW. Adobe premiere nije 100% kompatibilan sa amd konfiguracijama.... (pro 1.0 ne radi ali su 1.5 vec zakrpili ali...), imao sam iskustva da premiere uopste nece da se pokrena na amd-u. Poslednja ispravka: oluja (8.12.2005 u 23:27) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Iskreno ne znam ali mislim da za dv treba procesor 2.5 i jaci ispravite me ako gresim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
sto je Premiere u svim instancama pravio nevidjene probleme na Intel platformama...od dual PIII konfiguracije do P4 2.4 na 7205 za koji sam dao maltene bogatstvo u to vreme, premier je uvek pravio problema sa radom na Intel masinama (pogotovo u RAID sistemu, ajao...) Inace premiere PRO je jedan izuzetno jadan program sa neverovatno lose napisanim i neoptimizovanim kodom prepunim bagova - los pokusaj kopiranja Apple Final Cut i Avid Express DV-a koji je nazalost prilicno neslavno prosao...pogledaj samo postove na netu o problemima sa kojima se korisnici susrecu (i na Amd i na Intel platformi), svima koji zele da se bave ozbiljnijom video montazom preporucujem da sednu i nauce Avid Express DV, jeste da je u pocetku super konfuzno ali je to jos uvek najprofesionalniji program za video montazu na PC plaftormi, pored njega tu je i odlican Vegas a u svakom slucaju stari dobri Premiere 6.5 odradjuje 99% poslova 400% brze od PRO varijante. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|