Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Phone Zone > Igre za mobilne telefone

Igre za mobilne telefone Igre za obične i pametne mobilne telefone

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.11.2008, 16:03   #1
Geomaster
V.I.P. Programiranje

Član od: 28.6.2007.
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Arrow Silent Hill Mobile 2 Walkthrough

Opis ove igre (Silent Hill Mobile 2) je u SK-u, pa sam i ja saznao za nju

Pošto nemam pametnija posla Napisaću jedan walkthrough za ovu igru sa objašnjenjem zagonetki jer je ova igra na mene (naravno fana celog Silent Hill serijala, kako igara tako i filma) ostavila dubok utisak.

Igra košta 15 evra (čini mi se da je tako pisalo, nemam SK sad kod sebe) mada postoji i alternativa (kome treba link za download - PM )

Walkthrough:

(Tesktove u uglastim zagradama sam stavio kao korake koje možete preskočiti tj. možete i bez njih da pređete igru ali su neophodni ako igrate bez walk-a)
Igra počinje dijalogom između Karen i (prvog) glavnog lika Lucasa.
Spoiler za dijalog 1:

K: Don't touch that locker!
L: Who...? Where am I?
K: I'm sorry Lucas, but I don't want you to get the wrong impression.
L: Who are you?
K: My sweet Lucas, don't you remember?
L: You seem so unfamiliar to me...
K: My little darling, I will take care of you. You are so special.
L: ...
K: Close your eyes.

Posle toga, vidite da se nalazite u sobi sa 7 ormarića. Konkretno, Karen (Don't touch that locker!) misli na onaj ormarić sa desne strane, pre onih tri, na njemu se nalazi Padlock. Ormarić sa desne strane, najbliže vama, je Billov. 'Naciljajte' kursorom nalepnicu sa Billovim imenom i uzmite je (interakcijom). Zatim izađite, pa pronađite vrata pored kojih je mapa. Uzmite je. [Zatim, penjući se uz stepenice (ili korišćenjem lifta) popnite se na drugi sprat i uđite u jedinu sobu pacijenta koja nije zaključana (to je ona najbliže vending mašini, osim one 'zatarabljene'). Na zidu ćete videti neke rimske cifre, nešto kao II, V, IX i I.] Izađite iz sobe i vratite se na prvi sprat, gde trebate da pronađete vrata sa code lockom pored njih. Uradite interakciju nad code lockom, pa otkucajte kod 2591 (to su bile one rimske cifre). Lampica će zasvetleti zeleno i uđite kroz vrata. Dijalog počinje:
Spoiler za dijalog 2:
- Who... Who is this?
- Lucas...
- Why do you keep calling me that!?
- Because that is you. That is your name.
- Me? My name? It's my... I don't know... I don't...
- Yes?
- I... I don't remember!
- You will, I promise. I have never let you down, have I?
- No... But... I... I don't... Stop it! Get out... Get out...
- Lucas! Don't! You need to focus!
- I... My... My skin feels warm...
[U sobi ćete naći nešto što bi trebalo da liči na spaljen leš. Unutra ćete videti neki kao papirić. To je notepad, uzmite ga a zatim proverite ulazeći u inventory (taster *), odabiranjem Notepad i odabiranjem Look at. Unutra piše: "Mark me as a dead man. Mark me with red. Mark my way straight to hell".] Izađite iz sobe, zatim uđite u čekaonicu (to je soba pored koje je bila mapa). Sa stola uzmite Wax Crayon, a zatim upotrebite njega nad crtežom koji se nalazi iznad stola (odabiranjem one treće opcije osim oka i ruke pa zatim skrolovanjem do Wax Crayon i odabiranjem Use). Shvatićete da taj tekst u notepadu ima veze sa tim što trebate da nacrtate na crtežu. Nacrtajte obrnuti trougao spajajući one crvene tačke (Napominjem da sam ja ovo provalio tako što sam video ikonicu igre, a nemam pojma šta u stvari znači taj tekst u notepadu ), nešto ovako:

.... nastavak u sledećoj poruci.

Poslednja ispravka: Geomaster (19.11.2008 u 15:41)
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
Telepatic (25.7.2009), WoLwErInE_RuSkI (25.7.2009)
Stara 18.11.2008, 16:09   #2
Geomaster
V.I.P. Programiranje

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Arrow Re: Silent Hill Mobile 2 Walkthrough

