|
Igre za mobilne telefone Igre za obične i pametne mobilne telefone |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
18.11.2008, 16:03 | #1 |
V.I.P. Programiranje
|
Silent Hill Mobile 2 Walkthrough
Opis ove igre (Silent Hill Mobile 2) je u SK-u, pa sam i ja saznao za nju
Pošto nemam pametnija posla Napisaću jedan walkthrough za ovu igru sa objašnjenjem zagonetki jer je ova igra na mene (naravno fana celog Silent Hill serijala, kako igara tako i filma) ostavila dubok utisak. Igra košta 15 evra (čini mi se da je tako pisalo, nemam SK sad kod sebe) mada postoji i alternativa (kome treba link za download - PM ) Walkthrough: (Tesktove u uglastim zagradama sam stavio kao korake koje možete preskočiti tj. možete i bez njih da pređete igru ali su neophodni ako igrate bez walk-a) Igra počinje dijalogom između Karen i (prvog) glavnog lika Lucasa. Poslednja ispravka: Geomaster (19.11.2008 u 15:41) |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci: | ||
Telepatic (25.7.2009), WoLwErInE_RuSkI (25.7.2009) |
18.11.2008, 16:09 | #2 |
V.I.P. Programiranje
|
Re: Silent Hill Mobile 2 Walkthrough
Nakon toga dolazi četvrti dijalog.
Spoiler za dijalog 4:
Vratite se do čekaonice pa idite u mračan svet. [Posle toga, pronađite sobu u kojoj visi neko meso (bez zezanja, piše Meat) i uzmite papir koji se nalazi na njemu. Unutra piše: "Brad killed himself. Bill is the father of Marie. Sarah is gone. Marie's offspring Lucas is here. Bill is hanging from the ceiling. Karen is dead". U pitanju je još jedna zagonetka...] Pronađite sobu sa malim kavezom, ormarom i svećama koje oformljuju onaj poznati trougao. Na vratima kaveza naći ćete malu nalepnicu sa imenom Lucas, uzmite je. Zatim, siđite u podrum i nađite vrata sa nekim metalnom pločom pored. Iskoristite item Bill's nameplate i Lucas's nameplate na njoj, a zatim izvršite interakciju. Kliknite imena redom Bill, Marie, Lucas. Primetićete da su ova imena u stvari jedina koja su na neki način povezana na pronađenom papiru - Bill is the father of the Marie, Marie's offspring Lucas is here. Lucas će čuti click od vratiju. Otvorite ih, na kavezu upotrebite item Doll, i zatim otvorite neki kao prorez na dnu kaveza (teže se vidi ali valjda ćete uspeti). Dobijate ključ (Small Key od malog ormarića). Tu je i dijalog broj 3: Spoiler za dijalog 3:
Spoiler za dijalog 5:
Spoiler za dijalog 6:
nastavak u sledećoj poruci |
19.11.2008, 15:29 | #3 |
V.I.P. Programiranje
|
Izvinite zbog prekida Grmelo je pa sam isključio komp.
Evo nastavka: ************ Sada se vratite u podrum, u onu sobu sa metalnom pločom pored vratiju. Ovoga puta, unutra će sedeti Karen na stolici. Ispitajte je i započeće novi dijalog, koji je poslednji pre nego što postanete Vincent: Spoiler za dijalog 7:
Nakon toga, više niste Lucas već postajete novi lik, Vincent. Drugi (i teži) deo igre počinje monologom nekog glasa: Spoiler za voice:
Onda se nalazite nasuprot vratiju čekaonice. [Uzmite mapu.] Pokušajte da uđete, ali će vam Voice (po mom mišljenju to je Lucas, a možda i nije ): Spoiler za dijalog 8:
Vincent će čuti da su se neka vrata otključala (to je zapravo Doctor's office, ali ne u mračnom svetu nego u običnom, baš se pitam kako se zvuk prenosi između ta dva sveta ). Sada nađite sobu gde je bilo okačeno meso (gde ste našli papir) i Vincent će reći da trebate da ga spustite dole. Iskreno, moj prvi pokušaj je da upotrebim skalpel na Net ali nije uspelo. Umesto toga, uđite u weapon mode i roknite mrežu (tek kada nišan postane crven) i meso će pasti. Upotrebite skalpel na njemu i dobićete Filing cabinet key. Zatim se vratite u normalan svet i nađite Doctor's office (kada hoćete da uđete, Vincent će reći "So the staircase did the trick?". Unutra upotrebite Filing cabinet key na objektu Filing cabinet (najlogičnija stvar u celoj igri ). [Otvorite Drawer da bi ste dobili jedan Quarter (25 centi)]. U Filing cabinetu naći ćete X-ray plate. Idite u sobu sa lešem i na Lightbox-u iskoristite X-ray plate. Onda na lešu upotrebite skalpel. U grudima Vincent će naći bronzani ključ. Deo koji sledi