![]() |
![]() |
|
Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.267
Zahvaljeno 3.220 puta na 2.233 poruka
|
![]()
Ne znam gde da smestim ovo, da li u serverske aplikacije ili Flash, pa sam smestio ovde
![]() Dakle moj sajt radi kao mini CMS. Jedan deo je rađen u Flashu i on, naravno, služi da krajnji korisnik "interaguje" sa njim. Flash podatke "dobavlja" pomoću URLLoader-a i PHP skripti (uglavnom HTTP POST requestovi; PHP mu "odgovara" podacima koje je tražio). Drugi deo je administratorski, pisan je u PHP-u, koristi MySQL za smeštanje podataka, prost je (običan HTML bez ikakvog JavaScripta ili sličnog) ali vrši svoj posao. Jedna "sekcija" sajta služi da prikazuje najnovije vesti. Tu leži problem. Dakle, ako u bilo koji članak preko administratorskog panela unesem karaktere kao što su Č, Ć, Ž itd, Flash taj članak ne učitava i izbacuje: Kod:
Error #2101: The String passed to URLVariables.decode() must be a URL-encoded query string containing name/value pairs. at Error$/throwError() at flash.net::URLVariables/decode() at flash.net::URLVariables() at flash.net::URLLoader/onComplete() Pomagajte! Poslednja ispravka: doctor (23.1.2012 u 1:50) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.6.2011.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 3.285 puta na 1.981 poruka
|
![]()
Koristi urlencode() nad URL-ovima koje Flash dobija od PHP-a.
PHP kod:
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Neutrino na korisnoj poruci: | ||
doctor (23.1.2012) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Guglam celo veče i na tu funkciju nisam naišao. Skapirao sam da je problem u tome, ali nisam znao kako da rešim ni ručna konverzija nija pomogla. Evo probaću odmah.
EDIT: Sada umesto slova Č dobijam č u tekstovima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sve što iz PHP-a proizvodi materijal za GET zahtev ili ide u URL obavezno treba da prođe kroz urlencode. Bitno je da se enkodiranje radi samo nad query delom adrese (sve što je desno od znaka ?) nikako nad celom adresom.
|
![]() |
![]() |
doctor (23.1.2012) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Vidi, PHP u ovom slučaju vraća nešto ovako Flashu:
title=neki naslov&date=neki datum&content=neki tekst URLVariables to dekodira... Ali očigledno postoji problem kada se, na primer, u naslovu nađe slovo č. Tada se (kada koristim urlencode nad naslovom koji sam sveže izvukao iz baze) prikazuje onaj UTF8 kod umesto slova č u naslovu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
decode() ne radi pretvaranje urlenkodovanih vrednosti u njihovo originalno stanje već samo kreira parove parametar/vrednost koji se vezuju za objekat tipa URLVariables.
Da bi "dekodirao" URLenkodovan sadržaj u ActionScript-u moraš da koristiš unescape() metodu. |
![]() |
![]() |
doctor (23.1.2012) |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Aha, nisam uspeo da provalim to iz dokumentacije... Hajde probacu i to, nadam se da ce upaliti :-) Mada vidim da decode koji URLVariables po defaultu izvrsava uspesno izvlaci unicode slova Ch (nemam na mobilnom latinicu :-)) osim ako ti nisi hteo upravo to i da kazes, da decode izvrsava i ovu f-ju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne pomaže mi ni ova f-ja... Elem pročitao sam ovo u dokumentaciji AS3:
Citat:
U čemu grešim? Da ne leži problem u tome što ja šaljem "sirove" podatke u bazu sa administratorske strane? Treba li i njih da URLencodujem pre smeštanja u bazu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Izvinjavam se na trećem postu ali to je da bi svi videli poruku.
Dakle rešio sam problem i to na sledeći način (daću primer na slovu Č): Iako su i baza i PHP bili podešeni da rade sa UTF8, nije mi uspevalo da upišem Č "normalno" već se u bazu upisivao njegov unicode kod č. Guglao sam malo više i uspeo da pronađem sledeće rešenje: Nakon konektovanja na bazu odraditi sledeće query-je pre bilo kakvih operacija nad njom: PHP kod:
Ovo je jako bitan deo jer na ovaj način nije htelo da radi (primer konkretnog PHP koda): PHP kod:
PHP kod:
![]() Naravno NIKAKO ne zaboraviti u <body> tagu sledeću liniju: HTML kod:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/>
![]() Hvala na pomoći, Neutrino ![]() Poslednja ispravka: doctor (24.1.2012 u 1:15) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. Recenzent
Član od: 8.11.2008.
Zahvalnice: 763
Zahvaljeno 1.023 puta na 567 poruka
|
![]()
Не знам за флеш, али и ја сам имао проблема са нашим словима у инклудованим фајловима. Game Fever ми је помогао и од сада овај први део кода који си навео убацујем под обавезно у connect_db.php фајл.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dekip na korisnoj poruci: | ||
doctor (24.1.2012) |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Eh, da sam samo to video ranije
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Citat:
unescape() ne može da proizvodi dupli sadržaj jer se njegov posao svodi na čistu zamenu postojećih URL enkodovanih kodova u stringu. Ukoliko je string (njegov query deo) iz nekog razloga čist zamena neće biti izvršena. |
||
![]() |
![]() |
doctor (24.1.2012) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
MultiBoot USB flash - vodič za preživljavanje | laikexpert | Slobodni softver | 5 | 11.12.2015 21:15 |
PHP problem sa slovima!? | Aleksandar1987 | Programiranje | 6 | 11.8.2011 23:47 |
flash player problem | metta | Kvarovi | 8 | 21.2.2011 23:14 |
problem sa Flash playerom? | Mladja | Kvarovi | 5 | 18.2.2011 16:04 |
Problem u Joomli!, php timeout 30 sek. | Pecarošmlad | Web razvoj | 5 | 13.9.2009 15:13 |