Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Konzole

Konzole Konzole i softver za njih...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.11.2023, 15:17   #41
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.677
Zahvaljeno 703 puta na 489 poruka
Određen forumom Re: Marvel's Spider-Man 2

Odgovor nije bio upucen tebi Ali se i slazem s tim sto si rekao, preteruje se i sa druge strane, ali mislim da to dolazi od onih koji su i ranije imali problem s time a ne od kada je pocela "pride" invazija.
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.11.2023, 15:38   #42
buraz
Starosedelac

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 432
Zahvaljeno 649 puta na 439 poruka
Određen forumom Marvel's Spider-Man 2

Citat:
evil_geko kaže: Pregled poruke
Da, mlad sam sa svojih 39..., ne, baš suprotno, i ja sam nekad malo išao slepo na to "everything is woke", ali sam hvala bogu napredovao od tada, ovi što se deru da je sve woke su postali i gori od ovih prvih što guraju sve to.

Da, gura se to svuda, slažem se, ali ne toliko koliko svi vrište na svaku sitnicu. Ne možeš više da imaš ženskog protagonistu a da se ne deru odmah "WOKE". Ide se u totalne ekstreme, *****ite me sa tim. Onaj Synthetic je najbolji primer, mada je lik možda i pametan, možda samo svesno farma ljude i preglede.

Evo recimo onaj novi Snow White film, to je pravi "woke" primer gde se menjaju gomila stvari da bi bilo politički korektno, bandits umesto dwarves, princ neće da probudi Snow White poljupcem jer je to creepy, ona će biti strong independent leader kojoj ne treba princ ili tako nešto, gluposti na sve strane. Kao i mnoge izmene za onaj live action Little Mermaid. To su neki primeri gde možemo da pričamo već, a ne ići u ekstreme na svaki komad medija out there.

EDIT: Videh da si rekao da nije meni upućeno, sorry ondak, ali svakako stojim iza svega napisanog.

Sta je woke *****e uradilo sa Witcher serijom? Jesu oterali Kavila zato sto je previse “smarao” showrunnerku sa izvornim materijalom i je l’ okrivila fanove da ne razumeju “savremenu” verziju price? Cleopatra, Marvel nakon Endgamea i Brie Larson koja vredja “sredovecne bele muskarce” (zamisli da je ovo rekla za BILO KOJU drugu grupu ljudi, instant cancel), Depp i Heard fijasko gde bi on zaglavio zatvor a ona dobila novcanu kaznu, i pritom su ga momentalno otpustili iz svih filmova PRE presude, a nju jedva isekli iz Aquamana? To sto si vec naveo sa Malom sirenom i Snezanom, i tako dalje?

Ja sam ultra tolerantan lik i kroz zivot se obicno vodim filozofijom “ako mene ne dotice, a tebi lepo, meni jos lepse” ali me sad vec itekako dotice i smeta. Onaj lik iz klipa je idiot (to sam zakljucio na osnovu toga sto je ismevao gluvoneme ljude, nikad pre ga nisam gledao), ali je ovde apsolutno sve pogodio, a moje sumnje da je Peter svesno dobio po picki od skoro svakog u igri je potvrdio i pisac. I gle cuda, writing team se promenio izmedju prve dve igre, i odjednom MJ ima izdefinisaniju vilicu od Bruce Waynea iz animacije, Peter je sonja kome treba neko da ga spasava svakih 5 minuta, zena od 45kg ubija od batina muskarca od 100, i milion drugih *****a.

