![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Član
Član od: 25.12.2008.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Pozdrav..
Pre jedno 2-3 nedelje sam instalirao Windovs 7 x86 i jos uvek 'izucavam' po njemu..Sinoc sam probao da pokrenem CPU-Z i video sam da mi za trenutnu brzinu procesora pise da je 1201 Mhz (a trebalo bi da je 2768 Mhz)..Primetio sam da se multiplier mnogo menja (ja sam ga stavio na 11.5x,a on krene od 5x,pa povecava i smanjuje i s tim regulise brzinu procesora)!Na XP-u mi je sve super radilo,pa zato mi sad nije jasno!Da li je neko imao jos takvu situaciju?Sta bi to moglo da bude?Hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
To je specijalna tehnologija koja pomaze u stednji energije. Kada ne koristis procesor on se sam downclokuje (spusti mnozioc)da bi ustedeo struju. Ukljuci neki zahtevan program i gledaj kako ce se clock povecati na normalnu vrednost. Ovu mogucnost mozes potpuno iskljuciti u BIOS-u, ako je ne zelis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
control panel -Power opions -pronadji high performance .
Ali razlika koju ces dobiti je beznacajna jer kad god ti treba jaca snaga ko za igre imas je a kad ti netreba recimo za office nema skoro nikakvog ubrzanja . Samo na single core ima neke vece razlike. Poslednja ispravka: DAKINS (3.12.2009 u 16:37) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Aha..mogao sam misliti..Necu nista dirati,ostavicu ovako kako je sada..Nego sam sad pokrenuo Prime 95 onako radi reda da testiram procesor u Windows 7 posto je oc sa 2.3Ghz na 2.7Ghz kad ono prvo jezgro pukne u prvih 5 sekundi,a drugo negde 10 sekundi kasnije..To mi ne ide u glavu zato sto mi je sistem na Xp-u bio stabilan na oc od 3.1Ghz..Ne kapiram
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
ponovo proverio stabilnost..sve radi OK..hvala prijatelji..(u pitanju je bio dual channel)..iskljucio sam ga tj. stavio ram pored i radi sve extra..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() ako se podesi odgovarajuci profil ![]() ali mislim da nece moci to (ni u W7) ako cpu/ploca ne podrzava C'n'Q isl.. p.s. Athlon X2,by default 2 x 2.7GHz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Avioni | Dr Zoidberg | Brbljaonica | 3891 | 25.9.2020 18:52 |
Instalacija Retail Snow Leoparda na Asus P5Q-E i slične ploče | Mickie | Operativni sistemi | 60 | 12.8.2010 10:15 |
Windows 7 - Build 7600+ (RTM) | oluja | Operativni sistemi | 1204 | 22.10.2009 20:37 |
Kupovina Windows viste | sasha015 | Operativni sistemi | 1 | 11.8.2008 0:35 |
Instaliranje Windows 98SE sa harda na hard | GagiPappa | Operativni sistemi | 10 | 15.3.2008 17:41 |