Nakon toga dolazi četvrti dijalog.
Spoiler za dijalog 4:
- Lucas! Please stay calm! All you need to do is wait for a man to come!
- Who is this man? What should I do with him?
- We must punish him, Lucas! I finally found him. Now he will have to pay!
- Why? I'm not sure... I don't understand... Who is he?
- He is the reason for our pain, for your pain! But if we capture him, the pain will end. I promise!
- The pain... I feel... empty... I need to know...
- Lucas, listen. We must not fail... I... We need to have him...
- But I need to know what...
- Lucas, we must punish him!
- Everything feels so strange... Is this all real? What has happened to this drawing?
- What have you done!? Go away! Do not come here!
Videćete da posle toga, vaš trougao sija. Spooky, zar ne? Sada možete iskoristiti neku od akcija (interakciju ili ispitivanje) da se prebacite u Mračni svet ili obrnuto, u Normalan svet. Dok ste u normalnom svetu, u podrumu ćete naći sobu sa veš mašinom. Otvorite vrata veš mašine (naciljajte objekat Door) pa uzmite lutku iz mašine.
Vratite se do čekaonice pa idite u mračan svet. [Posle toga, pronađite sobu u kojoj visi neko meso (bez zezanja, piše Meat) i uzmite papir koji se nalazi na njemu. Unutra piše: "Brad killed himself. Bill is the father of Marie. Sarah is gone. Marie's offspring Lucas is here. Bill is hanging from the ceiling. Karen is dead". U pitanju je još jedna zagonetka...] Pronađite sobu sa malim kavezom, ormarom i svećama koje oformljuju onaj poznati trougao. Na vratima kaveza naći ćete malu nalepnicu sa imenom Lucas, uzmite je. Zatim, siđite u podrum i nađite vrata sa nekim metalnom pločom pored. Iskoristite item Bill's nameplate i Lucas's nameplate na njoj, a zatim izvršite interakciju. Kliknite imena redom Bill, Marie, Lucas. Primetićete da su ova imena u stvari jedina koja su na neki način povezana na pronađenom papiru - Bill is the father of the Marie, Marie's offspring Lucas is here. Lucas će čuti click od vratiju. Otvorite ih, na kavezu upotrebite item Doll, i zatim otvorite neki kao prorez na dnu kaveza (teže se vidi ali valjda ćete uspeti). Dobijate ključ (Small Key od malog ormarića). Tu je i dijalog broj 3:
Spoiler za dijalog 3:
- Lucas... Leave that alone... Please...
- What is it?
- This man is coming to us very soon, Lucas. He's already on his way. If we capture him, everything will be well again. The pain will go away... Lucas, please listen to me.
- I can't... All I see is filth, I'm bleeding... Take me away from here...
- Lucas, we need to be in this together. We are... family...
- Don't touch me! I don't know you! Who are you?
- Lucas... Please...
Idite u normalan svet i uđite u sobu u kojoj ste započeli igru. Upotrebite Small Key na malom ormariću (tačnije na Padlocku koji morate poprilično dobro da naciljate). I posle toga, dijalog no. 5:
Spoiler za dijalog 5:
- It... It's empty.
- Get away from there!
- I can hear screams...
- Run Lucas! You must run away!
- I can't... I'm bleeding! They're all bleeding! They're all going to bleed!
Idite onda u zli svet i dođite u sobu gde je kavez i sveće. Videćete, YUUUCK!, fetuse koji vire iz ormana. Ispitajte ih, i počinje šesti dijalog u igri:
Spoiler za dijalog 6:
- They... They are all dead... Fetuses... All dead...
- I... Lucas...
- You killed them?
- They were already dead, Lucas... After the orphanage... If I could only save one, that would make up for everything, and they were all so special, every one of them...
- What are you telling me? Am I not special? You said I was the only one!
- Yes, you are. There was only one I could save...
- ...
- Lucas, you must...
- No! You have betrayed me all this time! I... the blood... It's everywhere! Burn me!
- Lucas, don't do this! You need to understand! Please let me explain! We are family, you have to listen! Come to my office and we can sort everything out...
nastavak u sledećoj poruci
Stara 19.11.2008, 15:29   #3
Geomaster
V.I.P. Programiranje

Izvinite zbog prekida Grmelo je pa sam isključio komp.

Evo nastavka:

Sada se vratite u podrum, u onu sobu sa metalnom pločom pored vratiju. Ovoga puta, unutra će sedeti Karen na stolici. Ispitajte je i započeće novi dijalog, koji je poslednji pre nego što postanete Vincent:
Spoiler za dijalog 7:
- I'm sorry Lucas. I know that you are... You are so special.
- I'm not special and neither are you! You lied to me all my life!
- I took care of you. No one else did. They wanted you dead!
- Your lies, they're everywhere. They are all I can hear. They fill my head... I want them to go away! They must go away!
- Lucas, listen. He is coming. All the pain will stop. I promise!
- All these lies... away... They need to go away...
- Lucas, my dear son, listen to me. We must not fail... Please...
- They need to go away!
- Lucas...
Posle toga, ako ponovo ispitate Karen, videćete da je Lucas besan na nju. Reći će: "I want to see blood gushing from her eyes and ears!". Onda 'naciljajte' Karen's head sa kursorom i upotrebite item Steel pipe. Lucas će reći samo: "Bleed witch...".
Nakon toga, više niste Lucas već postajete novi lik, Vincent. Drugi (i teži) deo igre počinje monologom nekog glasa:
Spoiler za voice:
I know everything.
Fields of red...
Flesh is burning...
Meet me in the hospital of Silent Hill or I will tell.

