Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Role-Play

Role-Play FRP, RPG...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.1.2006, 13:45   #1
zorx
Veteran

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 160 puta na 124 poruka
Thumbs up Neverwinter Nights 2

Evo slicica i nekih vesti od danas i juce.....

Concept Art

Screenshots

Mapa

Renders

Actually, some of those "renders" are actually in engine shots via either the model viewer or in game. Both Baylor shots, the bone spider, the umberhulk, the ogre, and the halloween shots are from "in engine". Also some of those creatures are being revisited. - Brian Lawson, Senior Graphics Programmer, Obsidian Entertainment

Datum izdavanja je za sada 2Q 2006, a tacan datum ce biti objavljen kada dostigne Gold ili bar tako kazu trenutno.

EDIT: Hteo sam da kazem Neverwinter Nights 2
zorx je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.1.2006, 14:47   #2
SFRJ-Forever [CG]
Veteran

Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 295
Zahvaljeno 95 puta na 55 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku SFRJ-Forever [CG]
Određen forumom Re: Nverwinter Nights 2

Ne svidja mi se sto je igra na starom engineu.
SFRJ-Forever [CG] je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.1.2006, 0:31   #3
Sarmatian
Starosedelac

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
Određen forumom Re: Nverwinter Nights 2

ma neki bude stari engine samo neka bude dobra.
Ja bih bio zadovoljan i sa baldurs gate enginom ako je prica dobra i zanimljiva
Sarmatian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.1.2006, 1:51   #4
Guardian
Član

Član od: 18.1.2006.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 73 puta na 48 poruka
Određen forumom Re: Neverwinter Nights 2

Dali znate koliko će biti zahtevna?
Guardian je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.1.2006, 17:10   #5
SFRJ-Forever [CG]
Veteran

Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 295
Zahvaljeno 95 puta na 55 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku SFRJ-Forever [CG]

Kao i jedinica, MASU
SFRJ-Forever [CG] je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.1.2006, 19:34   #6
darthmajor
Član

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka

@SFRJ
Sta ti znaci MASU?

Sta fali starom engine-u? Ako bude malo lepsi od KotOR-a, a isto optimizovan, ja cu biti veoma zadovoljan sa grafikom. Ostali aspekti ako budu na mestu, imacemo dobru RPG godinu...

@zorx
A sta znaci "kada dostigne Gold"?
darthmajor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2007, 22:47   #7
ThEmperoR
Član

Član od: 20.2.2007.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 6 puta na 2 poruka
Exclamation Re: Neverwinter Nights 2

Zdravo svima. Prvi put sam na forumu SK ali igram NWN2 pa bih zeleo da zamolim nekoga ko ima malo slobodnog vremena i ako bi zeleo da mi pomogne. Ja imam verziju 1.0 NWN2 , pa bih zeleo da zamolim nekoga ko ima najnovije verzije i patcheve da mi to nareze pa da se nadjemo negde u gradu. Licno mene ne mrzi da skidam to sa neta ali su mi uslovi za internet veoma losi (analogni dial-up ). Zahvaljujem unapred. I kazite mi sta mislite o klasi wizard/assasin(ili shadow thief of the amn) i na kom nivou da pocnem da multiklasujem? Ja sam iz BGD-a
ThEmperoR je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2007, 23:46   #8
unckle_fucker
Novi član

Član od: 9.12.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

moze li Neverwinter Nights 2 da tera moj komp.
sledeca konfiguracija
amd sempron 2300+, 512 ram, radeon 9250 128 mb.
ja bih da verujem da moze zli sta vi kazete
unckle_fucker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.12.2007, 23:56   #9
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.141
Zahvaljeno 4.977 puta na 2.897 poruka

Ne može, treba ti grafička sa pixel shaderom 2.0 ili boljim, znači GeForce 9550 ili jači, GeForce 6600 ili jači...
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.12.2007, 9:41   #10
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 840
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
Ne može, treba ti grafička sa pixel shaderom 2.0 ili boljim, znači GeForce 9550 ili jači, GeForce 6600 ili jači...
Odnosno Radeon 9550 ili jači...
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Maladikt na korisnoj poruci:
voodoo_ (10.12.2007)
Stara 10.12.2007, 10:26   #11
Red Dragon
Starosedelac