Ne mogu da prezalim sto sam im dao 70$ u preorderu, ne jer mi fali para, nego sto ne zelim da podrzavam ovakvo licemerno smece od studija (u suprotnom bi imali **** da se odreknu para i ne prave posebnu verziju za Middle East), ali lazni marketing i to sto sam SM i Venom fanboy je prevagnuo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
buraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku buraz na korisnoj poruci:
galebns (6.11.2023), Stenmark (6.11.2023)
Stara 6.11.2023, 20:36   #43
tommy gun
Veteran

Član od: 14.12.2008.
Zahvalnice: 242
Zahvaljeno 252 puta na 144 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku tommy gun

Citat:
galebns kaže: Pregled poruke
^^Druze ako ti ne vidis dokle je sve to doslo onda ne znam sta ti kazem... Verovano si jos mlad....
Jeste, tako je, sledeće pitanje je, verovatno, da li sam služio vojsku

Bilo kako bilo, ne moraju baš sve video-igre ovog sveta da budu pravljene za, nas, heteroseksualne, sredovečne, bele muškarce. Šta da vam radim, svet se menja, niko ne zabranjuje nikome da ga kritikuje, samo ponekada kritike dosta govore o karakterima i profilima ličnosti.
tommy gun je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.11.2023, 20:46   #44
galebns
Starosedelac

Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.677
Zahvaljeno 703 puta na 489 poruka

Za koju to igru, film je ikada pisalo da je za sredovecne bele muskarce ili sta vec? Upravo i jeste problem to sto se u svaki film, seriju, igru trpaju tzv woke likovi, bez smisla i reda, samo da je tu.
Ali vise necu komentarisati, jer to naglasavanje "za bele muskarce" takodje dosta govori o autoru...
galebns je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.11.2023, 21:47   #45
m1aden
Starosedelac

Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 184
Zahvaljeno 440 puta na 285 poruka

Mozda bi nekima zasmetalo da Ciko postane glavni akter u stripovima o Zagoru...
m1aden je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.11.2023, 22:06   #46
m1aden
Starosedelac

Citat:
tommy gun kaže: Pregled poruke
Jeste, tako je, sledeće pitanje je, verovatno, da li sam služio vojsku

Bilo kako bilo, ne moraju baš sve video-igre ovog sveta da budu pravljene za, nas, heteroseksualne, sredovečne, bele muškarce. Šta da vam radim, svet se menja, niko ne zabranjuje nikome da ga kritikuje, samo ponekada kritike dosta govore o karakterima i profilima ličnosti.
Problem nije sto ima materijala za pojedine struje, svesni smo svi da nema nazad, problem je sto ima jako, jako malo kvalitetnog sadrzaja koji je pravljen iskljucivo za te struje jer u toj situaciji taj sadrzaj ne bi imao svoju pravu formu, a to je da se sistematski unisti sve sto je valjalo u poslednjih 30-40 godina.Zasto He-Man-a mora da zameni zenski protagonista? Zasto Dzejms Bonda mora da zameni zenski ili protagonista druge boje? Zasto Terminator mora da nosi roze dzemper? Zasto crni Supermen? Zasto u crtanom filmu gde je Rayman, dva glavna aktera moraju da budu gej? Onaj Blue Beetle ima toliko isforsiran latino sleng u bukvalno svakoj recenici da je to kao kada su svojevremeno afro-amerikance prikazivali u filmovima i njima to smetalo.itd. itd.

Mozda ja jesam homofob jer mislim da nikad ne bih mogao da uzivam u nekom gej super junaku koji je alergican na gomilu stvari i pritom je gojazan, kao sto mogu da uzivam u Wolverine-u ali bih svakako voleo da vidim jednog takvog koji je dostigao slavu ovog drugog (jedva cekam da vidim Wolverine-a od Insomniaca sa slike gore)
Stara 6.11.2023, 23:11   #47
tommy gun
Veteran

Citat:
m1aden kaže: Pregled poruke
Problem nije sto ima materijala za pojedine struje, svesni smo svi da nema nazad, problem je sto ima jako, jako malo kvalitetnog sadrzaja koji je pravljen iskljucivo za te struje jer u toj situaciji taj sadrzaj ne bi imao svoju pravu formu, a to je da se sistematski unisti sve sto je valjalo u poslednjih 30-40 godina.Zasto He-Man-a mora da zameni zenski protagonista? Zasto Dzejms Bonda mora da zameni zenski ili protagonista druge boje? Zasto Terminator mora da nosi roze dzemper? Zasto crni Supermen? Zasto u crtanom filmu gde je Rayman, dva glavna aktera moraju da budu gej? Onaj Blue Beetle ima toliko isforsiran latino sleng u bukvalno svakoj recenici da je to kao kada su svojevremeno afro-amerikance prikazivali u filmovima i njima to smetalo.itd. itd.

