8.11.2023, 18:07 | #61 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 998
Zahvaljeno 3.997 puta na 2.407 poruka
|
Re: Marvel's Spider-Man 2
Nisam siguran da li i koliko očigledno praćenje inclusivity fedova utiče na kvalitet igre. Neka sporedna misija da čekira inkluzivitet - jaka stvar, može čak biti zabavan predah bez obzira što je trend. Onda poružnjavanje lepih stripskih cica - jbg. glupo je i ne podržavam ali opet neće baš pokvariti igru, pod uslovom da je dobra na prvom mestu. Taj glavni zaplet i rasplet sa zamenom "glavnog spajdermena" ne mogu da kometarišem dok ne odigram i vidim koliko smisleno i kvalitetno je odrađeno. Naravno, ne sumnjam ni najmanje da je razlog ovaj opšti trend koji divlja na zapadu, ali proći će i to. Evo kako npr. Disney uči na teži način gde je granica dobrog ukusa. Tako će i game developeri pre ili kasnije.
Poslednja ispravka: Aibo (8.11.2023 u 18:20) |
9.11.2023, 16:49 | #62 | ||||
Starosedelac
Član od: 2.12.2012.
Zahvalnice: 184
Zahvaljeno 440 puta na 285 poruka
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ja sam osoba sa oštećenim sluhom i kao takav nikad neću da pozdravim gluvonemu ili osobu sa oštećenim sluhom koja nema apsolutno nikakvu ulogu osim da se ja osećam bolje. Sveopšta situacija nije uopšte tako naivna kakvom je vi predstavljate.Da li će i kada će proći ili će biti gore ne znate, jer se čovečanstvo do sada nikada nije susrelo sa trendom da ne postoje više muškarac i žena. Jeste ovo forum o igrama ali nisam ja taj koji je oskrnavio te igre... |
||||
10.11.2023, 1:12 | #63 |
Starosedelac
Član od: 14.11.2010.
Zahvalnice: 1.228
Zahvaljeno 1.374 puta na 728 poruka
|
^
To što nešto postoji 50 godina ( i više) ne znači da je kao takvo jedino ispravno i da neka vrsta promene neće doprineti još većem kvalitetu. Taj Batman ti je najbolji primer, na šta je to ličilo 50-ih, 60--ih godina? Smejurija. Tek kasnije je promenama i podizanjem kvaliteta pisanja i razradom lika postignut taj nivo koji je doneo takvu i toliku popularnost i omogućio da traje sve ove silne godine. Ja ga volim od malih nogu, ali nemam ništa protiv ako bi neko uneo malo novine i dašak svežeg vazduha, pogotovo ako je to kvalitetno urađeno. Pa šta ako bi Elba imao 007? Kakve veze ima broj i ime? Uništio bi franšizu? Postoji neki univerzalni standard ko je i šta je James Bond? Kalup po kome ga prave? Koga briga ko glumi, ako je film dobar. Neću da polemišem o igri koju nisi ni igrao, jer je besmisleno. A ta gluvonema osoba u igri je sasvim dobar lik i simpatična. Meni je skroz kul što sam odigrao tu misiju koju ovde pljuju, jer je u pitanju predrasuda. Ništa više. Možda nije tako naivno, ali nije ni tako gadno kako se na ovom forumu predstavlja. I dodao bih, ako ne zna jedna strana (kao što si napisao), ne zna ni ova druga da li će ili neće biti bolje ili gore. Na kraju, znam ko sam i šta sam, neće me poremetiti da li u igri ima osoba sa invaliditetom, transrodnih ili šta već. Meni to sigurno ne utiče na utisak o samoj igri. I kad bi mnogi izvadili glavu, iz zna se već čega, videli bi da je Spiderman 2 odlična igra, a ne woke smeće. E sad stvarno napuštam prostoriju. Prijatno svima. |
10.11.2023, 13:59 | #64 |
Starosedelac
Član od: 28.9.2011.
Zahvalnice: 432
Zahvaljeno 649 puta na 439 poruka
|
Marvel's Spider-Man 2
Sto vi botovi volite da spinujete sa gluvonemom osobom. Vecina ljudi koji hejtuju igru nema nikakav problem sa njom, niti ismeva hendikep. Vecinu boli tuki i za opcione misije gde postoji trans/lgbt reprezentacija - iako su pisane samo kao token jer su ih bukvalno isekli iz middle east verzije i niko ne zna da su postojale, sto znaci da su bile checkmark i nista drugo za licemerne developere.