Onda se nalazite nasuprot vratiju čekaonice. [Uzmite mapu.] Pokušajte da uđete, ali će vam Voice (po mom mišljenju to je Lucas, a možda i nije ):
Spoiler za dijalog 8:
- So you came...
- Who is this? Identify yourself!
- I'll play with you first.
- Say what?
- ...
Nakon toga, siđite u podrum i uđite kroz vrata blizu stepenica i tu ćete videti mrtvu Karen. [Otvorite fioku (drawer) gde ćete naći recept (prescription) u kome piše: "A pair of raindrops fell from the sky. As they landed the ground, a child was born."] Onda ćete videti da se iznat radnog stola nalazi mali ključ koga su artisti iz Konamija baš vešto sakrili, stapa se sa okolinom poput kameleona. Uzmite ga (to je surgery key). Popnite se na drugi sprat i upotrebite ključ na vratima preko puta lifta. Uđite kroz njih i uzmite skalpel iz noge pacijenta. Posle toga, vratite se na prvi sprat [i pronađite sliku na kojoj piše "This is the path to God", videćete da su tu stepenice (još jedna glavolomka)] i uđite u čekaonicu (trebalo bi da je onaj voice otišao). [Sa druge stolice sa leve strane uzmite Chair's leg]. Idite u Mračni svet i tamo nađite onu istu sliku pa na njoj upotrebite skalpel. Isecite putanju pritiskajući naizmenično desno pa gore na kontrolama skalpela, baš ovako:

Vincent će čuti da su se neka vrata otključala (to je zapravo Doctor's office, ali ne u mračnom svetu nego u običnom, baš se pitam kako se zvuk prenosi između ta dva sveta ). Sada nađite sobu gde je bilo okačeno meso (gde ste našli papir) i Vincent će reći da trebate da ga spustite dole. Iskreno, moj prvi pokušaj je da upotrebim skalpel na Net ali nije uspelo. Umesto toga, uđite u weapon mode i roknite mrežu (tek kada nišan postane crven) i meso će pasti. Upotrebite skalpel na njemu i dobićete Filing cabinet key. Zatim se vratite u normalan svet i nađite Doctor's office (kada hoćete da uđete, Vincent će reći "So the staircase did the trick?". Unutra upotrebite Filing cabinet key na objektu Filing cabinet (najlogičnija stvar u celoj igri ). [Otvorite Drawer da bi ste dobili jedan Quarter (25 centi)]. U Filing cabinetu naći ćete X-ray plate. Idite u sobu sa lešem i na Lightbox-u iskoristite X-ray plate. Onda na lešu upotrebite skalpel. U grudima Vincent će naći bronzani ključ.
Deo koji sledi se odnosi na skupljanje novčića i dobijanje Walleta, on nije neophodan ali interesantno je igrati po njemu (barem meni) Biće vam potreban Chair's leg i Scalpel.
[Prvo mesto na koje trebate da idete je Mračni svet. Idite u poslednju Patient room gde ćete naći jedan Quarter na stolici za mučenje. Upotrebite Scalpel na tom Quarteru da bi ste ga dobili. Dalje, na objektu Sticky mess upotrebite Chair's leg da bi ste dobili malo lepka na nozi od stolice. Posle toga idite u normalan svet i nađite sobu sa šifrom (koju smo otključali na početku). Upotrebite Chair's leg na objektu Drain (dole) i uspećete da dobijete još jedan Quarter. Sada ih imamo 3 (stolica za mučenje, drain, i drawer u Doctor's office). Zadnji se nalazi u dobrom svetu - uđite u drugu sobu za pacijenta (onu u sredini) i prorežite krevet skalpelom. Dobićete i poslednji Quarter.

nastavak u sledećoj poruci...

Stara 19.11.2008, 15:40   #4
Geomaster
V.I.P. Programiranje

Sada imate 4/4 dolara, koliko košta (ako ste primetili) piće na vending mašini. Idite do mašine, iskoristite 4 quartera na njoj i pritisnite red button (sa desne strane mašine). Dobili ste novčanik. Uđite u Inventory (taster *), nađite Wallet, Look at i dobićete Piece of paper. I njega Look at-ujte ako želite. Na njemu piše: "Half a decade later, he spoke his first words and said: "Let Me Go". Six weeks later, he died". To je nastavak onog prescription-a.]