Mozda ja jesam homofob jer mislim da nikad ne bih mogao da uzivam u nekom gej super junaku koji je alergican na gomilu stvari i pritom je gojazan, kao sto mogu da uzivam u Wolverine-u ali bih svakako voleo da vidim jednog takvog koji je dostigao slavu ovog drugog (jedva cekam da vidim Wolverine-a od Insomniaca sa slike gore)
Nije ništa tu isforsirano, već je samo proboj stvarnosti koja je dugo, dugo, dugo potiskivana i suzbijana. Ona se u biti može kritikovati i komentarisati iz impresionističkog ugla, odnosno da li je kompanija napravila dostojnu video-igru, da li je razradila sve to ili je pak samo kozmetički-korporativno štiklirala inkluziju - to je već podloga za diskusiju. Ali pričati zašto je Spajdermen crn ili beo, to je već nešto drugo, ali ovo nije taj forum. A i što bismo se raspravljali o tome na forumu za video-igre, za takve stvari služi Tviter ili šta već.

Biće ovakvih video-igara, filmova, serija, kulture kao takve, sve više i više, kritikujte, ne mirite se sa time, udarajte na sve zvona, ali to je realnost. I to je u suštini tako.

P.S: Valjda zato ovaj forum na kraju je i počeo da služi, da se anonimno izjadaš jer vreme neminovno gazi i donosi drugačiji sistem života.
Stara 7.11.2023, 0:05   #48
m1aden
Starosedelac

Citat:
tommy gun kaže: Pregled poruke
Nije ništa tu isforsirano, već je samo proboj stvarnosti koja je dugo, dugo, dugo potiskivana i suzbijana.
Ne znam kako nije isforsirano kada se ne stvara nov sadrzaj, sada kada su konacno uspeli da se uzdignu ispod cizme koja ih je toliko dugo gazila, vec se konstantno menja postojeci, pri cemu je nov proizvod sada vec po defaultu losiji od originalnog? Ja sam siguran da pratim Miles Moralesa duze od vecine ovde ali Miles Morales je iz iz drugog univerzuma a i mislim da se ovde vecina slozila da Miles Morales sa svojom pricom nije bio ni blizu prici koju je imao originalni Insomniacov Spider-Man, tako da i ako pricamo pricu iskljucivo iz gemejrskog ugla ovakve stvari samo dovode do losijih igara. Piter Parker jeste Spider-Man kao sto je i Brus Vejn Batman i tu nema sta dalje da se prica. Osim mozda da se pita hoce li crnac Brus Vejn imati beli kostim...
Stara 7.11.2023, 0:15   #49
Bascelik
Starosedelac

Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 891
Zahvaljeno 1.187 puta na 637 poruka

:D
Bascelik je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.11.2023, 0:49   #50
Atwa013
Starosedelac

Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka

Citat:
Ne znam kako nije isforsirano kada se ne stvara nov sadrzaj, sada kada su konacno uspeli da se uzdignu ispod cizme koja ih je toliko dugo gazila, vec se konstantno menja postojeci, pri cemu je nov proizvod sada vec po defaultu losiji od originalnog? Ja sam siguran da pratim Miles Moralesa duze od vecine ovde ali Miles Morales je iz iz drugog univerzuma a i mislim da se ovde vecina slozila da Miles Morales sa svojom pricom nije bio ni blizu prici koju je imao originalni Insomniacov Spider-Man, tako da i ako pricamo pricu iskljucivo iz gemejrskog ugla ovakve stvari samo dovode do losijih igara. Piter Parker jeste Spider-Man kao sto je i Brus Vejn Batman i tu nema sta dalje da se prica. Osim mozda da se pita hoce li crnac Brus Vejn imati beli kostim...
Znaš kako, uglavnom se kritikuje to što se slabo šta menja, manjak kreativnosti, nedostatak spremnosti na rizik, a onda, ako se nešto proba sledi " e, nemoj ti meni tu mnogo da izmišljaš rupu na saksiji, zna se kako stvari stoje".

