|
Strateške igre Potezne i real-time strategije... |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
8.5.2014, 12:53 | #541 |
Deo inventara foruma
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 668 puta na 346 poruka
|
Re: Hearts of Iron 3
|
8.5.2014, 12:55 | #542 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.639
Zahvaljeno 11.119 puta na 7.108 poruka
|
Pogrešnog Vuka su potpisali A i trait je od onog drugog, ovaj sa slike bi pre bio chairman crusader.
|
8.5.2014, 18:58 | #543 |
Deo inventara foruma
Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 668 puta na 346 poruka
|
Ma ima gresaka, al interesantan mod. Ceka cu da izade Beta 4 pa cu ga probati jer bas volim da igram geopoliticku igru ali do sad ne postoji na trzistu dobra geopoliticka igra.
|
15.5.2014, 21:50 | #544 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
Boris Tadic - spearhead democrat
Mirko Cvetkovic - administrative genius Dragan Sutanovac - silent workhorse Ne znam sto su se trudili. Corrupt kleptocrat pase za sve nase politicare. |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Sarmatian na korisnoj poruci: | ||
Marko (22.5.2014) |
16.5.2014, 8:05 | #545 |
Starosedelac
|
za šutanovca su još i naboli, ali ovo ostalo ....
|
20.6.2014, 19:06 | #546 |
Član
Član od: 15.10.2008.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 73 puta na 41 poruka
|
Везано за мод који сам најављивао (да, радуцкам га са времена на време), могу рећи да лепо напредује.
Остало ми је још 13 догађаја да завршим планирано за и до 1941 године, а 83 су већ написана. Изгледа много, али неки зависе од претходних одлука а неки се протежу и после 1941 (као изградња Рупникове линије, ако играч успе да изманеврише мир, и одлучи да настави са градњом). На крају поста ћу набројати шта је одрађено. Поред тих 13 који треба да се заврше, треба: -Унети нове министре (њих 14) и дорадити ефекте код неких старих -Унети преко 300 генерала/адмирала чија сам имена нашао у војној енциклопедији који су били активни у то доба. -Унети називе модела за авионе/тенкове/бродове. Највећи део је измишљен (нарочито код бродова) али има и историјских (највише код авиона). -Унети нове јединице (Јуришни одреди (као елита), Стојадиновићеви Зеленокошуљаши (почеће као Light Jager из Gotterdammerung-a, али ће моћи да се појачају)) -Мало дорадити технологију да би одговарала и новим јединицама -Још неколико стратешких модификатора У суштини, није тешко, само захтева доста времена, нарочито ово са министрима и генералима. Е сад, шта је урађено. Мапа је тотално прерађена да одговара стварности - доста шума, брда и планина. Дорађени ресурси на мапи, да одговарају улози Југославије као великом извознику сировина. На пример, Југославија је била међу првим земљама света по извозу боксита, а Трепча је чинила 40% целокупне немачке производње олова. Алтернативно историјски ланац догађаја (све што је алт-историјски, играч може да искључи на почетку игре) за ракетну технологију који почиње проналажењем дневника Хермана Поточника, југословенског пионира ракетне технологије. Институт "Никола Тесла", а алт-ист могућност је позвати Теслу да се врати. Ланац догађаја везан за Малу Антанту, која се може или распасти или покренути рат током Судетске кризе. Ланац догађаја за Конкордат, који може бити укинут или довести до масовне побуне православних крајева. Београдски сајам и Соколски слетови сваке године. Гомила тајних и званичних преговора и договора са Италијом, Немачком, Мађарском, Бугарском. Догађаји везани за Аеропут Стојадиновићев шестогодишњи план и масовна индустријализација Југославије. Такође, алт-ист додавање неких стратешких ресурса по цену обичних (и још неких ствари ): -Злато у Мајданпеку (Највећи С.