se odnosi na skupljanje novčića i dobijanje Walleta, on nije neophodan ali interesantno je igrati po njemu (barem meni) Biće vam potreban Chair's leg i Scalpel. [Prvo mesto na koje trebate da idete je Mračni svet. Idite u poslednju Patient room gde ćete naći jedan Quarter na stolici za mučenje. Upotrebite Scalpel na tom Quarteru da bi ste ga dobili. Dalje, na objektu Sticky mess upotrebite Chair's leg da bi ste dobili malo lepka na nozi od stolice. Posle toga idite u normalan svet i nađite sobu sa šifrom (koju smo otključali na početku). Upotrebite Chair's leg na objektu Drain (dole) i uspećete da dobijete još jedan Quarter. Sada ih imamo 3 (stolica za mučenje, drain, i drawer u Doctor's office). Zadnji se nalazi u dobrom svetu - uđite u drugu sobu za pacijenta (onu u sredini) i prorežite krevet skalpelom. Dobićete i poslednji Quarter. nastavak u sledećoj poruci... |
19.11.2008, 15:40 | #4 |
V.I.P. Programiranje
|
Sada imate 4/4 dolara, koliko košta (ako ste primetili) piće na vending mašini. Idite do mašine, iskoristite 4 quartera na njoj i pritisnite red button (sa desne strane mašine). Dobili ste novčanik. Uđite u Inventory (taster *), nađite Wallet, Look at i dobićete Piece of paper. I njega Look at-ujte ako želite. Na njemu piše: "Half a decade later, he spoke his first words and said: "Let Me Go". Six weeks later, he died". To je nastavak onog prescription-a.]
Siđite na prvi sprat (dobri svet). Idite kod najtajanstvenijih vrata (sa Code lock-om, Bronze lock-om i Iron lock-om. Otključajte bronzani upotrebljavanjem Bronze key-a, a Code lock otključajte šifrom 21536. Šifra su u stvari brojevi koji se javljaju na prescriptionu i piece of paper, tj. Prescription: "A pair of raindrops (2 kapljice kiše) fell from the sky. As they landed the ground, a child (1 dete) was born." Piece of paper: "Half a decade later (5 [pola dekade kasnije]) he spoke his first words and said: "Let Me Go." (3 reči). Six weeks (6 nedelja) later, he died." Kada otključate ovaj lock, čućete voice (ovo je 100% Lucas). Spoiler za dijalog 9:
"Father... You have never been so close before. Come here... I have something to say..." Približite mu se. Spoiler za dijalog 10:
Spoiler za dijalog 11:
I posle toga, uvek so damn natpis koji označava kraj igre. Umesto standardnog The End, ovog puta to je: To be continued... To be continued... To be continued... To be continued... To be continued... Hint #1: Ako ostanete bez municije ili ako vam treba health, tu su uvek patient room 1 i 2 (u zlom svetu). Hint #2: U igri ćete na mnogo mesta sretati čudovišta. Njih je lako smaknuti, uđite u weapon mode i pucajte ih u mesta koja žute strelice (ili šta god da su) pokazuju. kraj walk-a *********** Moji utisci posle igre su pozitivni i jaki. Čini mi se da je Konami ovoga puta još bolje dočarao spooky atmosferu Silent Hill-a nego u prvom delu. Zamerka je na jednoličnosti bolnice, ali interesantne zagonetke i glavolomke to nadoknađuju. Sve u svemu, odlična igra Btw, da li neko zna šta znači 'Made with INK Technology' u Credits-u? Izgleda da su slike u igri ili vektorski crtane preko koda, ili nešto slično pošto kada se .jar extractuje nema slika već samo splash, logo i ikonica... Pozz svima i slobodno javite da nisam negde pogrešio u Walk-u jer sam uglavnom iz glave pisao. PS Dijaloge i slike sam uzeo sa ove strane: http://www.silenthillmemories.net/sh...through_en.htm jer nisam mogao drugačije da dobro ilustrujem neke grafičke elemente a dijaloga se nisam sećao. Slobodno ostavljajte ovde svoje utiske iz igre... Poslednja ispravka: Geomaster (19.11.2008 u 17:55) Razlog: EDIT |
25.7.2009, 16:04 | #5 |
Starosedelac
|
E hvala ti puno za ovaj walkth.
Spoiler za spoil:
Spoiler za spoil:
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Silent Hill | Tetanus | Akcione igre | 578 | 14.2.2024 19:51 |
MECHA ANIME - Razgovaramo o tome ... | nesonjacc | Kompjuteri i film | 244 | 25.4.2021 23:34 |
Silent Hill 5 | donator99 | Konzole | 15 | 1.10.2008 16:09 |
Silent Hill | FMW_SLaUGhter | Kompjuteri i film | 36 | 13.5.2006 23:46 |