Ja volim Betmena i Brusa Vejna, ali ako bi neko napravio seriju/film/igru gde bi se na kvalitetan način dala neka alternativa i neko preuzeo njegov plašt, ne bih imao ništa protiv da to gledam/čitam.

Isto kao što bih drage volje gledao Bonda koga tumači Idris Elba. Dobar glumac, gotivan mi je.

Tako i ovde, Insomniac ima neku svoju viziju, priču, nemam nikakav problem da Miles Morales preuzme ulogu Spidermana, jer sve do sada što sam odigrao, a to su evo tri igre, zaista su mi odlične i preporučio bi ih svima.
A da se žalim što je Peter dobio previše batina i da čitam teorije zavere šta je i kako funkcioniše spider sense i kako to da i pored toga Parker prima toliko udaraca... Mislim daj...
Atwa013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.11.2023, 8:46   #51
tommy gun
Veteran

Citat:
Miles Morales je iz iz drugog univerzuma a i mislim da se ovde vecina slozila da Miles Morales sa svojom pricom nije bio ni blizu prici koju je imao originalni Insomniacov Spider-Man, tako da i ako pricamo pricu iskljucivo iz gemejrskog ugla ovakve stvari samo dovode do losijih igara. Piter Parker jeste Spider-Man kao sto je i Brus Vejn Batman i tu nema sta dalje da se prica.
Ovo je, primera radi, konstruktivna kritika potkovana nekim faktima. I tako bi trebalo i da bude. Rečenice pre i posle su su subjektivni i unutrašnji osećaj.
Stara 7.11.2023, 17:27   #52
Stenmark
Banned

Član od: 13.4.2014.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 1.009 puta na 514 poruka

Ashley Poprik, ona je jedan od scenarista koja je radila na Spider-Manu 2 kao i za novi MW3. Što je veliki uspjeh da tako u kratkom periodu jedan scenarista radi na dvije triple A igre. Sad da li je njen lik bio inspiracija za lice modela MJ u igri manje je bitno.

Na njenom sajtu imaju tri priče koje stoje u obliku portfolia. Evo jedan segmenat iz "Why I Don't Date Boys":

Odavno nijesam pročitao veći gadluk. Ovakve osobe rade na scenarijima za igre. Takođe ima jednu pričicu sa gluvonijemom curom na sajtu tako da je njena genijalnost učestvovala i izradi koncepta misija za igru.
Stenmark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stenmark na korisnoj poruci:
buraz (7.11.2023)
Stara 7.11.2023, 17:43   #53
Atwa013
Starosedelac

Citat:
Stenmark kaže: Pregled poruke

Ashley Poprik, ona je jedan od scenarista koja je radila na Spider-Manu 2 kao i za novi MW3. Što je veliki uspjeh da tako u kratkom periodu jedan scenarista radi na dvije triple A igre. Sad da li je njen lik bio inspiracija za lice modela MJ u igri manje je bitno.

Na njenom sajtu imaju tri priče koje stoje u obliku portfolia. Evo jedan segmenat iz "Why I Don't Date Boys":

Odavno nijesam pročitao veći gadluk. Ovakve osobe rade na scenarijima za igre. Takođe ima jednu pričicu sa gluvonijemom curom na sajtu tako da je njena genijalnost učestvovala i izradi koncepta misija za igru.
Pa i ja sam svašta pročitao od strane tebe napisano, a verujem da i ti imaš posao, ljude oko sebe koji ne znaju ovu tvoju stranu.

