Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Osnovne komponente

ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije...

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 23.2.2015, 22:35   #1
Aurum23
Član

Član od: 19.2.2012.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
Određen forumom Upgrade konfiguracije

Po ne znam koji put više otvaram ovde temu i pitam za savete, od kojih sam sve dobro proučio ali ništa nisam učinio, hteo sam ranije uzeti novu GPU ali je čovek što mi je trebao poslati oštetio pa ništa od toga i sada eto me opet ovde ali ovog puta sam čvrsto odlučio da uradim nešto.
Dakle, moja trenutna konfiguracija je
E6300, 2x2GB DDR3, gt520, MSI G41M-P28, 2xDVD-RW i 1TB HDD i napajanje kinez Blueberry od 450w. Računar koristim samo za dotu 2 i surfovanje tako da mislim da mi ne trebaju neke zahtevne stvari. Prvo sam razmišljao da kupim CPU(preferirao bih Xeon neki 771 to 775) pa PSU pa onda grafičku.
Sada, zanima me koji su vaši saveti što se tiče komponenti koje mi trebaju, trenutno imam pare samo za CPU ali uskoro bih skupio i za sledeću.
Prvo me zanima vaš savet za Xeon CPU a i oko toga imam pitanje, pošto ja to ne bih sam stavljao odneo bih kod nekog majstora(pretpostavljam da oni znaju ) ali zanima me pošto se seku oni neki delići, da li ja mogu kasnije da se vratim na 775 i kako bi neki Xeon išao sa mojom pločom?

Nakon toga uzeo bih napajanje, 500,600W LC Power ili Chieftec 500W pošto bih na kraju i uzeo neku novu grafičku, a smatram da bi mi 6770 bila sasvim dovoljna za moj "gejming".
Aurum23 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza
Pregled sa stablom odgovora Pregled sa stablom odgovora

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Upgrade AMD konfiguracije nightflier ŠDK - Konfiguracije 10 25.4.2014 12:22
Upgrade konfiguracije darth tab ŠDK - Osnovne komponente 2 7.8.2013 14:19
Upgrade konfiguracije (300€-400€, poželjan Intel) ktulu ŠDK - Osnovne komponente 2 4.1.2012 16:48
Upgrade konfiguracije???!!! = IGY = Osnovne komponente 16 1.8.2006 19:45

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 7:47.