Амерички рудник има 4г/тони злата, Мајданпек 8.1г/тони, тако да мислим да је реално) -Black Soil у Осијеку (Панонија има јако плодну земљу, тако да ако може да постоји у Украјини и Вијетнаму, може и у Панонији) -Ball bearings у Београду (Предратна Југославија је имала сопствену производњу авионских мотора, па уз мало маште, проширење фабрике, хм?) -Antibiotics у Шапцу (Зорка Шабац је отворена још 1938, а Зорка Фарм тек после рата - рецимо да је могло да се деси и пре) -Dockyard facilities у Сплиту (У сплиту је постојало ратно бродоградилиште које је правило разараче, наравно тотално алт-ист бродоградилиште за изградњу већих бродова, али кошта као светог Петра кајгана) -Prefarb ship facilities у Котору (Јако битна лука коју је користила ЈКМ за подморнице - алт-ист улога Трондхајма у Норвешкој) Ратни планови "С", "Р40" и "Р41" као и могућност да се послуша Михаиловић који је још средином тридесетих причао да се оформе депои конзервиране хране и муниције у брдима и планинама, да се не држи статична одбрана на граници. Алтернативно историјски ланац око нуклеарног института Винча. Наиме, све се десило убрзо после рата и сви "наши" нуклеарни научници су били комунисти (Павле Савић, Стеван Дедијер, Иван Супек). Укидањем Обзнане (што повећава организацију и популарност комунистима) они се могу довести и раније направити институт. Тајни договор у Бељу где је договорена подела Југославије. Куповина страних бојних машина (Француских тенкова и немачких подморница - заиста се десило, додуше подморнице нису стигле пре рата) Споразум Цветковић-Мачек И још доста ситних догађаја, чисто ради шмека, слично оним догађајима "Хинденбург се запалио" итд. Ето, то је за сад. Углавном, биће пар месеци пре него што изађе HOI4, таман да искористим растући хајп. Ко зна, можда ће бити лако пребацити мод са тројке на четворку. Поздрав! |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Strelok na korisnoj poruci: | ||
21.6.2014, 14:32 | #547 |
Član
|
-Апдејт-
Успео сам да убацим Зеленокошуљаше синоћ. На почетку добија се само један пук (regiment) од 500 људи, добри за урбане и ноћне борбе (да ослика урбане парамилитарце), а истраживањем, омогућила би се њихова градња током игре. За то, пошто не знам како да убацим додатне табове код истраживања, спојио сам милицијске технологије са пешадијским (мало ми је глупо да пешадија добије једне пушке а милиција неке друге - реално, нико и не истражује за милицију), а ослобођена четири места сам наменио за: - Активацију Зеленокошуљаша - Повећање са 500 на 3000 људи по пуку - Моторизација Зеленокошуљаша - За четврту се размишљам шта ћу, не желим да их превише напуцам па ћу видети. Проблем је што морам свим земљама света да избришем милицијске технологије да не би и они могли да праве Зеленокошуљаше. Што се баланса тиче, то ће да се тестира када завршим мод. Од додатних јединица, Јуришни одреди (Четничка команда) која је оформљена 1940, мада може и раније ако играч послуша Дражу. Елитне јединице (дакле 4% од укупног броја пешадије као и за све остале) одличне за шуме, брда, планине, герилу. Можда додам елитну бригаду падобранаца, само једну, као у Готердамерунгу што постоји "Херман Геринг григада" или Елитну јединицу (80% искуство) Гардисти. Такође се размишљам да убацим, за све, мада не знам како да натерам АИ да прави и стражује (можда ће и сам) - стелт ловца, бомбардера и Америка бомбардера. Наиме, Хортон 229 је полетео 1944 а имао је одређене стелт карактеристике. У суштини, био би млазни ловац који би било теже детектовати, ништа превише намуњено. Исто важи за бомбардера. А Америка бомбардер би био обичан стратешки бомбардер са много већим дометом. Немци су стигли близу до реализације пројекта, а у игри стратешки бомбардери 1945 не могу ни до пола Атлантика да долете са база у Европи. Места за то бих добио када бих спојио радарске технологије за авионе - уместо да буду по два за сваку врсту авиона, може бити по један и таман се отварају три слота која ми требају. Шта мислите о овом људи? Било какав фидбек би добро дошао. |
22.6.2014, 17:45 | #548 |
Član
|
Pa prilicno ti je ovo lepo. Ovo sam i sam radio u hoi2, darkest hour i iron cross. Meni se bas svidja. Mozda mogu i da ti pomognem oko nekih stvari, sad sam slobodan (nastavnik sam, a sad je poceo raspust) a kontam dosta stvari iz hoi2 pa ako je slicno zaista sam voljan.