I again, ne razumem u čemu je je.eni problem što je gluvonema devojka u igri i na misije....
Stara 7.11.2023, 18:54   #54
tommy gun
Veteran

Šta??? Sada se smetaju i gluvonemi???

Lele, brate mili, daj, zaustavite se...
Stara 7.11.2023, 21:36   #55
Stenmark
Banned

Baš mašite poentu, najlakše je nekog okriviti za govor mržnje, rasizam, seksizam itd. Individua sa invaliditetom kupuje Spidermana da bi igrala kao Spiderman a ne kao osoba sa invaliditetom. Novinarka koja je kao dijete čitala stripove kupuje Spidermana da bi igrala kao Spiderman a ne kao Marie J combat expert u stealth misijama. Ja igram Spidermena zbog Spidermena a ne zbog random white male npca koji je na neki način implementiran u priču.

Ova vrsta inkluzije i diverziteta je uvredljiva i na nivou je onih klipova gdje osobe doniraju obrok ili novac beskućnicima a to snimaju radi pregleda. Ako hoće da ispoštuju osobe sa posebnim potrebama to može mnogo bolje da se implementira iz ugla samog heroja gdje on recimo spasi odeljenje djece u nekoj bolnici i ja vam garantujem da će se to dijete sa invaliditetom bolje osjećati kada odigra takvu vrstu misije sa svojim omiljenim herojem nego da odigra 15 minuta kao gluvonijema osoba koja crta grafite. Ova vrsta inkluzije i drugih gluposti koje se kriju iza te inkluzije i lažnog diverziteta ispunjava samo osobe kao što su ova gospođica Ash i njoj slične koje danas utiču na sami razvojni proces igara. Njihova vizija "jednakosti" je iskrivljena. Zamisli njima nije uvredljivo da mijenjaju španski jezik gdje su dodali srednji rod za zvanja. Njima nije uvredljivo da po drugi put griješe zastavu Portorika a dodali su desetak njihovih zastava za koje ne zna 95% svijeta.

Tužno je što se ne priča o gameplayu ali kada developer namjerno neće da posluša kritike igrača na prvu igru za recimo nepotrebne stealth misije nego namjerno ih opet isforsira i "dopuni" onda tu nema šta da se priča.

Poslednja ispravka: Stenmark (7.11.2023 u 21:48)
Stara 7.11.2023, 22:14   #56
tommy gun
Veteran

Za nemanje šta da se priča, vi se vala svi napričaste o "woke" halucinacijama. Niko ne priča kakav je zaista gejmplej, da li je igra repetetivna, da li je dobar ili loš balans između Piter i Majlsa, kakva je grafika, ima li bagova, je l' priča dovoljno dugačka, kakvi su sajd kvestovi, da li je igra apgrejd ili je podbacila...

Nažalost, nije ova igra jedina, u svakoj vidite wokelike aveti, prepun je već forum ovakvih rečenica. I vraćam se na početak da kažem da to vidi samo onaj kome smeta i oseća svoj identitet ugroženim. Niko više.
Stara 7.11.2023, 23:47   #57
Atwa013
Starosedelac

Citat:
Stenmark kaže: Pregled poruke
Baš mašite poentu, najlakše je nekog okriviti za govor mržnje, rasizam, seksizam itd. Individua sa invaliditetom kupuje Spidermana da bi igrala kao Spiderman a ne kao osoba sa invaliditetom. Novinarka koja je kao dijete čitala stripove kupuje Spidermana da bi igrala kao Spiderman a ne kao Marie J combat expert u stealth misijama. Ja igram Spidermena zbog Spidermena a ne zbog random white male npca koji je na neki način implementiran u priču.

