Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Strateške igre

Strateške igre Potezne i real-time strategije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.8.2008, 15:21   #1
masteri
Veteran

Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.014
Zahvaljeno 231 puta na 107 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku masteri
Exclamation Hearts of Iron 3

Citat:
Hearts of Iron 3 announcement

Paradox Interactive keeps the Grand Strategy genre in its iron grip with the much awaited announcement of Hearts of Iron 3

New York, USA (August 20, 2008) – Amidst a backdrop of fevered online speculation, Paradox Interactive has today finally revealed the true identity of “Project Mayhem” at the Games Convention in Leipzig. The next Grand Strategy title to be released from the Paradox Interactive development team is the third instalment in the critically acclaimed Hearts of Iron series.

The Hearts of Iron series has become renowned for being the biggest, most detailed and complete strategic game series on World War 2 ever made. Hearts of Iron 3 will follow that tradition closely while focusing on satisfying veteran players through a multitude of brand new features and systems, including a huge map with more than 10,000 provinces.

“It’s clear this is a game that fans of our titles have been eagerly anticipating”, commented Johan Andersson, Head of Development at Paradox Interactive. “Before revealing the project, our upcoming announcement online forum received more than 14,000 page views in less than 24 hours with a third installment of Hearts of Iron seemingly being at the top of everyone’s wish list.”

Hearts of Iron 3 is scheduled for release in Q3, 2009. For any enquiries on this or other Paradox Interactive titles, please e-mail pr [@] paradoxplaza.com.

Meet Paradox Interactive in Exhibition Hall 3 – A02 to find out more about this game.

About Paradox development

The experienced development team has released more than 20 titles, including multiple award winning titles like Hearts of Iron II, Europa Universalis II, Europa Universalis III. The next project, Hearts of Iron III is said to be the teams biggest production to date.

About Paradox Interactive

Since 1999, Paradox Interactive has been a leading developer and publisher of PC-based strategy games. World-renowned for its strategy stable, the company holds a particularly strong presence in the United States and Europe. Its steadily growing portfolio includes original titles such as the critically acclaimed Europa Universalis and Hearts of Iron franchises, as well as the best-published titles like Penumbra: Black Plague, Supreme Ruler 2020, and the greatly-anticipated Majesty 2 – The Fantasy Kingdom Sim.

Visit http://www.paradoxplaza.com for more information.

IZVOR

masteri je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku masteri na korisnoj poruci:
Ghost (20.8.2008), Isko (20.8.2008), m@T@ (1.2.2009), Peruzzi (10.2.2012), SFRJ-Forever [CG] (21.8.2008)
Stara 20.8.2008, 17:02   #2
Isko
Deo inventara foruma

Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 668 puta na 346 poruka
Određen forumom Re: Hearts of Iron 3

Prvi

Eh odlicno. A danas sam bas pisao o HOI3. Samo da ga ne upropaste ko S2020...

Znaci igra izlazi Q3 2009 a radnja ce se desavati 70-80 godina. Steta nije moderna. Moracemo cekato expanziju ili cak HOI4....Do tada
Isko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2008, 21:02   #3
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.639
Zahvaljeno 11.119 puta na 7.108 poruka

Bljak...sigurno će da ubace ono šatro 3D okruženje kao u EU3
Iskreno, meni je i HoI2 savršen, koliko vidim za sada je jedino sa čime se hvale preko 10.000 provincija....
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2008, 21:23   #4
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka

Bah, nadao sam se da ce biti Victoria 2. Za neupucene Paradoxova strategija koja pokriva vremenski period 1836-1936, za mene najbolja Paradoxova igra...
Cak bi mi i Crusader Kings 2 vise odgovarao. HOI je jedina njihova igra koje mi je losa...
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2008, 21:42   #5
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.639
Zahvaljeno 11.119 puta na 7.108 poruka

Citat:
Sarmatian kaže: Pregled poruke
HOI je jedina njihova igra koje mi je losa...
Pa kad si stuck in middle age