Stajaznam, samo se bojim da sa ovim eventima ne stvoris neku prejaku jugoslaviju inace je sve extra. Ja sam i inace u iron cross uvek budzio jugu, pravio je jakom i razvijao tehnologije a nisam previse mislio na rat tako da sve ovo sto si napisao budi dosta toga lepog u meni Jedna primedba mozda, zar nije moguce da ubacis te zelenokosuljase ili sta vec kao neku posebnu jedinicu, misim glupavo mi izgleda i zvuci da izbrises sve policije svim zemljama samo zbog 1 jedinice. Sve u svemu extra, ja sam tek danas prvi put stavio hoi3 pa cu da igram ovih dana, gledacu malo fajlove da vidim jel slicno hoi2 sa hoi 3 pa ono... |
22.6.2014, 19:29 | #549 | |
Član
|
Citat:
А то да ли ће Југославија бити прејака... мислим да неће. Наравно, то се лако да дорадити за 15 минута после иницијалног тестирања. Алт-ист путем би индустријски и ресурсно била мало јача од Италије, ако ме сећање добро служи. Историјски, за нијансу слабија. Али оно где никако не може да парира је - људство! То нисам дирао нити мислим да хоћу (осим евентуално у догађајима за припајање севера Албаније и севера Грчке, што је заиста нуђено, али јако мала количина људства). Без људства, Југославија, ма колико била економски јака, нема шансе против већих држава. У најбољем случају, да се копнено порве са Италијом. У суштини, Југославија би у најбољем случају требала да има малу извежбану војску која ће да шири утицај по Балкану и Малој Азији, евентуално пружи подршку Савезницима/Осовини негде, ефикасну авијацију и алт-ист потенцијал да изгради неку смислену морнарицу, опет као подршку већим силама. Још нисам завршио ланац са Дражом и његовим планом депоа у планинама, али гледаћу да натемпирам тако да једна мала обала на Јадрану може да се држи, као што је Дража планирао, за искрцавање Британаца/Американаца. Но о балансу отом потом, то може и у верзији 0.2 кад људи почну да се хвале како су Југославијом прегазили Немачку 1941 А за помоћ, па не знам, погледај мало те кодове, види шта ти иде па се договоримо. Тренутно сам зауставио пројекат јер је испитни рок, али као што рекох, биће готов таман на време, пар месеци пред ХОИ4 када ће љубитељи игре да се врате на ХОИ3 да се присете. ;ало маркетингшког размишљања. |
|
24.6.2014, 1:05 | #550 |
Član
|
Pazi ovo:
} 46061 = { * ovo je valjda redni br name = "Tomic" country = YUG type = air * air general skill = 1 max_skill = 4 loyalty = 0.00 * koji brojevi mogu da budu ovde? picture = L46061 history = { ** ova 3 1938.1.1 = { rank = 1 } ** reda 1941.1.1 = { rank = 2 } ** ne kontam Ne bi da smaram ovde, ali nema bas puno na hoi3 wiki |
24.6.2014, 16:59 | #551 | |
Član
|
Citat:
А историја ти одређује кад добијаш официра. То је ово "Ранг 1". Остало, требало би да важи за АИ играча, кад како да унапређује официре. Ако даш неки датум и "Ранг 0" официр ће тог датума да буде избачен из игре, био АИ играч или не. |
|
26.6.2014, 11:46 | #552 |
Član
|
A gde si nasao sve te informacije za Jugoslaviju? Misim, ti depoi po planinama, ti planovi R40, R41, kupovina podmornica, 300 djenerala, sestogodisnji plan itd itd
|
26.6.2014, 22:07 | #553 | |
Član
|
Citat:
Генерали су из војне енциклопедије, Миле Белајац "Генерали и адмирали краљевине Југославије 1918-41". Рецимо да сам се поприлично намучио да све то нађем и то је збирка коју сам скупљао две године, али не због мода него ме интересовало. Ови Зеленокошуљаши које сам помињао, нису измишљени ако си можда мислио. То су стварно били парамилитарци у Југославији, нешто попут раног СА. Ево нешто од линкова: http://www.znaci.net/00001/40_6.htm http://www.znaci.net/00001/40_15.htm http://www.pogledi.rs/originalna-drazina-teorija/ |
|
27.6.2014, 19:14 | #554 |
Član
|
Ma ne kazem da izmisljavas nego me zanima...ja trazio malo po wikipediji ali slabo, nema eventova koje bi mogli dodati...ili ih ja nisam nasao
Igrao sam hoi3 ali mi se ne svidja...ne znam, kontam da je dobar order of battle ili kako se vec zove ali nista drugo mi nije privlacno..ne znam... Mozda sam samo navikao na darkest hour + iron cross... Ali moram da priznam zanimaju me ti tvoji eventovi, i za alt istoriju, sta bi bilo kad bi bilo, a i oni eventovi "kozmetickog tipa" koje si spomenuo, pitam se sta si sve napisao tamo Poslednja ispravka: Marko (27.6.2014 u 19:18) Razlog: da dodam jos nesto... |
28.6.2014, 2:58 | #555 |
Član
|
Генерално, двојка јесте комплетнија игра. Али аутоматизација и војна хијерархија јесу корисни и мислим да је морнарица боље одрађена. Надам се да си играо последњу верзију, HOI3 TFH 4.02.