Moji problemi, a i problemi vecine normalnih ljudi su druga, mnogo bitnija *****a: 3.) blatantna feministicka propaganda u izvesnoj borbi Pitera i SPOILERA, gde se lik celu borbu izvinjava sto spasava zivote!? Ovaj dijalog je cringe sve vreme i mislim da ga je pisala neka man-haterka ili upravljavo ostavljena zena. Ono samaranje lika od 100kg misica od strane dame od 45 je smesnije od toga sta su uradili sa Venomom. Poruznjavanje zenskih likova je sad vec smesno tako da mu to dodje ko neka parodija anyway. 2.) ocigledno pisanje Pitera kao nesposobnog i konstantno u potrebi za spasavanjem da bi Miles ispao bolji Spider-Man (ovo je potvrdio i pisac), sto je totalno u suprotnosti sa 10 godina iskustva i time da je ovaj Spajdi vec solirao Sinister Six a sada je nokautiran, u chokeholdu ili bukvalno SPOILER i spidey sense vise kao da ne postoji?? 1.) prica prepuna nelogicnosti i propusta. Poslednja borba je Milesova iako lik nema nikakve emotivne konekcije sa negativcem i poznaju se 20 sekundi. Stvarno? Sta je sledece? Norman ga mrzi jer je crnac? Kraven je “hunter” ali kada njegova ekipa debila uhvati nekog, a on izvrsi egzekuciju nakon sto je vec prostudirao neprijatelja od glave do pete? 5 godina obecavaju original take sa Venomom i na kraju dobijemo goru, zbrzanu verziju vec postojece igre? Jos jedna prica sa fan favorite anti-herojem upropascena i zbrzana. Ima tu jos milion stvari, kao sto su katastrofalne side misije kojima je payoff cutscene/teaser za DLC od 5 sekundi (jedini izuzetak su The Flame misije, kad neko odigra znace zasto). A da, glavni negativac koji zeli da unisti i ugasi minority muzej je, gle cuda, belac, i to belac koji se prvobitno predstavlja kao donator! Ma nije uopste virtue signaling, organski je napisana sporedna misija. Igra je dobra dok ne zagrebes malo dublje ispod povrsine, a onda vidis koliko je trula iznutra. Prodala se vrhunski, zabavna je za igru (necu da lazem da nisam uzivao u gameplayu), ali ljudi sa razlogom pi*de na odredjene delove i narativ. Ja prvi je verovatno ne bih kupio da me marketing nije obmanuo sa Venomom i da nisam fan Spajdija, vec bih sacekao PC i plovio okeanom (ili uzeo second hand disc), a ima dosta takvih. Overall, 8/10 samo zbog najboljeg combata i traversala ikad u nekoj superhero igri (do sad). Sent from my iPhone using Tapatalk Poslednja ispravka: buraz (10.11.2023 u 14:16) |
12.11.2023, 1:18 | #65 |
Starosedelac
|
Cudi me da im nije palo na pamet da Venom izabere tu gluvonemu osobu za svog domacina pa da ova moze i da cuje i da vidi po prvi put u svom zivotu i da na taj nacin ucine nesto i za osobe sa disabilitetom a i da na taj nacin naprave pricu interesantnijom. Kao sto u stripovima Venom napravi simbiozu sa Fles Tompsonom koji je invalid bez obe noge pa uz pomoc njega moze da hoda.
|
5.12.2023, 10:12 | #66 |
Član
Član od: 29.7.2015.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 141 puta na 79 poruka
|
Haha za sta sam dobio ban, a posle mene citam desetak upisa o stvarima koji su zapravo spojleri.
|
21.12.2023, 14:01 | #67 |
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 498
Zahvaljeno 3.128 puta na 1.311 poruka
|
Marvel’s Spider-Man 2 coming to PC in FY2025
Dosta informacija je procurelo od strane hakera ukljucujuci i ovo |
24.12.2023, 8:57 | #68 | |
Deo inventara foruma
Član od: 18.6.2011.