Siđite na prvi sprat (dobri svet). Idite kod najtajanstvenijih vrata (sa Code lock-om, Bronze lock-om i Iron lock-om. Otključajte bronzani upotrebljavanjem Bronze key-a, a Code lock otključajte šifrom 21536. Šifra su u stvari brojevi koji se javljaju na prescriptionu i piece of paper, tj.

Prescription:
"A pair of raindrops (2 kapljice kiše) fell from the sky. As they landed the ground, a child (1 dete) was born."

Piece of paper:
"Half a decade later (5 [pola dekade kasnije]) he spoke his first words and said: "Let Me Go." (3 reči). Six weeks (6 nedelja) later, he died."

Kada otključate ovaj lock, čućete voice (ovo je 100% Lucas).
Spoiler za dijalog 9:
- Come and you will find what you're looking for.
- Who is this? Are you the one who wrote this letter?
- Downstairs.
Idite u mračni svet, i siđite u podrum. Tu je negde Lucas (tj. njegova faca) sad onako unakažen:
"Father... You have never been so close before. Come here... I have something to say..."
Približite mu se.
Spoiler za dijalog 10:
- Finally...
- Who are you?
- She called me Lucas.
- She? Do you mean that woman in the office?
- Yes.
- But... why?
- Her stories... lies... But the pain...
- What stories? What are you talking about!
- The pain... I can still feel it... it burns... She said you are the one to blame!
- Why... How can you know?
- So maybe she was right after all...
- You don't understand! I was only trying to help!
- There's only one way to end this...
Sada ga roknite. Trebate da ga pucate u mesta koja vam pokazuju žućkaste strelice. Kada je gotov, sa zemlje uzmite Iron key. Idite u normalan svet i otključajte Iron lock (upotrebite Iron key) na tajanstvenim vratima. Uđite.
Spoiler za dijalog 11:
- It's all dark in here... but it feels strange... I better get out of here quick...
- Did you really think you would get away with all this?
- What? No... No!

I posle toga, uvek so damn natpis koji označava kraj igre. Umesto standardnog The End, ovog puta to je:

To be continued...
To be continued...
To be continued...
To be continued...
To be continued...

Hint #1: Ako ostanete bez municije ili ako vam treba health, tu su uvek patient room 1 i 2 (u zlom svetu).
Hint #2: U igri ćete na mnogo mesta sretati čudovišta. Njih je lako smaknuti, uđite u weapon mode i pucajte ih u mesta koja žute strelice (ili šta god da su) pokazuju.

kraj walk-a

Moji utisci posle igre su pozitivni i jaki. Čini mi se da je Konami ovoga puta još bolje dočarao spooky atmosferu Silent Hill-a nego u prvom delu. Zamerka je na jednoličnosti bolnice, ali interesantne zagonetke i glavolomke to nadoknađuju. Sve u svemu, odlična igra

Btw, da li neko zna šta znači 'Made with INK Technology' u Credits-u? Izgleda da su slike u igri ili vektorski crtane preko koda, ili nešto slično pošto kada se .jar extractuje nema slika već samo splash, logo i ikonica...

Pozz svima i slobodno javite da nisam negde pogrešio u Walk-u jer sam uglavnom iz glave pisao.

PS Dijaloge i slike sam uzeo sa ove strane: http://www.silenthillmemories.net/sh...through_en.htm jer nisam mogao drugačije da dobro ilustrujem neke grafičke elemente a dijaloga se nisam sećao.

Slobodno ostavljajte ovde svoje utiske iz igre...

Poslednja ispravka: Geomaster (19.11.2008 u 17:55) Razlog: EDIT
Stara 25.7.2009, 16:04   #5
Telepatic
Starosedelac

Član od: 26.8.2006.
Zahvalnice: 746
Zahvaljeno 213 puta na 126 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Telepatic
Thumbs up Re: Silent Hill Mobile 2 Walkthrough

E hvala ti puno za ovaj walkth.
Spoiler za spoil:
nisam ni znao da se nadovezaju ona poslednja 2 transkripta a kamoli da je sve sifrovano lol...Isto mi bilo jako tesko da provalim da treba da otkinem nogar od 1 stolice (od 1000 njih istih) i da na taj nogar stavim lepak da bi uzeo novcic kroz kanalizaciju..pff xD
Igra je super samo mi uopste nije jasno kako su ljudi iz Konamija ocekivali da resimo zavrzlamu oko crtanja onog crvenog znaka na zidu..
Spoiler za spoil:
da nije ikone za igru..
Telepatic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Silent Hill Tetanus Akcione igre 578 14.2.2024 19:51
MECHA ANIME - Razgovaramo o tome ... nesonjacc Kompjuteri i film 244 25.4.2021 23:34
Silent Hill 5 donator99 Konzole 15 1.10.2008 16:09
Silent Hill FMW_SLaUGhter Kompjuteri i film 36 13.5.2006 23:46

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:16.