Доста се ствари може додати, али били би догађају на сваких недељу дана То је ипак превише. Могуће да ће некима послужити мод и као историјска брошура јер се јако мало учи тај период наше земље. Имам велике наде за мод, али има много још да се ради. А видећу могу ли и сам интерфејс мало да графички зачиним. Стављао сам нову слику на почетку: http://www.nspm.rs/images/stories/hr...iforma-470.jpg али проблем је што не мала резолуција па кад се намести, изгуби оштрину |
18.8.2014, 20:58 | #556 |
Član
|
Само да се огласим, мод се и даље ради, али успорено. Биће пуштен рецимо кад почне и бета Хартс оф Ајрон 4, дакле почетком децембра најкасније, надам се. Треба све испрограмирати, тестирати, нашминкати... Нема половичног посла
Иначе, јуче су ми пала на памет два нова концепта. Први је грађански рат на простору Хрватске и Словеније после договора Стојадиновић-Ћано када је Југославија требала да преда део Јадрана а за узврат да добије признање од Италије и Немачке као Велика Србија. Пошто има две могућности, једна да се само да Италији шта хоће и друга да се да италији шта тражи а остатак Хрватске и Словеније расподели између Мађара, Немаца и Италијана, мислио сам да ставим да у првом случају где само Италија узима свој део, да се аутоматски отцепи онај део који би био расподељен између три велике силе и да почне грађански рат. Са једне стране НДХ, са друге стране КПЈ чији су чланови махом били у тој северној области и по затворима у Хрватској. Већ имам двадесетак догађаја припремљених. А други је низ догађаја везаних за Ђорђа Карађорђевића, првог сина Петра Карађорђевића кога је млађи брат прогласио лудим и стрпао у санаторијум. Детаљније о каквој личности се ради: http://www.paluba.info/smf/index.php...1.0/imode.html Можда неким лудим сплетом околности "луди" стрикан успе да се домогне престола наместо свог малолетног братанца? Ко зна... |
23.8.2014, 1:23 | #557 |
Član
Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
Mozda nije tema za ovo pitanje, mozda je vec bilo postavljeno, al zanima me koja je bolja igra HoI 3 ili HoI 2? Igrao sam i jednu i drugu, uglavnom vanile, dvojku malo duze, sa trojkom se nisam najbolje snasao, pa me zanima da li je trojka bolja i da li mi se isplati da se namucim da je savladam? Hvala unapred
|
23.8.2014, 2:27 | #558 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka
|
Dvojka definitivno
|
23.8.2014, 14:21 | #559 |
Član
Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
|
I ja tako smatram, dvojka mi je nekako pristupacnija, naviknut sam na nju koliko toliko, mada jedino sto mi se svidja u trojci je izgled mape i broj "provincija", kao i ono grupisanje divizija u armije itd, mada to nisam provalio do kraja koje su prednosti dvojke u odnosu na trojku i obrnuto? Pokusavao sam da saznam, medjutim svako ima svoje misljenje i obicno se sva misljenja razlikuju, npr neko hvali tehnologiju, nego kaze da je uzas itd, interesuje me vase misljenje, jer najvise verujem ljudima sa ovog foruma
|
23.8.2014, 15:52 | #560 |
Deo inventara foruma
|
Da, i ja bih voleo da znam da li uopste da igram 3jku, odavno sam je pazario a nikako da dodje na red da je igram. Ako je 2jka bolja igra, radije bi nju igrao ponovo. Jeste da sam je igrao par stotina sati, ali davno je bilo.
|
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
hearts of iron, hoi3 |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Igra li neko Hearts Of Iron 2 ? | Auror | Strateške igre | 1451 | 9.11.2017 17:28 |
Hearts of Iron 2: Doomsday | milke | Online susreti | 5 | 24.6.2009 22:49 |
Iron Man | uros@3D | Brbljaonica | 1 | 7.1.2008 23:56 |
blood iron | psyman | ŠDK - Osnovne komponente | 100 | 30.10.2007 23:03 |