Interesuje me, baš me interesuje šta novo može da se ubaci u HoI
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.8.2008, 21:45   #6
Isko
Deo inventara foruma

Član od: 25.8.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 668 puta na 346 poruka

Citat:
DeCoy kaže: Pregled poruke
Pa kad si stuck in middle age

Interesuje me, baš me interesuje šta novo može da se ubaci u HoI
Pa kada bi pitali nas mogli bi da ubace jos 10 000 lepih stvarcica.
Isko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.8.2014, 2:27   #7
JAZO
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2010.
Zahvalnice: 783
Zahvaljeno 1.223 puta na 731 poruka

Dvojka definitivno
JAZO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.8.2014, 14:21   #8
mrki023
Član

Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 33
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka

I ja tako smatram, dvojka mi je nekako pristupacnija, naviknut sam na nju koliko toliko, mada jedino sto mi se svidja u trojci je izgled mape i broj "provincija", kao i ono grupisanje divizija u armije itd, mada to nisam provalio do kraja koje su prednosti dvojke u odnosu na trojku i obrnuto? Pokusavao sam da saznam, medjutim svako ima svoje misljenje i obicno se sva misljenja razlikuju, npr neko hvali tehnologiju, nego kaze da je uzas itd, interesuje me vase misljenje, jer najvise verujem ljudima sa ovog foruma
mrki023 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.8.2014, 15:52   #9
perablenta
Deo inventara foruma

Član od: 30.1.2009.
Zahvalnice: 1.077
Zahvaljeno 1.674 puta na 1.063 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku perablenta

Da, i ja bih voleo da znam da li uopste da igram 3jku, odavno sam je pazario a nikako da dodje na red da je igram. Ako je 2jka bolja igra, radije bi nju igrao ponovo. Jeste da sam je igrao par stotina sati, ali davno je bilo.
perablenta je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.8.2014, 23:23   #10
Boomer
Član

Član od: 6.4.2011.
Zahvalnice: 119
Zahvaljeno 35 puta na 24 poruka

Ja bih ti savetovao da je svakako probas (sa svim ekspanzijama i poslednjom zakrpom).

Zaljubljenik sam u serijal jos od kako sam (slucajno, svideo mi se omot ) kupio prvi deo pre ~10 godina, iako nisam imao pojma sta je grand strategija.

Igrao sam sve iteracije sa zadovoljstvom, a upravo ta trojka mi je omiljena, bas zbog kompleksnosti koja odvraca mnoge igrace, jer pruza do sada neprevazidjene strateske mogucnosti. Takodje, tehnicki je igra jako dobro uradjena u smislu resenja oko logistike, koja u dvojci prakticno daleko zaostaje, a to je samo jedan od primera.

Naravno, postoje neke stvari koje su mi se u drugom delu svidjale, a nisu prenesene kao sto su na primer tech timovi, iako je leadership/research sistem u trecem delu daleko bolje tehnicki izveden, takodje tu su i theory/practical faktori itd...

Sve u svemu, mislim da je steta ne probati igru, a stvarati sliku baziranu na tudjem misljenju.
Boomer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Boomer na korisnoj poruci:
mrki023 (24.8.2014), perablenta (24.8.2014)
Stara 24.8.2014, 0:11   #11
Strelok
Član

Član od: 15.10.2008.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 73 puta na 41 poruka

Као неко ко је одиграо цео серијал (и чека следећи наставак) са свим могућим модификацијама и наставцима, могу рећи по коју реч Наравно, што рече Бумер, треба пробати обе, али моје мишљење је:

- У тројци је логистика много боље одрађена, а кад су игре оваквог типа у питању, желиш да тај аспект буде што боље одрађен.

- У тројци је команда дивизија много боље одрађена. Можда фали нумеричких детаља који су додати у Даркест Аур 1.03 (кад направиш пешадијску дивизију, каже ти колико има топова, људи, камиона и коња за логистику итд - није да игра улогу у игри, али је занимљив детаљ због реалности).

- Производња у тројци је реалнија, технологија много опширнија, иако фали мало историјског шмека који технологија у двојци има.

