Pretpostavljam da na ovom forumu ima ljudi koji su sistem administratori, tj ljudi koji su imali prilike da rade sa serverima. Ovom prilikom ne mislim na softver tj na windows i linux servere vec na sam hardver kao sto je na primer
ovo
Zanima me kakve obicno poslove obavljaju sistem administratori u serverskoj sali... Vidim recimo da ovi serveri nisu uopste lagani, ovaj sa linka je od 20-30kg. Nekako mi deluje da nije bas lako manipulisati sa njima... da li je problem ugurati ih tako teske u onaj "orman", msm sta ako se desi da ispadnu prilikom toga pa posle jadni pocetnik da radi mesecima da ih otplati. Postoji li neki nacin da se olaksaju, na primer da se povade hardovi ili tako nesto... Ovo je jedna stvar koja je meni zapala za oko, ako imaju jos neke koje bi pocetnicima pravile problem bilo bi lepo kada bi ih neko od iskusnih forumasa podelio sa nama i naveo moguca resenja...
Mozda je ova tema nekom ko ima iskustava sa ovim stvarima malo besmislena, ali nekom ko jos uvek nije imao prilike da radi sa time, ali ce mozda jednog dana raditi, ovo je jedini nacin da sazna nesto vise o takvim i slicnim stvarima...