Član od: 16.7.2006.
Zahvalnice: 275
Zahvaljeno 739 puta na 370 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Red Dragon

Ne vredi vise cekati, zapocecu ponovo kampanju iz pocetka, ali ce ovaj character ici i u expanziju.
Samo mi recte, u originalnoj kampanji su maximum 3 klase dozvoljene, a u expanziji 4, jel tako?
Red Dragon je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.12.2007, 12:16   #12
Dimke
Član

Član od: 6.2.2007.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 31 puta na 9 poruka

Imam neki problem sa grafikom.Naime, ikone spelova i slichne tematike se mi nestale tj nema ih na ekranu ,niti u spellbook-u, niti nigde.
Ne znam da li je igra opet neshto zabagovala ili prosto mi se zeznuli fajlovi sa kojih vuche?Da li je iko imao ovakav problem?
Pechovana do kraja (original DVD).
Dimke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.2.2008, 12:50   #13
Mr Money
Član

Član od: 25.1.2008.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 7 puta na 2 poruka

Ljudi imam problem, instalirao sam NWN2 i Motb, pokrenuo sam Updater (iz foldera u start meniju) i update-ovao igru na verziju 1.11.1153 English, ali kada pokrenem igru trazi mi da ubacim NWN2 play disk. Sta da radim
Morao sam da patch-ujem igru zbog baga sa prvim silver shardom i sad ne mogu da je pokrenem, moze li mi neko pomoci?
Mr Money je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.1.2009, 15:52   #14
butchertattoo
Novi član

Član od: 5.1.2009.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Neverwinter nights 2 je extra igra.
butchertattoo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.1.2009, 17:58   #15
Mare911
Član

Član od: 17.11.2006.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 165 puta na 87 poruka

Sad bas igram, poceo sam act2.

Grafika je ocajna (ja preferiram grafiku sa malo stripskog smeka) i realno, vreme ju je odavno pregazilo. boje su isprane i blede a modeli karaktera dosli nekako... mocni heroj ima konstituciju chiche penzionera

Kontrole i kamera su borba neprestana , totalno mi odvlace paznju sa svega ostalog.

Pathfinding je prava lutrija u situaciji kad treba uci u prostoriju sa mobovima (stisnem 'space' izdam komande svima u party-ju, odpauziram - moj lik krane u prostoriju i uzme sav aggro dok ostali samo stoje u vratima)

Sledece sto sam primetio je izuzetno mali broj itema za igru ovog tipa; brat bratu ako ima 300-400 itema ukupno. Takodje nije implementiran sistem tooltipova tako da za ako treba 2 recimo oruzja uporediti treba vam 2 minuta (+ sto mene pomalo nervira ono 1d10 itd. duvaju se kao da su oni izmislili RNG)

UI je pomalo siromasan (i nekonfigurabilan), nema preglednog prikaza talenata, nesto kao talent tree (opet, tooltipovi bi tu mnogo pomogli). Ne vidi se koliko protivnik ima healtha i koja mu je meta trenutno

Mehanika borbe je nedokumentovana; ne znam koji potez pravi koliki threat, ne vidi se aggro lista (konkretno, kontrolises fightera koji treba da bude MT, mag je na istoj meti; kako da znas da si napravio dosta threat-a da mozes da predjes na sledeceg moba a da mag ne dobije aggro?)

Outdoor je resen lose; svakih par metara ucitavanje (uzmimo za primer kako su resene zone u WOW-u; od Booty Bay-a do Stratholme-a bez ijednog loading screena). Zone su premale - 3 objekta i 5 npc-a i gotovo. Mobovi se ne respawnuju - ne mozes izlevelovati pre nego sto ti skript u igri dozvoli.