Ova vrsta inkluzije i diverziteta je uvredljiva i na nivou je onih klipova gdje osobe doniraju obrok ili novac beskućnicima a to snimaju radi pregleda. Ako hoće da ispoštuju osobe sa posebnim potrebama to može mnogo bolje da se implementira iz ugla samog heroja gdje on recimo spasi odeljenje djece u nekoj bolnici i ja vam garantujem da će se to dijete sa invaliditetom bolje osjećati kada odigra takvu vrstu misije sa svojim omiljenim herojem nego da odigra 15 minuta kao gluvonijema osoba koja crta grafite. Ova vrsta inkluzije i drugih gluposti koje se kriju iza te inkluzije i lažnog diverziteta ispunjava samo osobe kao što su ova gospođica Ash i njoj slične koje danas utiču na sami razvojni proces igara. Njihova vizija "jednakosti" je iskrivljena. Zamisli njima nije uvredljivo da mijenjaju španski jezik gdje su dodali srednji rod za zvanja. Njima nije uvredljivo da po drugi put griješe zastavu Portorika a dodali su desetak njihovih zastava za koje ne zna 95% svijeta.

Tužno je što se ne priča o gameplayu ali kada developer namjerno neće da posluša kritike igrača na prvu igru za recimo nepotrebne stealth misije nego namjerno ih opet isforsira i "dopuni" onda tu nema šta da se priča.
Opciona sporedna misija. Traje 10 minuta.
Uništila igru. Woke smeće.
Deca s invaliditetom počela da padaju u depresiju i da se samoubijaju jer su uskraćena da igraju kao Spiderman celih 10-ak minuta.

Lelke Boške....
Stara 8.11.2023, 3:24   #58
Stenmark
Banned

Praštaj čovjek, pogrešio sam. Ne znam što mi je. Igra je masterpiece. Nadam se da će sve PS5 igre održati ovaj kvalitet.
Stara 8.11.2023, 11:10   #59
jaomile
Veteran

Član od: 20.11.2011.
Zahvalnice: 193
Zahvaljeno 178 puta na 113 poruka

Prije ce Bethesda opet napraviti dobar RPG nego sto cete jedan drugome promjeniti misljenje.

Cinjenica je da je popularnost Miles Morales-u porasla sa Into the Spiderverse filmovima i da je to jedan od razloga sto se fokus prebacuje na njega. Uz to sve Spiderman igre (od PS1) do sada su bile fokusirane na Peter Parker-a, nije kraj svijeta ako naprave par u kojima je Miles glavni lik.
jaomile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.11.2023, 16:47   #60
buraz
Starosedelac

Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 432
Zahvaljeno 649 puta na 439 poruka
Određen forumom Marvel's Spider-Man 2

Citat:
jaomile kaže: Pregled poruke
Prije ce Bethesda opet napraviti dobar RPG nego sto cete jedan drugome promjeniti misljenje.

Cinjenica je da je popularnost Miles Morales-u porasla sa Into the Spiderverse filmovima i da je to jedan od razloga sto se fokus prebacuje na njega. Uz to sve Spiderman igre (od PS1) do sada su bile fokusirane na Peter Parker-a, nije kraj svijeta ako naprave par u kojima je Miles glavni lik.

Popularnost jeste porasla, to niko ne spori. Ali uporedi prodaju SM1 i SM:MM (ukljucujuci i PS5 i PC verzije). Sad zamisli tank ako KOMPLETNO izbacis OG-a.

U tome je fora, Insomniac nema m*da da to uradi, pa bi se hebali da im ne udje. Na kraju su samo €€€ bitne.

Sent from my iPhone using Tapatalk
buraz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Marvel's Guardians of the Galaxy m1aden Akcione igre 108 14.11.2022 11:20
Marvel's Spider-Man Vladimirus86 Konzole 44 3.6.2022 7:08
Marvel's Guardians of the Galaxy - The Telltale Series Exia Avanturističke igre 4 18.4.2017 9:46
Spider - The Video Game sloba89 Stare igre 0 8.8.2012 16:45
Lian Li Pitstop T1 Spider pharaon.92.bc Ostale komponente 0 13.8.2010 14:04

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:08.