Evo javljam se poslednji put povodom ove teme. Sve iz prethodnog posta je stiglo pa da odradim follow-up sa par slilka i utisaka. Izgled je stvar ukusa ali pošto sam ja birao meni se sviđa.
Pre svega, ova kompaktnija forma mi je lično mnogo praktičnija i lakša za raspored miša i tastature. Akko 5075s kit je kvalitetno odrađena osnova, čvrsta i dampirana fabrički super sa više slojeva poron pene, silikona... a sam PCB se ne oslanja direktno na bazu već ima silikonske nosače (gasket mount). Tu je i RGB sa raznim modovima, trenutno mi ove trake sa strane samo prigušeno svetle u nekoj amber nijansi kao na slici i to je to. Gateron Yellow Pro svičevi su baš super, dobro fabrički podmazani, tihi i utegnuti... Ne postoji rattle nikakav. Stabilizatore za sve velike tastere sam malo utegao i podmazao sa 205G0. Kapice su Cherry profil, kopija GMK Maestro seta. To sve skupa sada daje odličan utegnut osećaj i prijatan, relativno tih zvuk kucanja.
Usput mi je stigao i onaj tester sa 9 svičeva i naučio sam da najviše volim linearne switcheve i to mekše do srednje tvrde jer kucam vrlo meko i ništa sa malo jačim otporom mi ne prija.
Finalni utisak je da mi se baš sviđa rezultat i osećaj kuckanja je mnogo prijatniji nego sa onom starom slim tastaturom koja podseća na laptopove. Završio sam sa igranjem.