- Двојка је рај за модере, сви најбољи модови за ХОИ серијал рађени су управо за двојку. И свуда где кажем двојку, читај Даркест Аур (Darkest Hour) верзију двојке.

- Мапа у тројци је боља, не само што лепше изгледа него већи број провинција пружа много већу слободу стратешког размишљања.

- Морнарица и авијација су, бар мени, бољи у тројци. Нису толико крути чини ми се. Кад одредиш брод да ти буде Понос флоте (бонус XP), па га чуваш к'о очи у глави, пажљиво бираш где патролираш (опет, предност великог броја провинција). Не знам, мени се више свиђа тај део а једино што могу рећи објективно у корист тројке је да има више могућности током изградње бродова а ситнија подела провинција даје више могућности.

- Могућност да препустиш рачунару да држи фронт у тројци је заправо корисна. Рецимо дође зима и наредиш целом фронту да држи дефанзивну линију док ти користиш лоше време да спроведеш ручно прецизне нападе специјалним јединицама. Додуше, исто тако када му наредиш да напада, има све да упропасти... а немој да те гуја уједе да му препустиш авијацију и морнарицу, све ће да упропасти

- Политика и шпијунажа су боље одрађени у тројци, питање је само колико си спреман да посветиш времена томе.

Све у свему, тројка има много могућности, боље одрађене детаље, али не изгледа оптимизована као двојка и види се да фали још мало дораде. Двојка је са друге стране комплетна игра, стабилна (мада заиста фале неки детаљи горе побројани) и има огромну количину модификација која ће те држати јако дуго.

Тројка је тежа за похватати, прво нове детаље и механику игре, а онда и за контролисати све то како игра напредује. Рецимо, на почетку играти са Немачком је ОК, али кад дођеш до 1941 и Барбаросе, игра се јако успорава, нарочито ако ниси освојио Британију. Онда крећеш провинцију као провинцију, полако, копно, ваздух, подршка у Балтику, пробој, опкољавање, огромни логистички проблеми - много реалније него двојка, али то отера многе играче јер ако не успеју да освоје СССР до зиме па се рат продужи, хоће мозак да прегори оном ко није навикао и ко не воли такве игре.

На крају, лична препорука - двојку пробајте (Darkest Hour 1.03RC3) и обавезно пробајте најбоље модове за њу (Kaiserreich обавезно! Има их још добрих, али овај алт-историјски је одличан). Тројку играјте (Their Finest Hour експанзија, као и Stars and Stripes и Gotterdammerung DLC који су за For The Motherland експанзију) ако желите да осетите како је то заиста водити земљу кроз тај период. Такође, ко воли мало RPG, тројка је за вас.

Кад дојади вођење земље, после пар партија, можете да препустите рачунару све а ви узмете само једну пешадијску дивизију на пример у нападу на Пољску. После тога, унапредите свог лика, поставите да води корпус, додате још једну дивизију (моторизовану или оклопну) у нападу на Француску. После тога, опет унапређење, армијски генерал, додате дивизију планинске пешадије, падобранаца, можда који авион, за Балканску кампању. И за крај, 1941, ваш лик добије армијску групу, специјалне јединице, оклопне дивизије, све у пакету. Па ако Барбароса под командом рачунара пропадне (и поред ваше помоћи) и рат дочека зиму, скинете маршала фронта, поставите себе и покушате да спасете Рајх од неспособности своји официра

Ето, ја сам толико имао да кажем на тему.
Strelok je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Strelok na korisnoj poruci:
Тормунд (24.8.2014), Boomer (24.8.2014), Marko (24.8.2014), mrki023 (24.8.2014), perablenta (24.8.2014)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
hearts of iron, hoi3

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Igra li neko Hearts Of Iron 2 ? Auror Strateške igre 1451 9.11.2017 17:28
Hearts of Iron 2: Doomsday milke Online susreti 5 24.6.2009 22:49
Iron Man uros@3D Brbljaonica 1 7.1.2008 23:56
blood iron psyman ŠDK - Osnovne komponente 100 30.10.2007 23:03

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:04.