Zahvalnice: 498
Zahvaljeno 3.128 puta na 1.311 poruka
|
Citat:
|
|
29.6.2024, 2:09 | #69 |
Član
Član od: 29.7.2015.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 141 puta na 79 poruka
|
Imao sam priliku da probam par sati. Generalno nisam imao pozitivno misljenje ni o originalnom delu ali ovo je jako, jako lose. Nepotrebno.
|
30.6.2024, 21:42 | #70 |
Starosedelac
Član od: 19.8.2007.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 814 puta na 486 poruka
|
Meni je igra lepo legla, ne interesuju me previše ti woke momenti (kojih ima), niti lore ovo, lore ono u igri, meni je i dalje dovoljno to impresivno odrađeno tanzanisanje po (proširenom) Menhetnu, ponovo odrađeno za medalju, uz neke nove opcije za "tranzit". Također, za razliku od keca, primetno su smanjili doživljaj po pitanju sporednog, repetativnog, sadržaja. Mapa i distrikti se sada mnogo brže "čiste" i cela priča deluje utegnutije i bez mnogo praznog hoda.
|
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Pipboy na korisnoj poruci: | ||
Aibo (1.7.2024) |
27.9.2024, 10:58 | #71 |
Starosedelac
|
Ja još uvek pokušavam da se nateram da ovo završim.Već sam jednom počeo pa sam prestao, pa sad opet povremeno odigram.Iskreno za sada nisam nešto primetio da se Miles gura više od Petera, ali socijalni apsket igre je toliko isforsiran da je kompletna igra u potpunosti osakaćena time.Malo, malo, pa sam u civilu i radim nešto za komunu.Spiderman Lifie is Strange edition.Glupost.Imao sam baš onaj side sa Hejli i prosto je neverovatno kakvih bespotrebnih 10-15 minuta igre...
|
30.9.2024, 22:22 | #72 |
Starosedelac
|
^
Pakao znaći brt.... Dobro nisi poludeo za tih 10-15 min.... |
1.10.2024, 13:28 | #73 |
Starosedelac
|
Ne radi se o gubljenju razuma već o tome da sam umesto nastavka spidermana dobio patrolne šape...
|
13.10.2024, 9:33 | #74 |
Starosedelac
|
^Nisi, ali nema veze....
Kao što rekoh ranije, preterivanje i nepotrebno dramljenje oko stvari koje nit' kvare igru nit' remete opšti utisak. |
16.10.2024, 16:50 | #75 |
Starosedelac
|
Evo sad kad sam igru presao mogu da kazem da si ipak u pravu.Donekle bar.
Zavrsio sam igru na 50% jer prakitcno osim na pocetku nisam ni radio nista osim glavne price pa se nadam da nisam puno propustio.Black Cat je ipak bila deo glavne price ako se ne varam, pa sigurno nisam propustio tako nesto kao sporedni sadrzaj.Preterana woke inkvizicija kada je igra izasla.Ne bih je otipisivao uopste zbog toga.Igra ima jos manje tih momenata nego sto je imao TLOUII a kada se sve uzme u obzir dosta dobra igra o Peteru Parkeru ipak i njegovim arch nemesisima.Ima dosta Milesa i kraj je takav kakav jeste, ali je ipak Peter i dalje tu glavni.U trecem delu verovatno vise nece biti.Pitanje je sta bih sve video da sam jurio celu mapu i sporedni sadrzaj, pa je ovako ipak najbolje.Malo je previse Venoma za moj ukus, ali igrati ga je bilo uzasno zabavno.Pogotovo onog pravog Venoma koji jede glave i gde su smashing sa njim uradili mnogo bolje nego sto je to bilo sa Hulkom u Avengersima.Smatram da ipak MJ nije imala sta da radi u borbama sa Venomom a u borbi sa njima ispada jaca i od Milesa i od Petera.Prilicno glup momenat.U svakom slucaju mnogo bolja igra od Gotham Knightsa, tako da moze i neku osmicu od mene da dobije |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Marvel's Guardians of the Galaxy | m1aden | Akcione igre | 108 | 14.11.2022 11:20 |
Marvel's Spider-Man | Vladimirus86 | Konzole | 44 | 3.6.2022 7:08 |
Marvel's Guardians of the Galaxy - The Telltale Series | Exia | Avanturističke igre | 4 | 18.4.2017 9:46 |
Spider - The Video Game | sloba89 | Stare igre | 0 | 8.8.2012 16:45 |
Lian Li Pitstop T1 Spider | pharaon.92.bc | Ostale komponente | 0 | 13.8.2010 14:04 |