I tako nisam bas odusevljen. Svidja mi se voiceacting i koncept one krcme gde mozes birati saputnike i jos kojesta

Au, al sam se raspisao, a hteo sam u 2 reci
Mare911 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.1.2009, 19:48   #16
Maladikt
Starosedelac

Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 840
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka

Al' si našao sa čime ćeš da porediš igru, svaka ti čast. Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali mislim da očekuješ pogrešne stvari od NWN, posebno jer ga porediš sa jednom MMO igrom. Zašto ne spomenu, recimo, priču, odnos sa drugim likovima, dijaloge i slično? Jer toga (praktično) u WoW-u i nema? Za kontrole se potpuno slažem - pripadne mi muka kada pomislim na rotaciju kamere. Grafika je problem manje-više, gotovo mi je nebitna u (skoro svim) igrama.
Maladikt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.1.2009, 19:59   #17
player1
V.I.P. Test Play

Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.628
Zahvaljeno 4.118 puta na 2.690 poruka

Citat:
Mare911 kaže: Pregled poruke
Sad bas igram, poceo sam act2.

Grafika je ocajna (ja preferiram grafiku sa malo stripskog smeka) i realno, vreme ju je odavno pregazilo. boje su isprane i blede a modeli karaktera dosli nekako... mocni heroj ima konstituciju chiche penzionera
Osnovna igra je stara, oko 3 godine. Takodje, nije ideja da stalno gledas sve iz blizine, nego koristih strateski pogled iz visine (kad se grublji detalji i nevide).

Sto se grafike tice, meni najvise smetaju prenabuzdeni efekti bafova. Pa likovi onda izgledaju po novogodisnje jelke.

Citat:
Kontrole i kamera su borba neprestana , totalno mi odvlace paznju sa svega ostalog.
Kamera iz pticije perspektive odlicno radi posao. S druge strane, kamera iz blizine jeste malo vise ocajna (po pitanju kontrola). Sto je jos gore isti taj Obisdian je radio i KotOR2 u kome je ta kamera odlicno resena.

Patchevi ovde dosta pomazu. 1.21 uvodi neke novine u kontolama kamere.

Citat:
Pathfinding je prava lutrija u situaciji kad treba uci u prostoriju sa mobovima (stisnem 'space' izdam komande svima u party-ju, odpauziram - moj lik krane u prostoriju i uzme sav aggro dok ostali samo stoje u vratima)
Pathfinind je definitivno problem. Narocito u slucaju vece grupe (a itekako u Storm of Zehir ekspanziji).

Citat:
Sledece sto sam primetio je izuzetno mali broj itema za igru ovog tipa; brat bratu ako ima 300-400 itema ukupno. Takodje nije implementiran sistem tooltipova tako da za ako treba 2 recimo oruzja uporediti treba vam 2 minuta (+ sto mene pomalo nervira ono 1d10 itd. duvaju se kao da su oni izmislili RNG)
Broj itema je, po meni, zadovoljavajuci. Takodje igra je radjena po licenciranim DnD stonim pravilina 3.5 edicije i kao takva koristi isti nacin izrazavanja.

Citat:
UI je pomalo siromasan (i nekonfigurabilan), nema preglednog prikaza talenata, nesto kao talent tree (opet, tooltipovi bi tu mnogo pomogli). Ne vidi se koliko protivnik ima healtha i koja mu je meta trenutno
Talent tree nema jer DnD sistem ni nema talente, samo featove, od kojij neki imaju neke druge kao preduslove.

Ako ovde ima neka mana to je da dok vecina featova iz osnovne igre lista koji moguci featovi njega zahtevaju, isti tretman nije dodat za fetove u ekspanzijama.

Npr. kad uzimas Toughness, ne pise da njega kasnije trazi Steadfast Determination (koji je dostupan sa Storm of Zehir ekspanzijom).

Srecom, igra ima manual u PDF formi koji je manje vise tacan, bar sto se tice uslova za dobijanje odredjenih featova.

Sto se tice helta, prebacis misem preko protivnika pa vidis "stepen ranjenosti". Tacan helt ne pise, a ni ne treba da pise. Isto misljenje imam o informaciji koga karatketra protivnik ganja. Imas oci, pa vidi.

