![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Posedujem Canon Pixma IP2000. Sta se desilo? Pa evo - nakon sto sam ga kupio, dva puta sam refilovao ketridze u "neoficijelnoj" radnji. Onda je stampac poceo pri stampanju texta da stampa bledo pojedine redove (recimo 15,16,23,27 su bledi). Mislio sam da je to do manjka crne boje i refilovao ketridz. Medjutim, kad sam ponovo krenuo da stampam, i dalje se ti isti redovi nisu lepo videli. Nekoliko puta sam exexutovao cleaning i deep cleaning ali nije pomoglo.
Onda sam skinuo glavu i ocistio vatom rezove gde izlazi boja i teko onda se nista nije videlo. Sumnjam da je tad boja stvarno nestala Jel otisla glava ili samo ketridizi ne valjaju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 3 poruka
|
![]()
Ketridizi su veliki problem kod Canonovih stampaca, imao sam do sada tri Canona i bilo mi je dosta tih muka sa ketridizima pa sam presao na HP. Isto sam kupovao u "neoficijalnoj" radnji stoga mislim da je mnogo bolje kupovati originale, naravno ako si u mogucnosti, nego "made in my store" ketridize. Mislim da je mnogo bolje da odes kod nekog druga koji ima isti stampac pa da proveris da ti nije ostecenja glava stampaca, jer koliko znam taj model ima "odvojenu" glavu od ketridiza. Jer su meni ketridizi ostetili na dva stampaca i glavu koja je bila takodje odvojena. Nisam se susreo sa Pixmama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Glava jeste odvojena a niko u mojoj blizini nema ovakav stampac.
Mene samo interesuje sta je otislo da bih znao sta da uzmem jer sam u skripcu s kintom (treba da uzmem jos neke stvari) pa da ne kupujem glavu dzabe ako je OK |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Zahvaljeno 8 puta na 3 poruka
|
![]()
Pazi meni je na dva stampaca riknula glava, a na trecem nije tako da ne zanam. Zamoli u firmi gde si kupio stampac da ti provere glavu. Meni su hteli ove tri glave da provere iako nije bilo u garantnom roku. Proveri li su mi za dz tj. castio sam ih 200g kafe. Poslednju proveru sam obavio pre dve godine.
Poslednja ispravka: Pantelija (3.1.2006 u 0:01) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Ovo je jako cudno, negde se ljudi hvale kako pune te iste ketridze po 50 i vise puta a neki izgleda samo 2-3.
U svakom slucaju mene interesuje koji su simptomi kada glava na pixma-ma otkaze sa radom i sta moze da utice na to da se uopste pokvari, da li punjenje u kucnoj radinosti ili koriscenje neoriginalnih ketridza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
|
![]()
Zavisi od mastila ali da te "utesim" glavu za Pixmu neces naci cak i da se odlucis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Izgleda da si "preparirao" glavu.Riknulo,moz se baci stampac ceo.Da te ne plasim bas toliko,idi ti bolje kod njih da oni vide.A ne razumem sledece:zasto refilovati kada su neoficijeli ketridzi kod Canon od 400-550din???Ne razumem zasto se izlagati riziku i zavrsiti (najverovatnije) kao nas drug clan?Koliko ja znam neoriginalni HP-ovi ketridzi kostaju po 1000 din.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Starosedelac
|
![]()
@ VojaM ... suzdrzavam se suzdrzavam se... ne lup... dobro je, uspeo sam
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Zato sto su to meni otprilike rekli kada sam kupovao stampac.Garancija ne vazi na takve stvari.A gde majke ti mislis da kupis glavu za Pixma stampace odovojeno?Moze samo da je repariras,i to vrlo tesko je zapekla.I kako nema neoriginalnih ketridza?Future Green ketridza ima gde god hoces a cenu sam reko.Inace Pixma stampaci imaju najbolji odnos cena/kvalitet.Moja P4000 stampa fotografije extra kvaliteta(zavisno od papira) i moze dosta da stampa texta,zahvaljujuci velikom odvojenom ketridzu za to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]()
Evo jednog, moguce glupog pitanja. Naime... da li si intalirao drajvere po principu ubacis cd, next next next ili si kad ti je prijavio da imas nov hardver ubacio disk i instalirao (bez dodatnih zezalica). Ovo pitam zato sto imam Hp-ov stampac koji sam dopunjavao rucno i na kojem sam imao slicne probleme kao ti. Na Win-u na kojem sam instalirao drajvere na fazon "next next next" program koji se pokrece po pocetku stampanja, a na kom se pokazuje nivo mastila (otprilike) je zapamtio da nemam mastila i nije prihvatao dopunu (manifestovalo se slicno kao kod tebe). Na Win-u na kom sam insalirao samo drajvere bez dodatnih zezalica mi je stampao savrseno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
Ipak glupo pitanje
![]() Svaki put kad napunim kertridz resetujem brojac... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]()
Ok
![]() Samo pokusavam da pomognem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Hvala na pomoci u svakom slucaju
![]() Inace ja znam da je nesto otislo, samo me interesuje je li glava chitava (a da ne nosim u servis da oni vide, jel ima i onih 3pova "crkla glava" (e sad nosim sinu kuci za njegov stampac)) da ne kupujem i glavu uz kertridze bezveze jer je skuplje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
ja imam ip1500, stampao sam cca 3000 strana za dve nedelje i jos mu nije nista. jedino sto svaki dan posle zavrsetka stampanja na mlaznice stavim onu tecnost sto rastvara boju (cleaning fluid). kertridze dopunjavam sam... 10x je jeftinije od originalnih
jesi probao ultrazvukom da ocistis? ovde gde ja kupujem boju rade to besplatno, samo im odneses i kazes da ne radi, a oni stave u onu zlatarsku kadicu. meni je to popravilo stari HP. aj da ne reklamiram, jedna prodavnica im je na terazijama, pa ti trazi u SK oglasima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Starosedelac
|
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
boje je otislo ukupno nekih 170ml (sve boje), s tim da sam stampao grafiku sa >25% pokrivenosti stranice
ne mogu tacno da ti kazem posle koliko stranica treba boja da se trosi zato sto ovi posle "milion" dopunjavanja mogu da zadrze puno manje boje (recimo 35 mojih stranica) a sto se tice ciscenja, da li planiras skoro da dolazis u BG? ponudio bih se da mi posaljes, pa da im odnesem, ali pitanje je kako ce u posti da ga skladiste, da se ne spece boja jos vise... pa ti kako hoces.. a mozes da pitas zlatara u okolini da li ima nesto takvo jesi probao sa tecnoscu za rastvaranje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
|
![]()
Ma dolazim u BG uskoro tako da cu vidim nesto...
A ketridzi su vec zapekli 100% nisam stampao odavno (otkad imam ovaj problem) Tecnost za rastvaranje je sta konkretno? Razredjivac? Sta tacno da pitam zlatara? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
![]()
@Reloader
Jesi li se raspitao kod ljudi koji prodaju boju ili opremu da li imaju ultrazvučnu kadicu. Vidim da si iz Kragujevca ali ako u Čačku postoje najmanje troje ljudi koji imaju ovu stvar onda neznam zašto ih ne bi bilo u Kragujevcu. Ova kadica je zakon. Samo staviš u neku specijalnu tečnost i pustiš da "zuji" par minuta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
ovako:
mnogi zlatari imaju tzv ultrazvucnu kadicu koju koriste za ciscenje nakita. znaci udjes u zlataru dobar dan dobar dan desilo mi se to i to, zanima me da li imate ultrazvucnu kadicu, da probam samo da li ce da pomogne (pa tu nakenj*s kako je taj deo bitan, ne mozes da nadjes novi, a posto zivimo u jadnoj srbiji nemas da svaki dan kupujes) a sad, ovo da su ti kertridzi zapekli je verovatno lapsus, posto si sam rekao da je kod njega glava odvojena od kertridza (koji su nista vise od patrone za boju i strasno tesko ce oni da ti zapeku ![]() tecnost za ciscenje je tecnost koja rastvara tu boju (iako se, ako se ne varam, boja razredjuje vodom, voda nece da skine sasusene komade boje, a ovo hoce). ta tecnost me najvise podseca na kapi za nos-ista svrha, isti miris, slicno pakovanje (ko zna, mozda i jeste, moram da probam jednom ![]() dakle, kapnes tu tecnost na mlaznice, pa pogledas. najcesce se vidi-gde "usisa", tu je sve dobro, a gde stoji ta tecnost (odnosno gde sporije uvlaci), tu je zacepljeno. sipas to, pa ostavis 10min, pa opet, pa probas da stampas. ako nece, sad stavis koju kap na one "sundjere" koji dolaze u kontakt sa kertridzima (pogledaj tamo gde ubacujes kertridz u glavu), sve dok upija, pa onda probas da stampas nesto malo (ali bez kertridza, da oni ne povuku tu tecnost, odn da kad stampa, stampa nju). e sad, ako bi stavio previse da se stampa, on bi mogao svu tu tecnost koja je u "cevima" da ispari, pa da zapece jos vise, zato samo malo, neki mali pravougaonik u word-u kad to zavrsis, vrati kertridze i probaj da stampas AU, koje uputstvo, danas sam ga potvrdio (pixma za*ebavala nesto sa crvenom, nekoliko linija crvene nece nikako da stampa, a dobro je alignovano. to me nerviralo, pa sam ovako lepo izlecio, sve stampa savrseno) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Age Of Empires II | vladale | Strateške igre | 60 | 2.2.2012 21:27 |
Problem pri povezivanju sa TV-om | VMedic | Operativni sistemi | 11 | 3.2.2009 23:36 |
Problem sa XP-om | vladale | Operativni sistemi | 10 | 21.1.2006 22:11 |
Problem sa DT/Alcohol igrama | stuparic | Brbljaonica | 2 | 1.1.2006 22:12 |
U.S. Robotics problem | Nikola Milosavljevic | Kvarovi | 7 | 12.12.2005 0:36 |