Citat:
Mehanika borbe je nedokumentovana; ne znam koji potez pravi koliki threat, ne vidi se aggro lista (konkretno, kontrolises fightera koji treba da bude MT, mag je na istoj meti; kako da znas da si napravio dosta threat-a da mozes da predjes na sledeceg moba a da mag ne dobije aggro?)
Nije ovo WoW. Ne postoji aggro, threat i ostale gluposti u mehanickom smislu. Niti sistem kontrole istog.

Mada, uz malo iskustva pohvataju se fore. Protivnici uglavnom ne prelaze na drugog lika ako vec mlate nekog (sem ako si uporan da bezis sa prvim).

Citat:
Outdoor je resen lose; svakih par metara ucitavanje (uzmimo za primer kako su resene zone u WOW-u; od Booty Bay-a do Stratholme-a bez ijednog loading screena). Zone su premale - 3 objekta i 5 npc-a i gotovo. Mobovi se ne respawnuju - ne mozes izlevelovati pre nego sto ti skript u igri dozvoli.
Ako oces grinding, imas Storm of Zehir ekspanziju.

Licno, ne volim grinding. A levelovanje ti dozvoljava iskustvo skupljeno questovima i ubijenim mobovima, a ne neki skript.

Outdoor je kakava takav, tj. zonski. I gomila drugih igara je takva.
player1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku player1 na korisnoj poruci:
Mare911 (6.1.2009), shrafko (5.1.2009)
Stara 30.3.2009, 20:54   #18
Irondacha
Veteran

Član od: 20.5.2007.
Zahvalnice: 128
Zahvaljeno 74 puta na 60 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Irondacha

Taj patuljak mi je spasao party too many times obicno mu nabudzim onaj cleave i monkey grip i onda kada ubije jednog protivnika zbog cleava udari i sve okolo sa bonus dmg-om i onda ako se desi da ubije jos nekog onda opet i tako .
Irondacha je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.1.2011, 11:36   #19
Vulee
Deo inventara foruma

Član od: 4.8.2009.
Zahvalnice: 1.551
Zahvaljeno 1.820 puta na 888 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Vulee
Određen forumom Re: Dragon Age 2

^^ Ako misliš na MOTB, prihvatam, ali ako je vanila, neće da može.
Vulee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Vulee na korisnoj poruci:
nameless1 (30.1.2011)
Stara 30.1.2011, 11:58   #20
bokela
Veteran

Član od: 15.11.2008.
Zahvalnice: 2.781
Zahvaljeno 833 puta na 389 poruka
Određen forumom Re: Dragon Age 2

Citat:
Vulee kaže: Pregled poruke
^^ Ako misliš na MOTB, prihvatam, ali ako je vanila, neće da može.
E to me čeka upravo da nastavim, čuh od Asmodeusa još više pohvala u odnosu na NWN2 vanila

Citat:
nameless1 kaže: Pregled poruke
NWN2?!! Jedini RPG kojeg sam naceo i nisam zavrsio, koliko je los..
Matori, moraš - veruj mi. Patchuj sve do sada što je izašlo i igra kliza!

Predpostavljam što je dosta ljudi odustalo od igre i bagova (Obsidian je to), ali evo npr ja je tek prvi put odigrah ovih dana. Poslednji peč izašao u avgustu 2009. Auto update preko originala - koji realno nije skup ako ste fan RPGa (1000d) i podrška koja izgleda još uvek radi

Da ne idemo u offtopic, ipak je tema DAge 2, ovo je bila samo mala "digresija" Po ko zna koji put, glupo je ubeđivati druge i mešati se u ukuse. Fora je ne-ubeđivati se. Dati svoje mišljenje, ako može i kraće obrazloženje i vozimo dalje
bokela je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
neverwinter, neverwinter nights, neverwinter nights 2

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Neverwinter Nights FiresnakE Role-Play 238 28.5.2021 0:21

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 23:24.